کد خبر: ۱۵۲۹۴۴
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۲۱:۱۷

قیمت‌های سرسام‌آور مسکن در راه است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: علی اکبر آقایی مغانجوقی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به موج اخیر افزایش قیمت مسکن گفت: تا وقتی که در عرضه و تقاضای مسکن به تعادل نرسیم ، یعنی تولید ما تبدیل به عرضه نشود ، مشکل خواهیم داشت ؛ از اوایل سال انتظار بر این بود تولید در بخش مسکن به خوبی پیش رود و تقاضا ها را پاسخگو باشیم ، اما متاسفانه دیدیم که در عمل خانه های وعده داده شده را آماده نکرده اند.

عضو فراکسیون اصولگرایان شورای اسلامی افزود: در روند اجرایی تولید مسکن مراحل نهایی گذرانده نشده است و این باعث شده بخش ملکی ما نسبت به درآمد خانوارها در کشور رشد کرده و افزایش یابد و خانواده ها نتوانند با اندوخته های خود ، نیازهای ملکی خود را برآورده سازند.

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه بخش مسکن استیجاری هم گران تر شده و رشد مضاعفی داشته است ؛با توجه به اجرای قانون هدفمندی و اقدامات بخش هدفمندی که قانون گذاری آن را انجام دادیم ، روند نباید این گونه طی می شد ؛ با توجه به گزارش دیوان محاسبات ، اعتبارات مصوب عمران و مسکن در قانون بودجه سال 90 تحقق نیافت و این بخش مجددا به عنوان تسهیلات وارد بخش بودجه شد ، که همین مساله ایجاد افزایش قیمت در مسکن را ایجاد کرده است.

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تامین مسکن محرومان باید جدی گرفته شود ، محرومان در آمد های ثابتی دارند و با این وضعیت تورم ، درآمد آنها پاسخگو نیست ؛ اگر این بخش آسیب ببیند ، در جامعه مشکل جدی پیدا خواهیم کرد.

وی افزود: عدم امکان تامین مسکن باعث می شود تا حاشینه نشینی ها ، ساخت و سازهای بدون پروانه و استاندارد و ارزان قیمت توسعه پیدا کند و با توسعه این حاشیه نشینی ها ، مشکلاتی در جامعه چون نا امنی افزایش یافته و حتی مشکلات سیاسی هم ایجاد می کند.

آقایی گفت: آن چیز که در دنیا روال است ، سه شاخصه برای عدالت اقتصادی و اجتماعی بیان می شود؛ نخست اینکه خانوار با درآمد خود بتواند نیاز های خود را تامین کند ، مثلا شاخص هزینه مسکن در سبد خانوار؛ در کشورهای موفق که توانسته اند معضل مسکن را در سبد هزینه خانوار کم کنند ، هر خانوار متوسط 20 درصد درآمد ماهانه خود را به مسکن اختصاص می دهد و مابقی را به بقیه هزینه های جاری ، این مساله در کشور ما بالعکس است و حتی برای افراد کم درآمد ، 70 درصد برای سهم خانه و بقیه درآمد صرف هزینه های جاری می شود.

وی افزود: شاخصه دیگر بیان شده ، شاخص هزینه دسترسی به مسکن است ؛ در شرایط استاندارد شاخص هزینه دسترسی نباید از عدد 5 تجاوز کند ، که متاسفانه این در کشور ما بیش از 12 است ، یعنی در کشورهای موفق مردم می توانند متوسط 5 سال درآمد خود را به یک مسکن متعارف تبدیل کنند که این مساله در ایران این ممکن نیست.

وی ادامه داد: آخرین شاخصی که بیان شده ، شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی است ، در دنیا این رقم حدود 9 دهم است ، یعنی به ازای یک واحد مسکونی 9 دهم نیازمند به واحد مسکونی هستند ، که این مساله نیز در کشور ما ، بسیار بیشتر است.

رییس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: تا این شاخص ها درست نشود و از نظر اقتصادی خانوار را تقویت نکنیم ، مشکلات کما کان باقی خواهند ماند ، اگر نتوانیم طبق برنامه های موجود در کشور عمل کنیم ، قیمت ها سرسام آور زیاد می شود و همیشه فقر مسکن را در کشور خواهیم داشت.

وی افزود: در دنیا متداول است که نهادهای حکومتی و شهرداری ها وارد تولید مسکن استیجاری می شود وو بسیاری از شهروندان عادیشان رغبتی به سوی مسکن ملکی ندارند اما این در کشور ما بالعکس است و چون مردم از سوی مسکن استیجاری تهدید می شوند ، مردم عطش خرید و ملکیت مسکن را دارند و همین نیز بازار تقاضا را زیاد کرده و همواره افزایش قیمت خواهیم داشت.

به گزارش اعتدال، آقایی گفت: طبق الزام قانون اساسی دولت مکلف است به ازای نیاز نیازمندان و با الویت کارمند و کشاورز ، مسکن متداول ایجاد کند ، با شرایط فعلی دولت باید به سمت تولید بیشتر مسکن ملکی و استیجاری سوق پیدا کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
0
0
ما كه بچه بوديم مي ديديم كه براي مرمت جزئي خانه، يك بني آشنا خبر مي كردند و او هم با كارگراني كه با خود مي آورد، مرمت را انجام مي داد اما اگر مي خواستند ساختماني بسازند، حتما يك معمار خبر مي كردند . و معمار عرفا و شرعا در مقابل صاحب ملك مسئول بود ، صاحب ملك هم چون براي خودش مي ساخت، دقت مي كرد تا ساختمان مخصوصا از نظر استحكام ، قابل اعتماد باشد و بعد هم همين بنا ها مورد خريد و فروش واقع مي شد و خريدار اغلب شخصا در ملك ساكن بود . فرهنگ آپارتمان سازي و يا آپارتمان نشيني، قشر جديدي را به صاحبان مشاغل اضافه كرد و آنهم بساز و بفروش ها بودند، اين لفظ براي اين به آنها نهاده شد كه مي ساختند فقط براي اينكه بفروشند، و در واقع هيچ تعهدي در برابر خريدار نداشتند سودآور بودن اين رشته از شغل ، باعث شد كه هركس در دستش سرمايه اي بود ، به كار بسازبفروشي بيندازد ، افزايش جمعيت ، كمبود مسكن، كمبود كافي افراد تحصيلكرده در زمينه ساختمان و فقدان معماران با تجربه قديمي ، و صلاحديد دولت براي فعاليت اين قشر براي كاستن از بار فشار مسئوليت تامين مسكن، فرصتي ايجاد كرد تا دلالان بتوانند براحتي در اين عرصه وارد و به جولان بپردازند . كار به جايي رسيده كه مثلا همسايه طبقه پايين ما آپارتمان خودش را فروخته و مي خواهد يكي دوسال اجاره نشين شود و پول ناشي از فروش آپارتمانش را در بساز و بفروشي سرمايه گذاري كند ، كاري كه مطمئن است زيان ندارد . از آنجا كه دولت نمي تواند امر تامين مسكن جوابگو باشد بهتر است در جهت ساماندهي ساخت و ساز ، دو كار را در اولويت قرار دهد اولا بحث ارائه راهكار و پيشنهاد و آزمون و خطا را كنار گذاشته و پرس و جو و تحقيق نمايد تا مشخص شودكشورهايي كه چند برابر ما جمعيت دارند و مشكل مسكن را حل كرده اند چه راهي رفته اند؟ ثانيا همانطور كه پزشك و مهندس و حقوقدان و راننده در اين كشور نياز به داشتن پروانه كار دارند و بايد تعرفه هايي را رعايت كنند ، اشخاص حقيقي و يا حقوقي براي اشتغال به كار ساخت و ساز هم پروانه كار داشته باشند .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
0
0
با سلام
ضمن عرض تشکرو تائید گفته های بازدید کننده محترم مبنی بر عدم مسئولیت پذیری قشر بساز و بفروش و عدم نظارت مربوطه حدود 13 سال پیش با هزار قرض وفروختن اتومبیل و... خوشبختانه موفق به خرید اپارتمانی شدم در طبقه چهارم (بصورت پیش خرید)که در زمان ساخت مرحله ای متوجه این مطلب شدم طبقه چهارم خریداری شده بنده بر روی طبقه همکف وطبقه همکف هم بر روی نیم طبقه پارکینگ میباشد. البته سند در پی مجوز (پایان کار) دریافت شد.
که در مجموع اشتباه از این جانب بوده وعلیرغم مراجعه به ادارات مربوطه و وجود مکان برای نصب اسانسور که خواست اکثریت ساکنین میباشد متاسفانه بعلت عدم موافقت شاید
5% ساکنین موفق به دریافت مجوز مربوطه نشده ایم وقانونی هم با توجه به خواست 95% ساکنین جهت نصب اسانسور وجود ندارد با توجه به این که خلاف قانون این نوع ساخت انجام شده و این جانب وسایر همسایگان هم درد امکان خرید دیگری نداریم برای رفتن از پارکینگ به پشت بام
به نسبت حدود 85 پله را طی کنیم!! که با احتساب 13 سال
سکونت فعلا از منظومه شمسی خارج شدیم تا نوبت کهککشان راه شیری شود. خداوند انصاف دهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۳
0
0
بابا گرونی داره بیداد می کنه ، تو خوراک و مسکن از همه بدتر، بخاطر تورم، ارزش پولی نسبت به قبل از عید حدود 40درصد کاهش پیدا کرده، یکی به داد این ملت برسه، دیگه خسته شدم هر روز عقب تر از دیروز!!!! کسی هست بشنوه!؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۳
0
0
آقا عدد و رقم هم که میدین یک خورده فکر کنین آخه!!! یعنی یک کارگر با حقوق 389000 تومام میتونه تو شهر خونه بخره ؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۵
0
0
دوست عزيز به اطلاع مي رساند ما مشكلي از بابت كمبود افراد تحصيلكرده در زمينه ساختمان نداريم. در حال حاضر حداقل 50 هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران (فقط تهران) هستند. موضوع نظارت ساختمان توسط سازمان نظام مهندسي به وضوح در قانون قيد شده ولي متاسفانه بدلايل مختلف شهرداري و شوراي شهر مانع از نظارت سازمان مذكور مي گردند . بدين ترتيب علاوه بر كيفيت پايين ساختمانها ، شاهد پايين امدن عمر ساختمان ها از 100 سال به 25 سال در كشور هستيم و...
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین