کد خبر: ۱۴۸۱۵
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۸۴ - ۱۶:۱۰

تکلیف دیگری با انگلستان داریم

آفتاب‌‌نیوز : رودکی گفت: پرونده هسته ای ایران در شورای حکام دست خوش بهانه جویی های دول اروپایی و امریکا قرا گرفته است و آژانس با تهیه گزارشاتی از تاسیسات هسته ای ما اعلام کردند که فعالیتهای هسته ای ایران صلح آمیز است.
 
وی ادامه داد: امریکاییها به دنبال مخالفتهای قبلی خودشان خواهان این هستند که ما کلا به دانش هسته ای دسترسی نداشته باشیم، ولی با توجه به اختلاف نظری که میان 35 کشور عضو شورای حکام پدید آمده، و از جمله حمایت کشورهای چین و روسیه و کشورهای غیر متعهد و اعضا سازمان کنفرانس اسلامی از ایران در خصوص در اختیار داشتن فناوری صلح آمیز هسته ای، بعید به نظر می رسد که در شورای حکام این اجماع شکل بگیرد که پرونده ایران به شورای امنیت برود. 

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در رابطه با ملزم شدن البرادعی در ارائه گزارشی به شورای امنیت به جای شورای حکام در خصوص پرونده ایران که تداعی گر ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت به صورت غیر مستقیم است، گفت: اولا این کار بر خلاف مقررات آژانس در ارتباط با شورای حکام است و مدیر کل موظف است گزارش خود را به شورای حکام بدهد و این شورا پس از بررسی های لازم و رای گیری در صورت اجماع پرونده را به شورای امنیت بفرستد. 

نماینده شیراز با بی اهمیت دانستن تبعات ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت اظهار کرد: ما بیست و هفت سال است که از سوی امریکا در تحریم اقتصادی به سر می بریم، این تحریم ها نه تنها تاثیر منفی بر کشور ما نگذاشت بلکه باعث شکوفایی صنایع ما نیز شد. 

وی دست یابی به دانش هسته ای پیشرفت در صنایع دفاعی و نظامی و صنایع پزشکی و ساخت سدها و پیشرفت در صنایع برق را از جمله شکوفاییهای ایران در اثر تحریم از سوی امریکا دانست و اضافه کرد: ما از تحریم هیچ ترسی نداریم و برای ایران هیچ اتفاقی نمی افتد. 

رودکی خواست هفتاد میلیون ایرانی را دست یابی به فناوری هسته ای دانست و اظهار داشت: با ارجاع پرونده هسته ای ایران به سازمان ملل برای ملت ایران که دارای روحیه شاداب  و رهبری آگاه هستند هیچ اتفاق خاصی نمی افتد، ولی در آن صورت ما با کشورهایی دیگر و بخصوص با انگلیس تکلیف دیگری خواهیم داشت. 

وی با انتقاد به عملکرد دولت انگلیس در عراق، عملکرد این کشور را در راستای ایجاد نا امنی در عراق دانست و گفت: آنها با نام حمایت از دموکراسی در عراق ایجاد نا امنی می کنند و افراد انگلیسی با لباس عربی به میان طوایف شیعه و سنی می روند و با به همراه داشتن سلاح و بمب قصد بر هم زدن میان شیعیان و اهل تستن را دارند. 

نماینده شیراز عملکرد دولت انگلیس در افغانستان را مشابه عراق دانست و در خصوص اهداف این دولت در ایران ابراز عقیده کرد: استعمار پیر قصد دارد سلطه خود را بار دیگر بر ایران بگستراند و برای مخالفت با نظام اسلامی و کشورهای اسلامی برنامه ریزی کرده است. 

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص امکان اجماع شورای حکام در فرستادن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل، این عمل را بعید دانست و گفت: با توجه به شرکت داشتن کشور روسیه در ساخت و راه اندازی تاسیسات هسته ای ایران و آگاهی این کشور از صلح آمیز بودن فعالیتهای هسته ای ایران، روسیه که یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است مخالفت شدید با تحریم ایران دارد و لذا به نفع خواسته جمهوری اسلامی پیش خواهد رفت. 

رودکی در پاسخ به این سوال که هیچ کدام از کشورها اعلام نکرده اند که با فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران مخالفت دارند و روسیه نیز تنها در این حد از ایران حمایت کرده و این کشور نیز همانند دیگر کشورها با غنی سازی اورانیوم در ایران مخالف است و یکی از دلایل عمده مخالفت روسیه با غنی سازی از سوی ایران، به جهت از دست دادن، بازار ایران در زمینه خرید اورانیوم غنی شده است، گفت: روسها می دانند که فرآیند غنی سازی در درجات پایین در حال حاضر در ایران صورت می گیرد و ایران در آینده یک نیروگاه اتمی دیگر را احداث خواهد کرد و ما تا یک دهه پس از دست یابی به چرخه سوخت برای نیروگاه های خودمان به سوخت نیازمند خواهیم بود و لذا تا یک دهه ما از روسها سوخت خریداری خواهیم کرد، از سوی دیگر چون ما عضو NPT هستیم روسها حق ندارند ما را از تولید چرخه سوخت منع بکنند. 

وی اضافه کرد: روسها از این موضع حتما عدول خواهند کرد زیرا که ما اجازه نخواهیم داد که مقررات بین المللی را نقض کنند، همانطور که تا به حال اجازه نداده ایم ما را از حق NPT محروم کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین