کد خبر: ۱۴۹۴۸۱
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۹:۲۲
با تاکید بر لزوم اصلاح بافت فرسوده بیمارستان‌های کشور

وزیر بهداشت: با وقوع زلزله در تهران، بیمارستان‌ اولین مکان متلاشی شده است!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم اصلاح بافت فرسوده بیمارستان‌های کشور، خاطرنشان کرد: در صورت وقوع زلزله در تهران، بافت فرسوده بیمارستان‌ها اولین مکانی است که متلاشی می‌شود و به این ترتیب گروه‌های خدمت رسان در بیمارستان‌ها نمی‌توانند خدمت ارایه دهند.

دکتر مرضیه وحید دستجردی در مراسم افتتاح بخش‌های جدید مجتمع بیمارستانی امام (ره)، با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته در آموزش علوم پزشکی و تربیت نیروی انسانی مجرب در رشته‌های مختلف علوم پزشکی، گفت: رشد علمی ایران در منطقه و جهان حاکی از تلاش‌های بسیار در این زمینه است. ارتقای شاخص‌های بهداشتی و فعالیت شبکه بهداشتی کشور نمونه‌ای برای دنیاست.

وی افزود: با وجود فعالیت شبانه روزی نیروهای مجرب و ساختارهای زمینه‌ای مناسب، اما خدمات ارایه شده رضایت بیماران را به دنبال نداشت. بافت فرسوده مراکز درمانی کشور، یکی از مهم‌ترین علت‌های نارضایتی بیماران است؛ به طوری که بیش از 80 درصد بیمارستان‌های تهران فرسوده است. بیمارستان امام (ره) حدود 80 سال، بیمارستان سینا حدود 130 سال و بیمارستان شهید اکبرآبادی حدود 98 سال قدمت دارند و طراحی‌های 80 – 90 سال گذشته نارضایتی بیماران را به دنبال دارد.

وزیر بهداشت ادامه داد: از طرف دیگر پرسنل مراکز درمانی باید مدت زیادی از عمر خود را در محیط‌های فرسوده و نامناسب بگذرانند و این محیط‌های فرسوده درخور شان پرسنل زحمتکش مراکز درمانی نیست. بر این اساس اصلاح ساخت و بافت فرسوده بیمارستان‌ها در دستور کار قرار گرفت و اکنون بیش از 77 هزار تخت بیمارستانی در مراحل مطالعه، طراحی و ساخت قرار دارند. در سال جاری نیز بیش از 4 هزار تخت بیمارستانی به بهره‌برداری رسید.

دستجردی با بیان این که ساخت بیمارستان‌های جدید در تهران را کمتر شاهد بوده‌ایم، افزود: در تهران باید به حدود 14 میلیون نفر خدمات درمانی مناسب در محیط مناسب ارایه شود و لازم است که بافت فرسوده مراکز درمانی تهران تغییر کند. از طرف دیگر در صورت وقوع زلزله در تهران، بافت فرسوده بیمارستان‌ها اولین مکانی است که متلاشی می‌شود و به این ترتیب گروه‌های خدمت رسان در بیمارستان‌ها نمی‌توانند خدمت ارایه دهند. همچنین بیمارستان‌های تهران تنها مورد مراجعه بیماران تهرانی نیستند بلکه پذیرای افراد مختلفی از سراسر کشور هستند.

وزیر بهداشت با بیان این که حدود 35 هزار تخت بیمارستانی در سراسر کشور در حال ساخت است، افزود: اکثر این تخت‌های بیمارستانی به استان‌ها و شهرستان‌ها مربوط می‌شود که اغلب، نمایندگان استان‌ها، استانداران، ائمه جماعات و ... ساخت آنها را پیگیر بوده‌اند. در تهران احساس کردیم که خودمان باید به عنوان متولی به این موضوع ورود کنیم و ساخت بیمارستان‌های جدید را پیگیر باشیم.

دستجردی افزود: مطالعات انجام شده توسط دفتر منابع فیزیکی وزارت بهداشت به این نتیجه رسید که هزینه مقاوم سازی بیمارستان‌ها 120 درصد است. این در حالی است که ساخت یک بیمارستان صد درصد هزینه به دنبال دارد. بنابراین ساخت بیمارستان‌های جایگزین بیمارستان‌های فرسوده در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به مراحل ساخت و بهره‌برداری از بخش‌های جدید بیمارستان امام (ره) شامل اورژانس جدید، بخش داخلی جنرال و بخش ICU، گفت: مراحل ساخت این بخش‌ها طی سه ماه پایان یافت و اکنون به بهره‌برداری رسیده است؛ این موضوع یک افتخار است.

به گزارش ایسنا، وزیر بهداشت در پایان به اقدامات انجام شده برای برگزاری مراسم روز پرستار در سال 91 در 19 فروردین ماه اشاره کرد و گفت: قانون ارتقای بهره‌وری انجام شده است و به این منظور 23 هزار پرستار در کل کشور استخدام شدند. هر چند دانشگاه علوم پزشکی تهران 130 میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب دارد اما امیدواریم علیرغم تمام گرفتاری‌ها اضافه کاری‌های پرستاران پرداخت شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
0
0
وزارت مسکن باید از تجربیات کشور هایی مثل ژاپن که زلزله خیز است استفاده ببرد.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین