آفتابنیوز : آفتاب: فصل بعدی کاوش در شهر تاریخی حریرۀ کیش، از مهرماه توسط باستانشناسان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آغاز میشود.
ناصر قاسمینیا، معاون گردشگری سازمان منطقۀ آزاد کیش در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه آخرین کاوشها در حریره سال گذشته انجام شد، بیان کرد: در آن کاوش ما قطعاتی را مانند چوب، سکه، پارچه، فلزات تزیینی، شیشه و سفال پیدا کردیم که اکنون در دست مطالعه و بررسی هستند.
او بندرگاه شهر حریره در جزیرۀ کیش را یکی از تأسیسات بندری بینظیر در ایران دانست و اظهار کرد: آثار یافت شده از آخرین کاوش صورت گرفته در این شهر نشان میدهد این جزیره قدمتی بیش از ۸۰۰ سال دارد.
وی ادامه داد: این بخش از جزیره (حریره) یک بندر تجاری بوده است و حدس میزنیم چوبهای پیدا شده در آن، هندی باشند و از طریق کشتی به جزیره آورده شده باشند؛ اما بقیۀ اشیای کشف شده به مردم بومی جزیره تعلق دارند.
وی گفت: بودجۀ این کاوشها را پیشبینی و به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کردیم که برنامههای خود را ارایه دهد تا با بهتر شدن شرایط آب و هوایی، فصل بعدی کاوش را آغاز کنیم.
قاسمینیا با اشاره به ساخت و ساز و محوطهسازی آغاز شده در اطراف شهر تاریخی حریره بیان کرد: این سازهها، پژوهشگاه و آزمایشگاه برای انجام مطالعۀ یافتههای این شهر تاریخی است و به هیچ وجه قصد نداریم در اطراف آن، مجموعۀ اقامتی و رفاهی بسازیم.
او در پاسخ به این پرسش که چرا راهنمای گردشگری در این شهر تاریخی حضور ندارند؟ گفت: ما فقط در ایام پیک سفر از راهنمای گردشگری استفاده میکنیم. در نوروز امسال نیز از چند دانشجوی رشتۀ گردشگری برای راهنمایی بازدیدکنندگان استفاده کردیم، چون تعداد بازدیدکنندگان در آن روزها به شش هزار نفر رسیده بود.
قاسمینیا افزود: با توجه به سیاستهای سازمان منطقۀ آزاد کیش برای افزایش مدت اقامت گردشگران در جزیره، باید تلاش کنیم که به شهر تاریخی بیش از پیش توجه شود.