کد خبر: ۱۵۱۰۷
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۸۴ - ۲۳:۰۹

تدریس زبان عربی در پنتاگون

آفتاب‌‌نیوز : اين پايگاه اينترنتي مي‌افزايد: انستيتو زبان وزارت دفاع آمريكا كه در شهر "مونتري" در ايالت "كاليفرنيا" مستقر است، فعاليت خود را در سال ‪۱۹۴۱‬ و در شهر "سان فرانسيسكو" آغاز كرد.

هدف اوليه اين مدرسه تدريس زبان ژاپني به سربازان آمريكايي، بويژه نظاميان آمريكايي ژاپني تبار بود.

اين انستيتو كه در ابتدا با نام"مدرسه زبان سرويس اطلاعات و امنيت ارتش" كار خود را شروع كرده بود، پس از جنگ جهاني دوم به مقر فعلي نقل مكان كرده و نامش را به "مدرسه زبان نيروي زميني" و در نهايت به "مركز زبان هاي خارجي" در انستيتو زبان پنتاگون تغيير داد.

"راجر ميراكوفسكي" كه تا چندي پيش در ارتش آمريكا خدمت مي‌كرد و چند دوره تحصيلي را در اين مدرسه گذرانده، مي‌گويد: "در دهه‌هاي ‪ ۶۰‬و ‪ ۷۰‬ميلادي كلاس‌هاي زبان روسي و ديگر زبان‌هاي استفاده شده در بلوك شرق بيشترين تعداد دانشجو را به خود جذب مي‌كرد".

وي اضافه كرد: "اما پس از فروپاشي بلوك كمونيست، در ‪ ۱۰‬سال اخير تغيير جهت عمده‌اي در اين روند مشاهده شده كه همان افزايش دانشجويان كلاس‌هاي زبان عربي است.

"اسماعيل بولوتوك" كه متولد كشور سوريه مي‌باشد، از جمله اولين گروه از معلمين زبان عربي بود كه در سال ‪ ۱۹۷۵‬به اين انستيتو پيوست.

او معتقد است كه در حال حاضر با به خدمت گرفتن بيش از ‪ ۳۰۰‬معلم زبان عربي، انستيتو زبان پنتاگون پيشرفته‌ترين و قوي‌ترين مركز تدريس اين زبان در آمريكا است.

"كن وايت" افسر ارشد بازنشسته نيروي هوايي آمريكا نيز خدمت نظامي خود را بعنوان زبان شناس روسي آغاز كرد، اما پس از اولين جنگ خليج فارس و تمركز بيشتر آمريكا بر خاورميانه، متخصص زبان عربي شد.

او نيز مي‌گويد: "از جمله روش‌هاي نوين تدريس بررسي تفكر اعراب از اخبار و تحولات جهاني است".

كن وايت معتقد است كه در جهان كنوني، يادگيري زبان بدون درك فرهنگ و تاريخ كشورها ارزش چنداني ندارد.

واشنگتن پريزم در ادامه مي‌نويسد: از جمله برنامه‌هاي آموزشي براي شاگردان اين زبان مي‌توان به تحليل كاريكاتورهاي عربي كه در مطبوعات به چاپ مي‌رسد، اشاره كرد.

شاگردان موظفند كه با بررسي آنان پيام ارايه شده توسط كارتونيست را تشريح كنند.

به گفته بسياري از نظاميان فعال در عراق، يكي از عظيم‌ترين چالش‌هاي ارتش آمريكا كمبود اطلاعات و دانش لازمه از فرهنگ عراقيان براي ايجاد رابطه است.

به همين دليل پنتاگون اخيرا بودجه اين انستيتو و برنامه‌هاي تدريس زبان و فرهنگ عربي را افزايش داده است.

دوره‌هاي زبان اين انستيتو بين ‪ ۲۵‬تا ‪ ۶۳‬هفته طول مي‌كشد و بيش از يك هزار كلاس و دفتر، علاوه بر ‪ ۵۰‬ايستگاه صوتي، هشت لابراتوار مجهز به آخرين فن آوري رايانه براي تمرين زبان و كتابخانه‌اي شامل پنج هزار فيلم و برنامه تلويزيوني به زبان خارجي و ‪ ۸۰‬هزار كتاب به ‪ ۴۰‬زبان مختلف، به آموزش دانشجويان كمك مي‌كنند.

در حاليكه كاخ سفيد بدنبال راهي است كه ديد بسيار منفي دنياي عرب را نسبت به آمريكا تغيير دهد، به‌نظر مي‌رسد كه پنتاگون راه حل را در تاريخ و در شخصيتي تاريخي، يعني "تي.اي. لارنس" معروف به "لارنس عربستان" يافته است، فقط اگر بتوان "لارنس انگليسي" را "لارنس آمريكايي" تبديل كرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین