کد خبر: ۱۴۲۸۷۷
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۲
لاریجانی در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه مطرح کرد:

مذاکره تنها راه حل موضوع هسته ای ایران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: طرفدار دموکراسی و حقوق بشر هستیم/اعمال تحریم علیه ایران یک ژست سیاسی است/مردم کشورهای منطقه نمی‌خواهند زیر سیطره دیکتاتورهای وابسته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حقوق ایران در مساله هسته‌های قابل معامله نیست، گفت: اشکال اصلی بر گروه ۱+۵ این است که این گروه به مذاکرات به عنوان ابزار نگاه می‌کند در حالی که ایران معتقد است مسائل هسته‌ای از طریق مذاکرات قابل حل است. 

به نقل از اداره اخبار مجلس شورای اسلامی علی لاریجانی در گفت وگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه با اشاره سفر امروز خود به آنکارا و در تشریح اهداف سفر به کشور ترکیه، تصریح کرد: این سفر به دعوت رئیس پارلمان ترکیه انجام خواهد شد و در حین انجام این سفر با رجب طیب اردوغان نخست وزیر، عبدالله گل رئیس‌جمهور و احمد داود اغلو وزیر امورخارجه این کشور مذاکره و دیدار خواهیم داشت.

زئیس مجلس شورای اسلامی درباره روابط پارلمانی و همکاری‌های میان دو کشور، ادامه داد: پارلمان ایران و ترکیه، دو پارلمان مهم و پرقدرت در منطقه به شمار می‌روند و از این جهت می‌توانند نقش مهمی در تثبیت روابط و ارتقای سطح روابط دو کشور داشته باشند؛ ایران و ترکیه دو کشور همسایه و مسلمان هستند که در عین حال علاوه بر روابط سیاسی از روابط اقتصادی خوبی هم برخوردار هستند و در همین راستا اخیرشلهد وزیر امور خارجه ترکیه به کشورمان بودیم.

همکاری‌های ایران و ترکیه برای حفظ ثبات و امنیت منطقه

وی افزود: در مسائل مختلف منطقه‌ای نیز این دو کشور با هم وحدت نظر دارند، گاهی اختلاف نظر هم پیش می‌آید ولی در مجموع روابط دوستانه‌ای میان ایران و ترکیه وجود دارد؛ طبعا در همین راستا پارلمان‌های دو کشور می‌توانند عمق این روابط را بیشتر کنند و زمینه برای بهبود روابط در سطوح اقتصادی، فرهنگی، علمی و سیاسی فراهم کنند.

لاریجانی در ادامه با اشاره به سطح همکاری‌های ایران و ترکیه برای حفظ ثبات و امنیت منطقه، گفت: ایران و ترکیه دو کشور بزرگ و مهم در منطقه به شمار می‌روند که از همکاری‌های نزدیکی برخوردار هستند که سطح این همکاری‌ها به ثبات و حفظ امنیت منطقه و افزایش نقش بیشتر شرق در قطب‌بندی‌های جهانی کمک می‌کند.

نماینده مردم قم در مجلس بیان کرد: می‌توانم بگویم تا امروز روابط این دو کشور در زمینه همکاری‌های منطقه‌ای نسبتا خوب بوده و اگر هم اختلاف نظری وجود داشته اختلاف در نظر و تحلیل متفاوت از شرایط منطقه بوده است؛ ادامه همکاری‌ها میان دو کشور زمینه را برای بسط و گسترش همکاری‌های دو جانبه‌ای و منطقه‌ای فراهم می‌کند.

مذاکرات ایران و ۱+۵ باید جنبه روشنگری داشته باشد

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به روند مذاکرات هسته‌ای و نقش ترکیه در این ارتباط، بیان داشت:نقش ترکیه در این زمینه میانجی‌گری نبوده است، اشکال اصلی بر گروه ۱+۵ این است که این گروه به مذاکرات به عنوان ابزار نگاه می‌کند در حالی که ایران معتقد است مسائل هسته‌ای از طریق مذاکرات قابل حل است؛ فکرمی‌کنم اگر ۱+۵ نگاه دقیق‌تری به موضوع داشته باشد و به صورت ابزاری به مذاکرات نگاه نکند و مذاکرات را محملی برای حل مسائل بداند، ایران در این زمینه می‌تواند گام‌های قوی‌تر و موثرتری بردارد.

وی تاکید کرد: البته باید اشاره کرد که حقوق ایران در مساله هسته‌ای قابل معامله نیست زیرا ایران در چارچوب ان پی تی فعالیت می‌کند و از حقوقی برخوردار است که همه کشورهای عضو ان پی تی از آن برخوردارند، مهم‌ترین مساله این است که ۱+۵ دست از بهانه‌های واهی خود بردارند تا مذاکرات هسته‌ای جنبه روشنگری داشته باشد.

مردم کشورهای منطقه نمی‌خواهند زیر سیطره دیکتاتورهای وابسته باشند

وی همچنین با بیان اینکهتحولات منطقه‌ای حوادث بسیار مهم و پیوسته‌ای است که در یک سال اخیر رخ داده وتاثیرات مهمی در شکل منطقه ایجاد کرده؛ یادآور شد: باید به دنبال دلیل اصلی وقوع این تحولات رفت که چرا این تحولات در این کشورها رخ داده است؛ دلیل اصلی این تحولات این است که مسلمانان و مردم این کشورها نمی‌خواهند زیر سیطره دیکتاتوری‌ها وابسته به آمریکا و کشورهای غربی باشند.

رئیس مجلس اضافه کرد: آمریکا و همپیمانانش پس از جنگ جهانی دوم همواره به دنبال تحقیر مردم این کشورها بوده‌اند و همین مساله باعث بیداری این ملت‌ها شد و مردم این کشورها قصد بازگشت به اصول اسلامی خود را دارند و نمی‌خواهند تحت سلطه کشورهایی مانند آمریکا و دیکاتوری‌های وابسته به آنها باشند، لذا ایران و ترکیه در قبال این تحولات می‌توانند همکاری‌های زیادی داشته باشند البته لازمه اصلی این همکاری‌ها این است که در دو طرف تحلیل‌های مساوی و هماهنگی در قبال این تحولات وجود داشته باشد.

وی تاکید کرد: این راه و روش ایران در قبال تحولات منطقه است و با سایر کشورهایی که نگاه نزدیک به ما دارند در این چارچوب همکاری خواهیم داشت.

اعمال تحریم علیه ایران یک ژست سیاسی است

لاریجانی در ادامه به مساله تحریم‌ها و تهدید‌ها علیه ایران اشاره کرد و گفت: پس پیروزی انقلاب اسلامی که منجر به فرار دیکتاتور وابسته به آمریکا شد، اعمال تحریم‌ها علیه ایران آغاز شد، این تحریم‌ ها بیش از آنکه ماهیت ملموس داشته باشد بیشتر نشان دهنده یک ژست سیاسی است؛ آنها در ظاهر می‌گویند ما طرفدار دموکراسی و حقوق بشر هستیم اما زمانی که ملت ایران دیکتاتوری را از کشور اخراج کردند، با این اقدام ملت شروع به ستیز کردند.

وی ادامه داد: این گونه اقدامات و موضع‌گیری‌ها نشان دهنده رفتارهای دوگانه کشورهای غربی است که نه تنها در قبال ایران بلکه گاهی در برابرمردم کشور ترکیه نیز مشاهده شده است؛ اعمال تحریم‌‌ها به ما فرصت استفاده از تولیدات داخلی و همچنین زمینه شکوفا شدن استعداد‌ها را می‌دهد اما غرب باید به این مساله توجه داشته باشد که ادامه این رفتارها در طول سی‌دو سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی نفعی برای آنها نداشته است.

وی اظهار داشت: شاید اعمال تحریم‌هادر مرحله‌ای به ملت ایران لطمه زده باشد اما قطعا نفعی برای آنها به دنبال نداشته است، به طور مثال در جنگ تحملی کشورهای غربی از صدام حمایت کردند و در حالی که نتوانستند خواسته خود را به ایران تحمیل کنند اما اقدامات آنها هزینه‌هایی را به ملت ایران تحمیل کرد و باعث کشته و شهید شدن بیش از ۲۰۰ هزار نفر از مردم کشورمان شد.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه بهتر است این کشورها از حوادث گذشته درس بگیرند و به جای رفتار ستیزه جویانه به دنبال ایجاد دیالوگ مناسبی برای برقراری روابط باشند، تصریح کرد: البته اینگونه رفتار‌های کشورهای غربی و‌آمریکا خاص ایران نیست بلکه مقابله با رشد اقتصادی کشور چین هم نمونه دیگری از خودخواهی و زیاده‌خواهی این کشورهاست و آمریکایی‌ها بهتر است بدانند زمان قلدر بازی‌ به سر آمده و بهتر است روش دیگری را انتخاب کند.


نیازی به ساخت سلاح اتم نداریم

رئیس قوه مقننه درباره اتهاماتی که آمریکا و کشورهای اروپایی مبنی بر ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران، تاکید کرد: این سوال را باید از کسانی پرسید که مدام این اتهامات را مطرح می‌کنند، چرا ایران باید به سمت سلاح هسته‌ای برود زیرا داشتن این سلاح که کمکی به حفظ ثبات و امنیت منطقه نمی‌کند؛ ایران برای تاثیرگذاری در منطقه نیازی به امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری ندارد بلکه با اقدامات فرهنگی سعی در افزایش تاثیرگذاری دارد واین کشورها بدانند ما روابط‌مان را با سایر کشورها بر اساس سلاح تنظیم نمی‌کنیم.

وی اضافه کرد: بنابراین مساله هسته‌ای هیچ کمک به حفظ ثبات منطقه‌ای نمی‌کند و به همین دلیل نیز به دنبال دست‌یابی به سلاح هسته‌ای نیستیم و از نظر دینی هم آن را درست نمی‌دانیم؛ همانطور که اطلاع دارید رهبر معظم ایران آیت‌الله خامنه‌ای ساخت سلاح هسته‌ای را حرام اعلام کرده‌اند و سیاست‌های کشور نیز بر اساس این فرمایش تنظیم می‌شود.

لاریجانی گفت: بهتر است بدانید در پارلمان ایران قوانین باید منطبق بر اسلام باشد و زمانی که رهبر کشورمان استفاده از این سلاح‌ها را حرام اعلام می‌کنند ما هیچگاه سمت آن نخواهیم رفت و این اتهامات نیز دروغ بزرگی است که برای اولین بار نیست که تکرار می‌شود و بارها نمونه آن را مشاهده کرده‌ایم مانند سناریوی دروغین حمله تروریستی ایران به سفارت عربستان در آمریکا.

به گزارش ایلنا،رئیس مجلس در پایان با درباره راه‌کار ایران برای حل مناقشه قره‌باغ و همکاری ایران و ترکیه برای حل این مساله، یادآور شد: ایران و آذربایجان دارای مشترکات زیادی هستند اما در مناقشه قره باغ عوامل مختلفی دخیل هستند؛ این مساله یک موضوع بین‌المللی است و باید براساس مذاکراتی که انجام می‌شود طرفین به حقوق خود برسند تا تمامیت ارضی هیچ کشوری مخدوش نشود، ایران نیز برای حل این مساله آمادگی دارد و در همین راستا پیشنهاداتی را هم مطرح کرده بود اما بهتر است که مواضع سیاسی ایران و ترکیه برای حفظ حقوق مردم آذربایجان بهم نزدیک باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین