آفتابنیوز : 
اين آنتنها چهره شهرها را تغيير داده و به يکی از نمادهای مهم شهرها بخصوص تهران بدل شده اند.
در کنار اکثر خيابانها و ميدانهای پايتخت، اين آنتنهای بدقواره به چشم می خورد اما انگار آنها خاصيتی جز زشت تر کردن شهر ندارند.
شبکه تلفن همراه از يک دهه پيش که وارد ايران شد با اختلال جدی روبرو بوده و سيستم ارتباطی و آنتندهی آن مشکل داشته است.
اين شبکه تا سال ۷۶ که دولت محمد خاتمی روی کار آمد تنها يکصدوپنجاه هزار مشترک داشت و اشکالات آن چندان به چشم نمی آمد.
همکاری مشاور خارجی با آغاز به کار دولت اصلاحات، گسترش کمی شبکه تلفن همراه مورد توجه قرار گرفت و با افزايش تعداد مشترکان، حجم انتقادها از وضعيت نامناسب اين وسيله ارتباطی گسترده تر شد.
دولت سه سال پيش در پی افزايش شکايتها ناچار شد برای رفع مشکل و بهبود شبکه تلفن همراه از مشاور خارجی کمک بگيرد.
مشاور خارجی وظيفه داشت با برطرف کردن اختلال تلفن همراه، نيروهای متخصص ايرانی را نيز آموزش دهد و دولت اصلاحات اميدوار بود با همکاری اين مشاور اختلال موجود در شبکه رفع شود.
اما حالا که تعداد مشترکان شبکه تلفن همراه ايران به مرز هفت ميليون رسيده، اختلالات شبکه بيشتر شده و کيفيت آن روزبروز بدتر می شود.
تقريباً تمامی مشترکان تلفن همراه از کيفيت خدمات اين وسيله ارتباطی ناراضی اند و برخی به طعنه می گويند: "بهتر بود به جای آن خروس قندی می خريديم."
شبکه عقب افتاده
در حالی که مشترکان با نا اميدی از بهبود و افزايش کارايی شبکه تلفن همراه سخن می گويند خبرگزاری دانشجويان ايران به نقل از محمد سليمانی وزير جديد ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارش داده است: "نمی توان زمانی برای رفع مشکلات شبکه تلفن همراه تعيين کرد".
سليمانی کيفيت شبکه تلفن همراه ايران را بسيار بد توصيف کرده و گفته است: "اين شبکه با استانداردهای جهانی فاصله بسيار دارد".
در دو سال گذشته تعداد شماره های تلفن همراه ايران دوبرابر شده است و به نظر می رسد دولت با تکيه بر گسترش کمی، تا حدودی از اصلاح اين سيستم غفلت کرده است.
دو سال پيش در اتفاقی غيرقابل پيش بينی پنج ميليون و ششصد هزار نفر در پيش فروش تلفن همراه ثبت نام کردند و دولت که آمادگی پاسخگويی به چنين حجمی از تقاضاها را نداشت ناچار برنامه های خود را تغيير داد.
بعدها ششصد هزار نفر از متقاضيان از خريد تلفن همراه منصرف شدند و وجوه خود را پس گرفتند اما اين تعداد تأثير چندانی در برنامه دولت ايجاد نکرد.
نزديک به سه ميليون و پانصد هزار نفر سيم کارت خود را دريافت کرده اند و قرار است بقيه متقاضيان نيز در آخرين مرحله که بزودی آغاز می شود سيم کارت خود را دريافت کنند.
شبکه های غيردولتی در کنار اين شبکه دولتی، يک شرکت خصوصی کار واگذاری تلفنهای اعتباری موسوم به تاليا را آغاز کرده که از کانالهای ارتباطی شبکه دولتی استفاده می کند.
تلفنهای اعتباری در حال حاضر فقط در تهران قابل استفاده است اما وضعيت اين شبکه نيز بدتر از شبکه سراسری تلفن همراه ايران است.
به گفته سليمانی، سيستم شبکه تلفن همراه نوپاست و هر سال به ظرفيت آن افزوده می شود و دولت به دليل تعهداتی که به مردم داده است امکان بازنگری در شبکه را ندارد.
در عين حال، وضعيت اپراتور دوم تلفن همراه که قرار بود با همکاری شرکت ترکيه ای ترک سل و چند شرکت ايرانی فعاليت خود را برای واگذاری شانزده ميليون خط تلفن همراه آغاز کند بعد از دو سال بحث و جدل همچنان مبهم است.
درکنار همه اين مشکلات، بازار تلفن همراه همچنان داغ است و بسياری هنوز برای داشتن يک خط از همين شبکه ناکارآمد دولتی سر و دست می شکنند.
بنابراين، مشترکان تلفن همراه چاره ای ندارند جز آنکه با وضع موجود کنار بيايند، بارها بوق اشغال بشنوند و به اين صدای ضبط شده عادت کنند که: "مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد."