آفتابنیوز : 
چین که از اعضای دائمی شورای امنیت است این هفته اعلام کرد که مسئله ایران باید در چارچوب آژانس حل و فصل شود و راههای دیپلماتیک هستند که می توانند صلح و آرامش را به منطقه خاورمیانه بازگردانند. چین هم چنین از ایران و اروپا خواست به مذاکرات خود ادامه دهند.
چین و روسیه و کشورهای عدم تعهد به دلیل ترسی که از تحریم احتمالی معاملات نفتی با ایران دارند، از حق ایران برای دارا بودن برنامه هسته ای صلح آمیز دفاع می کنند چرا که می دانند چنین تحریم هایی می تواند منجربه مقابله شدید ایران شود و چین از اقدام ایران برای خودداری از فروش نفت واهمه دارد.
بخشی از موضع گیری پکن به این علت است که چین سیاست عدم مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر را دنبال می کند و در مقابل مایل نیست مداخلات خارجی مشابهی در امور داخلی آن نیز وجود داشته باشد. اما مهم ترین بخش آن به دلیل منافع اقتصادی و به ویژه نفت ایران است که چین برای رشد اقتصادی قابل توجه خود به آن شدیدا نیاز دارد.
چین پیشتر هم به دلیل تحریم های عراق، نتوانسته بود از نفت این کشور استفاده کند و تنها به قراردادهای محدودی اکتفا کرده بود ولی پس از حمله امریکا به عراق و تشکیل دولت ائتلافی، تمامی قراردادهای پیشین بی اعتبار اعلام شدند و دست چین از نفت عراق کوتاه شد.
از این رو چین به سوی ایران رو آورد و قراردادی 70 میلیارد دلاری برای واردات نفت در ایران امضا کرد. پس از آن، چین به تقویت روابط خود با ایران به ویژه در بخش انرژی پرداخت و حتی در زمینه فناوری موشکی و هسته ای هم همکاری های خود را گسترش داد.
در حال حاضر هم چین نیاز مبرم به ذخایر انرژی ایران دارد و در مقابل هم ایران می تواند از فناوری های هسته ای و موشکی چین بهره ببرد.
بنابراین ایرانی ها دلایل زیادی دارند که روی حمایت چین حساب کنند و چرا که چین اکنون در هر گوشه دنیا به دنبال تامین انرژی است و با جمعیت بالا و رشد اقتصادی روزافزون خود، بزرگترین وارد کننده در دنیا پس از امریکاست.