کد خبر: ۱۴۷۷۹۷
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۰:۱۴

۱۵ رویدادی که ممکن بود به فاجعه‌ای اتمی منتهی شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: فاجعه اتمی نیروگاه فوکوشیما حساسیت جهانی در مورد امنیت نیروگاه‌های اتمی را برانگیخته است. 

تیمی از پژوهشگران آمریکایی که در مورد امنیت رآکتورهای اتمی این کشور تحقیق می‌کنند به تازگی گزارشی از کار خود را منتشر کرده‌اند. پژوهش‌های این تیم حاکی از آن است که تنها در سال گذشته میلادی (۲۰۱۱) در تأسیسات اتمی این کشور ۱۵ اتفاق رخ داده است که هر کدام می‌توانسته پیامدهایی بسیار جدی داشته باشد.

آمریکا ۱۰۴ رآکتور در ۶۰ نیروگاه اتمی دارد. ۱۳ رآکتور این نیروگاه‌ها سال گذشته میلادی دچار حوادثی شدند که می‌توانستند به یک فاجعه اتمی ختم شوند. بنا بر گزارش پژوهشگران آمریکایی بخش عمده این حوادث به دلیل بی‌توجهی مسئولان این تأسیسات اتمی رخ داده است.

در گزارشی که بر مبنای اطلاعات کمیسیون تنظیم‌کننده و ناظر بر فعالیت‌های هسته‌ای در آمریکا (Nuclear Regulatory Commission) تهیه شده، آمده است که در ۱۳ رآکتور یاد شده "با مشکلات شناخته شده یا مدارا شده یا درست برخورد نشده است".

تأسیسات اتمی فوکوشیما پس از زلزله و سونامی مارس ۲۰۱۱
به عنوان مثال در تأسیسات اتمی کالیفرنیای جنوبی هنگام کنترل مشخص شده است که یک سیستم اضطراری خنک‌کننده در رآکتوری که سال ۱۹۸۳ ساخته شده، از ابتدا مشکل فنی داشته و عمل نمی‌کرده است. 

در دو رآکتور اتمی تأسیسات ایالت ایلینویز هم مسئولان از سال ۱۹۹۳ آب سیستم‌های خنک کننده رآکتورها را به بخش‌های دیگر منتقل می‌کردند. چنین موردی می‌تواند در صورت بروز حادثه، خنک کردن رآکتورها را با مشکل جدی مواجه کند.

در پی فاجعه اتمی نیروگاه فوکوشیما در ژاپن، حساسیت جهانی در مورد امنیت نیروگاه‌های اتمی افزایش یافته است. رآکتورهای بلوک اول نیروگاه اتمی فوکوشیما مارس ۲۰۱۱ در پی زلزلهٔ ۹ ریشتری و سونامی، یکی پس از دیگری از کار افتادند.

ناتوانی مسئولان نیروگاه فوکوشیما در خنک کردن این رآکتورها موجب نشت مواد رادیواکتیو در محیط‌ خارج از نیروگاه شد که یک فاجعه اتمی را رقم زد. کارشناسان این حادثه را بعد از حادثه چرنوبیل بزرگ‌ترین فاجعهٔ اتمی می‌دانند و از نظر پیچیدگی آن را در مقام نخست فجایع اتمی جهان قرار می‌دهند چرا که تمام رآکتورهای نیروگاه فوکوشیما در نتیجهٔ این رویداد با مشکل مواجه شدند.

دولت آمریکا مجوز ساخت دو رآکتور اتمی جدید را صادر کرده است. پس از حادثه‌ای که سال ۱۹۷۹ در یک نیروگاه اتمی آمریکا روی داد ساخت نیروگاه‌های اتمی متوقف شده بود. 

در آلمان دولت این کشور در پی فاجعه اتمی فوکوشیما و پیامدهای سنگین آن، طرح خروج از چرخه تولید انرژی اتمی را به تصویب رساند. ۷ نیروگاه قدیمی این کشور به دلیل عدم اطمینان از امنیت کامل آنها در صورت بروز حادثه، خاموش شدند. آلمان درنظر دارد انرژی‌های سازگار با محیط‌زیست را جایگزین انرژی اتمی کند.

دولت آمریکا اما برای کاهش نیاز خود به سوخت‌های فسیلی از جمله نفت، طرح ساخت رآکتورهای اتمی جدیدی را دست دارد. دولت باراک اوباما فوریه ۲۰۱۲ (بهمن ماه) برای نخستین‌بار پس از گذشت ۳۰ سال، مجوز ساخت دو رآکتور جدید در نیروگاه اتمی ایالات جورجیا را صادر کرد.

از سال ۱۹۷۹ که حادثه‌ای در نیروگاه اتمی هاریسبورگ در ایالت پنسیلوانیا روی داد، دولت آمریکا مجوز ساخت نیروگاه جدیدی را صادر ‎‌نکرده بود. در نتیجه حادثه یادشده ذوب هسته‌ای روی داد و با پخش مقدار زیادی تشعشات رادیواکتیو در فضا محیط زیست اطراف به شدت آلوده شد.

به گزارش دویچه‌وله، دو رآکتور جدید تأسیسات اتمی ایالات جورجیا با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۱۴ میلیارد دلار، تا سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی به مرحله بهره‌برداری خواهند رسید. ساترن کمپانی (Southern Company) کنسرن سازنده این رآکتورها، تأکید کرده است صدور مجوز ساخت این دو رآکتور "موفقیتی به یاد ماندنی" خواهد بود که "استانداردهای تاز‌ه‌ای برای امنیت و کارآیی صنعت تولید انرژی اتمی در جهان تعیین خواهد کرد".
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین