آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش پايگاه اطلاعرساني وزارت نفت (MOP)، دكتر محمد رضا مقدم در اين خصوص گفت: بر اساس اين دستورالعمل كه بسيار مهم وغني است، از نيروي انساني و منابع خلاق براي كارهاي پژوهشي وزارت نفت استفاده خواهد شد.
به گفته وي، در اين آيين نامه جديد، براساس نيازسنجي و آينده نگاري، موضوعات تحقيقاتي مشخصي تعريف و براي اجراي آن يك استاد متولي انتخاب ميشود كه سرمايه در اختيار وي قرار خواهد گرفت. به اين ترتيب استاد مربوطه دانشجوهاي خلاق را متناسب با نياز پروژه انتخاب و كار تحقيقاتي به عنوان پايان نامه كارشناسي ارشد و دكترا در اختيار وي قرار ميگيرد.
دكتر مقدم با بيان اينكه اين شيوه در در دنيا و در كشورهاي عضو سازمان همكاريهاي اقتصادي و توسعه (OECD)، كاربرد فراواني دارد، تبيين كرد: در اين كشورها، شركتها سرمايه را در اختيار دانشگاهها گذاشته و به آنها پروژه مشخص داده ميشود. همچنين دانشگاههايي كه سرمايه نميگيرند دانشجوهاي خود را براي مقطع دكترا بر طبق نيازهاي شركتها انتخاب ميكنند.
معاون وزير نفت در تشريح اجراي اين طرح در ساير كشورها گفت: در بسياري از كشورهاي دنيا، دانشگاهها هيچ دانشجويي را بورسيه نميكنند، بلكه اين شركتها هستند كه سرمايه را در اختيار يك استاد متولي قرار ميدهند و استاد، دانشجوها را از سراسر دنيا متناسب نيازانتخاب ميكند كه ما نيز دقيقا ميخواهيم اين شيوه را اجرا كنيم.
دكتر مقدم، انگيزه قوي براي اتمام زودتر پاياننامه توسط دانشجو، وجود ناظر به اندازه كافي، كمهزينه بودن و پركار و حرفهاي عمل كردن را از جمله ويژ گيهاي اين طرح عنوان كرد.
وي با بيان اينكه، اگر اين آيين نامه خوب تدوين شود تحولي اساسي در حوزههاي كاربردي صورت خواهد گرفت، افزود: در اين روش پايان نامهها، نتيجهبخش، اثر بخش و مطمئنتر خواهد بود.
دكتر مقدم تصريح كرد: در پروژههاي پژوهشي، مجري اين پروژهها بايد حتما در مرزهاي دانش بوده و استاندارد مطلوبي از نظر نظارتي اعمال كنند.
افزايش توليد ازدياد برداشت، مهمترين اولويت پژوهشي
در پايان معاون وزير نفت در امور پژوهش و فنآوري، مهمترين اولويت پژوهشي وزارت نفت را ايجاد كنسرسيوم افزايش توليد ازدياد برداشت عنوان و تصريح كرد: اين بخش پر چالشترين قسمت است كه اگر از آن عبور كنيم يك سازماندهي بسيار خوبي در حوزه بالا دست صنعت نفت فراهم خواهد شد.