آفتابنیوز : آفتاب: علیرضا محجوب، نماینده ادواری مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع کارگران و بازنشستگان شهرری، تحقق احترام قشر کارگر را از مهمترین اهداف خود عنوان کرد و گفت: ما به خانواده بزرگ کارگری تعلق داریم. این خانواده تاریخ و پیشینه دارد و باید محترم شمرده شود. نباید فرزندان این خانوادهها از کارگر بودن پدرشان خجالت بکشند. باید این فرهنگ خشکانده شود. همان طور که پیامبرمان، به کارگری افتخار میکرد.
محجوب تصریح کرد: بحث ما فقط مربوط به معیشت کارگران نیست، بلکه شخصیت کارگر و احترام او در جامعه هم برایمان مهم است. بر همین اساس در این مورد یک برنامه فرهنگی تنظیم خواهم کرد تا با کسانی که کارگر توهین میکنند برخورد شود و نیز در جهت احترام به کارگر فرهنگ سازی شود.
این کاندیدای نمایندگی مجلس نهم افزود: اکنون خیابان فدائیان اسلام گورستان کارخانههای تعطیل شده ماست و بر اساس آمار ارایه شده از سوی منابع رسمی از میان بیش از هزار واحد تولیدی بحران دار، ۷۶۰ واحد به دلیل مشکلات ناشی از هدفمندسازی یارانهها به این روز افتادهاند. ما قبلا حرفهایمان را زدیم و هشدارهایمان را نسبت به اجرای این قانون دادیم. اما اکنون باید راه دیگری برای برون رفت از این شرایط یافت که این راه هم تنها در اشتغال زایی، صیانت از تولید و اقتصاد محقق میشود.
محجوب درباره نظر مقام معظم رهبری نسبت به صیانت از تولید داخلی گفت: مقام معظم رهبری نیز سال ۹۰ را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند و در ابتدا از یک کارخانه داخلی بازدید کردند. این رفتار مقام رهبری یعنی جهت دادن به ما. من نمیدانم چرا باز هم برخی بیجهت، به بیراهه میروند.
او همچنین تصریح کرد: مقام معظم رهبری در نفی واردات این همه سخن گفتند اما ما چه کردیم؟ میدان را برای ورود کالاهای خارجی باز کردیم. مگر با میدان باز برای واردات میشود از تولید داخلی و کارگر صیانت کرد. دولت موظف است از مارکهای داخلی حمایت کند. اما امروز از ابتدای خیابان جمهوری تا انقلاب، نام برندهایی چون سامسونگ و ال جی بسیار بیشتر از تولیدات خودمان به چشم میخورد.
نتیجه چنین عملکردی به پایش تولید ملی و جهاد اقتصادی نمیانجامد. از این روست که صیانت از تولید یکی دیگر از محورهای مهم برای ما در مجلس نهم است.
این نماینده ادواری مجلس شورای اسلامی افزود: میخواهیم محیط کاری برای کارگر بسازیم که پریشان نباشد. پریشانی در تولید قابل درک نیست.
او رسیدگی به معیشت نیروی کار را دیگر محور مورد نظر خود در مجلس عنوان کرد و گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی ۳۵ درصد به قیمت مواد خوراکی اضافه شده است. البته این عدد مربوط به ۹ ماه از سال است، اگر عدد مربوط به پایان سال را اعلام کنند فکر میکنم این عدد بالاتر رفته است. آیا حق و انصاف است که از سفره کارگر صیانت نشود. ما امروز از مسکن و امکانات سخن نمیگوییم. کار به جایی رسیده که تنها از سفره کارگران حرف میزنیم. امیدواریم کسانی که از شنبه به کار بودجه رسیدگی میکنند تدابیری اتخاذ کنند که با واقعیتهای اقتصادیمان هم سو باشد.
محجوب استمرار صیانت از معیشت نیروی کار را تا آنجا مهم دانست که آن را به عنوان محوری دیگر از اولویتهای خود در مجلس نهم عنوان کرد.
او همچنین از نبود امنیت شغلی انتقاد کرد و گفت: از مجلس ششم بحث را آغاز کردم و هر نوبت طرح دادم که متأسفانه هیچگاه تعداد رایهای موافق به ۸۰ هم نرسید. معلوم نیست که من در مجلس بعد باشم یا نه اما تا پایان مجلس هشتم برای بار دیگر طرح خود را به مجلس ارایه میکنم.
دبیرکل خانه کارگر در ادامه افزود: صیانت از اموال کارگران نیز مورد تأکید و توجه ماست. سال گذشته همین زمان بود که میخواستند بیمارستانها و مراکز درمانی جامعه کارگری را از سازمان تامین اجتماعی بگیرند. اما ما نخواهیم گذاشت کسی به این اموال دستاندازی کند. مگر یک کارگر چقدر درآمد دارد که از آن یک بار فرانشیز پرداخت کرده و امروز دوباره برای آنکه از بیمارستانهای خودش استفاده کند فرانشیز دیگری بپردازد و اندک دریافتیاش را هم هزینه درمانش کند.
او همچنین به ارایه گزارشی از قوانین مصوب در حوزه کارگری در مجلس هشتم پرداخت و گفت: دو کار بزرگ را از این مجلس با خود به یادگار میبریم که یکی مربوط به تصویب بیمه کارگران ساختمانی است. این بیمه که آرزویی صد ساله در ایران بود و به دوره مشروطیت باز میگشت اجرایی شد. یک اصلاحیه دادیم که در کمیسیون و مجلس مصوب شد. شورای نگهبان ایرادی گرفت که امیدواریم تا پایان امسال آن ایراد هم رفع شود. با اجرای این قانون کارگران ساختمانی نیز مانند دیگر مردم بیمه میشوند، خدمات درمانی به آنها داده میشود و خدمات دیگری از این دست در اختیارشان قرار میگیرد.
محجوب افزود: به هیچ کس وعده بیمه اجتماعی ندادم اما این بحث را مهمترین کارم در مجلس قرار دادم. برای همین بیمه بیکاری برای همه را به تصویب رساندیم. نمیگویم پرداخت ۴۰ درصد برای مجردان و ۶۰ در صد برای متأهلان از حداقل پرداختیها کسی را از فقر میرهاند اما خیالمان راحت است که دیگر کسی که بیکار و جویای کار است گرسنه نخواهد ماند.
او در ادامه بر لزوم اجرایی شدن اصل ۲۹ قانون اساسی تأکید کرد و گفت: در قانون اساسی ما که حاصل تفکر امام و شهدای ماست نیز ۳۱ سال پیش لزوم بیمه بیکاری یادآوری شده است و ما در اجرای آن ۳۰ سال تأخیر داشتیم.
سهیلا جلودارزاده، کاندیدای نمایندگی مجلس نهم شورای اسلامی نیز که در این مراسم حضور داشت درباره گرفتن حق کارگران گفت: وقتی قانون کار را تصویب میکردند در سایه وجود امام (ره) بود که توانستیم به حقمان برسیم. در سردر و دیوارهای مساجد پر از عکس شهدای کارگر بود. شهدایی که جانشان را برای حفظ انقلاب و صیانت از آن نثار کردند. هر سختی را تحمل میکردیم چرا که انقلاب را از خودمان میدانستیم. امروز نیز باید دوباره وارد میدان شویم و با شرکت در انتخابات از حقمان دفاع کنیم.
جلودارزاده تصریح کرد: میگویند یارانههایتان را خرج نکنید جمع کنید و خانه بخرید. حالا بماند که برای خرید خانه ۱۰۰ سال باید یارانههایمان را جمع کنیم تا صد سال آینده ۲۰۰ میلیون تومان داشته باشیم. اما امروز آنقدر تورم بالا رفته که اگر یارانههایمان را خرج نکنیم پول آب و برق و گاز خانههایمان را هم نمیتوانیم بپردازیم. چرا که به خاطر اجرای سیاستهای غلط پولمان دارد بیارزشتر میشود.
این نماینده اسبق مجلس تأکید کرد: وقتی میشنویم که یک مسئول دولتی میگوید تا پایان این دولت دیگر بیکاری نخواهیم داشت، ما میخواهیم خوشحال شویم اما میدانیم که این حرف شعاری بیش نیست. برای همین اگر امروز با تمام وجود در عرصه نباشیم همین فرصتهای شغلی اندکمان هم از بین خواهد رفت.
رییس اتحادیه سراسری زنان کارگر در ادامه افزود: امروز سازمان تأمین اجتماعی، همان سازمانی که سالها یک سوم درآمدهای کارگران در صندوقش ریخته شده دارد از بین میرود. درهای واردات باز شده است، چنین است که کارخانهها بسته میشوند و به جایش مغازههای کالاهای خارجی باز میشوند. اینجایگزینی در حالی رخ میدهد که پیش از این قانونی در مجلس تصویب کرده بودیم که به موجب آن هر کالایی که در داخل تولید میشود از خارج وارد نشود. این یعنی خودکفایی و استقلال اقتصادی. بحثی که که خواسته امام (ره) نیز بود و مقام معظم رهبری نیز همواره بر لزوم استقلال و خودکفایی اقتصادی کشور تأکید کردهاند.
او تأکید کرد: برای ما به عنوان جامعه کارگری مهم نیست که کدام خط سیاسی سر کار بیاید مهم این است که مشکلاتمان رفع شود.
به گزارش ایلنا، جلودارزاده در ادامه دلیل کاندیداتوری مجددش برای نمایندگی مجلس را چنین تشریح کرد: اگر دوباره به میدان آمدیم به این دلیل است که مشکلات جامعه کارگری از بین نرفته است. شما هم بازنشسته نشدهاید. باید دوباره به میدان بیایید. خانه کارگر چه در مجلس نماینده داشته باشد و چه نداشته باشد تعطیل شدنی نیست، و استوار برای گرفتن حقوق کارگران، قشری که نان حلال میخورند ایستاده است.