آفتابنیوز : آفتاب: باورتان شود که قیمت سکه از اول فروردین امسال تا روز گذشته 525 هزار تومان گرانتر شده است و باز هم باورتان شود که حدود 100 هزار تومان از این افزایش قیمت تنها در روز گذشته رخ داده است. در این اوضاع و احوال از خودمان می پرسیم که واقعاً راهبرد دولت در سال جهاد اقتصادی چه بوده است؟ حمایت از اقتصاد تولید محور یا رونق بازار دلالی.
همین سال 84 که قیمت سکه پس از چندین سال می خواست یک رکورد جدید را در تاریخ اقتصاد ایران ثبت کند، قیمت سکه در حال ثبت رکورد 100 هزار تومان بود و آن روز برای ما یک روز باورنکردنی به حساب می آمد. ولی چه کسی فکر می کرد روزی برسد که قیمت سکه در ایران تنها در یک روز 100 هزار تومان گران تر شود. این روز تاریخی هم فرا رسید و شنبه اول بهمن ماه سال 1390 شاهد بودیم که قیمت سکه از 800 هزار تومان به رکورد 900 تا 915 هزار تومان رسید.
اقتصاد ایران این روزها دستخوش تحولات و اتفاقات تازه ای است که به نظر می رسد بخشی از این رخدادها به دست سیاستهای غلط برخی مسئولان رقم می خورد. سال 90 که مقام معظم رهبری آن را به سال جهاد اقتصادی نامگذاری کرده بودند، این امید را در دل ما زنده کرد که دولت احمدی نژاد که به دولت تلاش و کار شهره است، امسال کاری خواهد کرد کارستان.
انتظار همه فعالان اقتصادی، کارشناسان، و مردم این بود که امسال رونقی بس بزرگ در بخش تولید کشور رخ خواهد داد و دولت ولایت محور با تبعیت از ولی خود توجه ویژه ای به امر تولید خواهد کرد. غافل از این که این انتظار کمی خوشبینانه است.
به گزارش فارس،از سیاست غلط دولت در طرح بزرگ و بلامنازع هدفمندسازی یارانهها که تمام درآمد حاصل از این طرح را به یارانه نقدی اختصاص داد و سهم تولید و پروژه های عمرانی را صفر کرد بگذریم، به نظر می رسد دولت در سال جاری نه تنها هیچ توجهی به بخش تولید و راهبرد اساسی جهاد اقتصادی نداشته است، بلکه با اتفاقاتی که طی چند ماه گذشته در بازار سکه و ارز رخ داده است، مشاهده می کنیم دولت با اتخاذ سیاستهای غلط اقتصادی که برخی آن را تعمدی می دانند، بازار دلالی و سفته بازی را رونق داده است و این شبهه را هر روز باورپذیر تر کرده است که خود دولت در پی کسب درآمد برای رفع کسری های خود در امور دیگر است.