کد خبر: ۱۵۲۴۹
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۸۴ - ۱۵:۳۶

نفت دیپلماتیک یا دیپلماسی نفتی؟!

آفتاب‌‌نیوز : روابط دو کشور ایران و چین در طول دهه گذشته بسیار افزایش یافته و چین که سومین بازار نفتی ایران محسوب می شود در واقع راهی برای خارج کردن روابط تجاری ایران از انحصار اروپایی ها بشمار می رود. 
ایران در حال حاضر به علت تحریم های اقتصادی امریکا و نیز مشکلاتی که بر سر مسئله هسته ای خود را با اروپا و امریکا پیدا کرده رو به سوی شرق برگردانده تا شرکایی در این منطقه پیدا کند. چین هم در مقابل باز جمله 12 کشوری بود که روز شنبه از رای دادن برای تصویب قطعنامه ای علیه ایران امتناع کرد چرا که این راه را برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت باز می کند.
 
به نظر می رسد رابطه ایران و چین برپایه ای دو جانبه رشد می کند زیرا هر دو کشور برای تامین نیازهای خود به دیگری روی آورده اند. این موضوع ممکن است نهایتا به تلاش های ایران بدست آوردن دوستان شرقی کمک کند و در زمانی که هند به ضرر ایران رای داد، چین بتواند شریکی نسبتا مطمئن باشد. 

در حال حاضر شرایط نشان می دهد که مسائل اقتصادی کاملا به اوضاع دیپلماتیک دو کشور گره خورده و تفکیک آنها از یکدیگر به هیچ وجه ساده نیست زیرا موفقیت هر یک از این امور درگرو پیشرفت و بهبود وضعیت دیگری است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین