کد خبر: ۱۵۴۳۸۸
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۲

گرانی‌های امروز؛حاصل تصمیمات اشتباه دیروز!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سال ۹۰با گرانی کالاها تمام شد و سال ۹۱ هم با گرانی تحویل شد و مسوولین اقتصادی کشور تاکنون راهکار عملی برای مهار گرانی ارائه نکرده اندوتنها به چند طرح تعزیراتی بسنده کرده اند.
حال به منظور بررسی بیشترموضوع و یافتن راهکار هرچند قدیمی الا موثر برای مهار گرانی به سراغ نمایندگان مجلس و مسولین اقتصادی دولت رفتیم و نظرات آنها را در این باره جویا شدیم.

در همین رابطه غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت:مساله گرانی امروز را نباید در عوامل امروز جستجو کرد. 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در ادامه با تاکید بر این که مهار گرانی های اخیر به راحتی امکان پذیر نیست گفت:گرانی های امروز را تصمیمات دیروز رقم زده است .

وی افزود:نرخ ارز به دلیل نبود مدیریت به یکباره به دو برابر افزایش یافت و دولت هم دست روی دست گذاشت و اقدامی نکردبه نحوی که بازار تحت تاثیراین شوک قرار گرفت.

رییس کمیسیون ویژه جهاد اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه به معایب دونرخی بودن نرخ ارز اشاره کرد و گفت :اگر کالاها تا ارز دولتی و ارزان وارد شود مطمئنا با نرخ آزاد قیمت گذاری می شودو این خود بر کالاهای تولید داخل موثر خواهد بودچرا که برخی از تولیدات داخل متکی به واردات است و آن بخش از واردات هم که متکی به واردات نیست به لحاظ روانی تحت تاثیر افزایش قیمت کالاهای وارداتی گران می شود.

مصباحی مقدم گفت: سالها بر مدیریت نرخ ارز به نحوی که هم عرضه و هم تقاضا مدیریت شود و شاهد این شوکها نباشیم تاکید کردیم اما مدیریت بانک مرکزی ضعیف بود وارز دونرخی شد.

وی عامل دیگر گرانی ها را برداشت از حساب بانک مرکزی بابت یارانه ها عنوان کرد وگفت:استقراض از بانک مرکزی برای پرداخت یارانه ها موجب رشد نقدینگی در جامعه شد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت:نباید تورم و عوامل آن را ایجاد کرد وبعد به عزای آن نشست و برای برگرداندن قیمت ها فکر کرد.

وی با تاکید بر این که برگشت قیمت ها پس از افزایش سخت است گفت:دولت باید کاملا عالمانه و کارشناسانه تصمیمات اقتصادی خود را اتخاذ کند نه این که باری به هر جهت عمل کند و بعد از تزریق تورم به فکر مهار آن بیافتد.

کالایی که با ارز دولتی وارد کشور می شوند با نرخ آزاد قیمت گذاری شود

همچنین کوروش پرویزیان مشاور رییس کل بانک مرکزی در این باره گفت:طبیعی است کالایی که با ارز دولتی و ارزان وارد کشور می شود با نرخ آزاد قیمت گذاری شود.

پرویزیان گفت:در صورتی کالای وارداتی با ارز ارزان قیمت گذاری می شود که شبکه توزیعش کاملا دولتی باشد.

وی تاکید کرد:مجلس،دولت و بانک مرکزی به دنبال تک نرخی کردن نرخ ارز هستند که با تصویب بودجه ارز تک نرخی خواهد شد.

مشاور رییس کل بانک مرکز ی گفت:با تک نرخی شدن نرخ ارز رانت ایجاد شده از بین خواهد رفت.

واحد های گران ‌فروش پلمپ خواهند شد

در این رابطه همچنین نکویی مهر معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت گفت:وزارت صنعت،معدن وتجارت طرح تشدید بازرسی و نظارت بر بازار را از هفته گذشته به اجرا گذاشت که بر این اساس به واحد های متخلف تذکر داده می شود و در صورت تکرار تخلف واحد مربوطه پلمپ خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برخورد تعزیراتی موثرخواهد بود گفت:سیاست های اقتصادی از جمله افزایش نرخ ارز و افزایش دستمزدها در گرانی کالاها بی تاثیر نیست.

نکویی مهر در پاسخ به این سوال که چرا در تولید بسیاری از کالاها به طور مثال روغن نباتی باید به سایر کشورها وابسته باشیم و گران وارد کنیم گفت:بالاخره واردات برخی کالاها بر تولید آن مزیت دارد و قرار نیست همه کالاها در داخل تولید شود.

وی با تاکید بر این که تولید کالا در داخل یک اصل است گفت:نیاز مازاد بر تولید را می توان وارد کرد.

معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت در واکنش به تفاوت ۵۰۰تومانی قیمت پیاز در جنوب و تهران که مورد انتقاد معاون اول رییس جمهوری قرار گرفته است گفت:شبکه توزیع شبکه خاصی است و ضوابط،چارچوب و قوانین خاص خود را دارد.

به گزارش خانه ملت،وی افزود :متاسفانه از قدیم هم این بحت مطرح بوده است که وزارت جهاد کشاورزی باید الگوی کشت مناسب برای پیاز تعریف کند تا تولید ،عرضه و تقاضا در شهرهای مختلف متناسب با شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
0
0
کسانی که توقع دارند یارانه ها حذف شود و هیچ گرانی هم به وقوع نپیوندد، به گمانم با پینوکیوی ساده نسبتی دارند ! مگر می شود یارانه را حذف کرد ، زیر بار تحریم هم بود اما تورم نداشته باشیم؟ این امر کاملا قابل پیشبینی بود. برخی کارشناسان نوید 60درصد را داره بودند و به حمدلله به وقوع هم پیوست. فقط دولت باید فکری هم به حال کارگر و کارمند بدبخت هم می کرد که پس از تورم 60 در صدی حقوقش 10-15 درصد زیاد نشود که طبق معمول پولدارها پولدارتر و کارگران فلک زده تر شوند. مدام قدرت خرید کارگر کمتر و کمتر می شود و فقط شعار حمایت از قشر ضعیف بر زبانهاست. خدای عادل و مهربان وضع ما حقوق بگیرها چه خواهد شد؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین