آفتابنیوز : آفتاب: شورای پول و اعتبار شرایط و ضوابط جدید افتتاح حساب قرض الحسنه ویژه را تصویب کرد.
در ابلاغیه مدیریت کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی به مدیران عامل کلیه بانکهای دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک و موسسه اعتباری توسعه آمده است: شورای پول و اعتبار در یک هزار و یکصد و سی و سومین جلسه مورخ 1390.10.6 خود، مفاد مواد (2)، (3) و (4) از «شرایط و ضوابط افتتاح حساب قرض الحسنه ویژه» (مصوب هفتصد و نهمین جلسه شورای پول و اعتبار مورخ 1369.6.3) را به شرح زیر اصلاح کرد:
ماده 2- حداقل مبلغ سپرده لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه ویژه 10.000.000 ریال است.
ماده 3- حداقل مبلغ تسهیلات قرض الحسنه قابل اعتطا به هر متقاضی از محل هر حساب قرض الحسنه ویژه 3.000.000 ریال و مدت بازپرداخت آن حداکثر پنج سال است.
ماده 4- بانک مرکزی جمهوری اسلام ایران می تواند هر سه سال یکبار بر اساس رشد شاخص کل بهای کالا و خدمات مصرفی و سایر شاخص ها، نسبت به اصلاح ارقام ذکر شده در مواد (2)، (3) فوق اقدام کند.
شرایط و ضوابط جدید افتتاح حساب قرض الحسنه ویژه
متن تنقیح شده و نهایی «شرایط و ضوابط افتتاح حساب قرض الحسنه ویژه» با اصلاحات انجام شده براساس «مصوبه صدالاشاره شورای پول و اعتبار»، به شرح ذیل است:
ماده 1- حساب قرض الحسنه ویژه به حسابی اطلاع می شود که؛ بانک تحت این عنوان افتتاح و وجوه تودیع شده توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به این حساب را طبق نظر تودیع کننده وجوه و بر اساس شرایطی که به موجب قرارداد عاملیت منعقده فی مابین تودیع کننده و بانک معین می شود به صورت قرض الحسنه به اشخاص حقیقی و موسسات خیریه و عام المنفعه اعطا می نماید.
ماده 2- حداقل مبلغ سپرده لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه ویژه 10.000.000 ریال می باشد.
ماده3- حداقل مبلغ تسهیلات قرض الحسنه قابل اعطا به هر متقاضی از محل هر حساب قرض الحسنه ویژه 3.000.000 ریال و مدت بازپرداخت آن حداکثر پنج سال می باشد.
ماده 4- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می تواند هر سه سال یکبار بر اساس رشد شاخص کل بهای کالا و خدمات مصرفی و سایر شاخص ها، نسبت به اصلاح ارقام ذکر شده در مواد (2) و (3) فوق اقدام نماید.
ماده 5- از مبالغ تودیع شده به حساب های قرض الحسنه ویژه همواره معادل مجموع قرض الحسنه های اعطا شده مسدود، و مازاد آن توسط تودیع کننده وجوه قابل برداشت بوده و نظیر سایر حساب های قرض الحسنه پس انداز مشمول شرکت در قرعه کشی جوایز می باشد.
ماده 6- مبالغ مسدود شده در این حساب ها جزء سپرده های بانک محسوب نگردیده و مشمول تودیع سپرده قانونی نمی باشد.
ماده 7- مبالغ قرض الحسنه اعطایی بانک از محل این حساب ها جزء تسهیلات اعتباری اعطایی بانک محسوب نگردیده و خارج از حد مجاز اعتباری بانک خواهد بود.
ماده 8- دارنده حساب قرض الحسنه ویژه می تواند به موجب قرارداد عاملیت، نوع و میزان وثائق مورد نظر خود را مشخص و از بانک بخواهد که در قبال اعطای قرض الحسنه از این حساب وثائق مورد نظر تعیین نشده باشد، اخذ وثیقه توسط بانک تابع ضوابط دستور العمل اجرایی قرض الحسنه اعطایی بانک ها خواهد بود.
ماده 9- بانک می تواند به موجب قرارداد عاملیت پیگیری وصول اقساط قرض الحسنه های اعطایی و یا در صورت لزوم انجام اقدامات حقوقی مروبط را نیز به عهده بگیرد. لیکن در هر حال استرداد وجوه تودیع شده به حساب قرض الحسنه ویژه موکول به بازپرداخت قرض الحسنه های اعطا شده بوده و از این بابات مسئولیتی متوجه بانک نخواهد بود.
ماده 10- مبالغ وصولی توسط بانک بابت اقساط قرض الحسنه های اعطا شده طبق نظر تودیع کننده وجوه، مجددا قابل مصرف می باشد.
ماده 11- بابت خدماتی که بانک در مورد هریک از حساب های قرض الحسنه ویژه انجام می دهد با توجه به نوع و میزان این خدمات کارمزدی به بانک تعلق می گیرد که میزان آن بر اساس توافق بانک و تودیع کننده وجوه به موجب قرارداد عاملیت تعیین خواهد شد.
ماده12- تودیع کننده وجوه می تواند به منظور تأمین تمام یا قسمتی از کارمزد عاملیت بانک به شرح مذکور در ماده 11، از بانک بخواهد که علاوه بر اصل مبلغ قرض الحسنه اعطایی مبلغی به عنوان کارمزد از د ریافت کنندگان قرض الحسنه وصول نماید که میزان آن نمی تواند از کارمزد مقرر از طرف شورای پول و اعتبار برای قرض الحسنه اعطایی بانک ها جهت رفع احتیاجات ضروری اشخاص حقیقی تجاوز نماید.
به گزارش مهر،شرایط و ضوابط افتتاح حساب قرض الحسنه ویژه در هفتصد و نهمین جلسه مورخ 1369.6.3 و یک هزار و یک صد و سی و سومین مورخ 1390.10.6 شورای پول و اعتبار در دوازده ماده به تصویب رسید.