آفتابنیوز : آفتاب: مصر پس از انقلاب ۲۵ ژانویه حوادث مختلفی را پشت سر گذاشته است که آخرین آن، درگیریهای اطراف میدان العباسیه قاهره بود.
اما مردم مصر در جریان انتخابات پارلمانی اسلامگرایان را انتخاب کردند که این موضوع نگرانیهایی را درباره پیروزی آنها در انتخابات ریاست جمهوری اوایل خرداد ماه در محافل غربی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ایجاد کرده است.
هنگامی که فرایند ثبت نام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد بسیاری، حتی عمر سلیمان رئیس دستگاه اطلاعاتی حسنی مبارک نیز به صحنه آمدند که خشم مردم را به دنبال داشت و در نهایت وی به همراه برخی دیگر از نامزدها از جمله خیرت الشاطر از اخوان المسلمین و حازم ابو اسماعیل رد صلاحیت شدند.
پس از آن قانونی وضع شد که مانع حضور برخی از نامزدهایی که قبلا خدمتگزار رژیم سابق بودند در عرصه انتخابات ریاست جمهوری مصر شد، اما عمرو موسی مشمول این قانون نشد.
تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مصر چندی است که آغاز شده، اما در این میان برخی همانند عمرو موسی، عبدالمنعم ابوالفتوح عضو سابق اخوان و محمد مرسی نامزد اخوانیها شانس بیشتری دارند.
پس از مناظرهای که میان عمرو موسی و ابوالفتوح برگزار شد، عضو سابق اخوان المسلمین محبوبیت بیشتری در جامعه مصر به دست آورده است، به ویژه اینکه مسیحیان و سلفیها نیز از وی حمایت میکنند.
اما کشورهای غربی، صهیونیستها و کشورهای حوزه خیلج فارس به ویژه عربستان و قطر که همواره مطیع سیاستهای اربابان خود هستند تمایلی به پیروزی اسلامگرایان ندارند. به ویژه اینکه غم از دست دادن حسنی مبارک همپیمان قوی خود را فراموش نکردهاند.
این کشورها گویا از هم اکنون فعالیت خود را برای پیروزی نامزد مورد حمایت خود و از صحنه خارج کردن نامزدهای اسلامگرا آغاز کردهاند.
رادیو اوستن به نقل از منابع اروپایی گزارش داد: آمریکا به همراه همپیمانان انگلیسی و اسرائیلی خود و نیز دیگر همپیمانان در کشورهای حوزه خلیج فارس به دنبال تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری مصر، حمایت از عمرو موسی و تضعیف آرای اسلامگرایان هستند.
این منابع بیان کردند: آمریکا فشارهای خود را به شورای نظامی حاکم بر مصر برای تقلب در انتخابات مصر، در صورتی که احساس کند یک نامزد اسلامگرا به پیروزی میرسد، افزایش خواهد داد.
منابع مذکور اعلام کردند: در صورتی که آمریکا چنین اشتباهی مرتکب شود انقلاب مردمی دومی در مصر رخ خواهد داد که شورای نظامی نمیتواند آن ا کنترل کند.
این منابع بیان کردند: آمریکا اتاق ویژهای درباره انتخابات مصر در سفارت این کشور در قاهره و اتاق دیگری در وزارت خارجه در واشنگتن دایر کرده است.
به گفته منابع مذکور، ماموریت این دو اتاق پیگیری تحولات مصر و بررسی وضععیت افکارعمومی این کشور و فعالیت در راستای طرحهای سیاسی و رسانهای برای تاثیرگذاری بر آن است.
منابع فوق اعلام کردند: سفارت آمریکا در قاهره کارشناسان متخصص تاثیری گذاری بر افکار عمومی را برای مشارکت با تیم سفارت برای تحلیل اوضاع به خدمت گرفته است و این موضوع درباره اتاق عملیات وزارت خارجه آمریکا نیز وجود دارد.
به گفته این منابع، اتاقهای مذکور ۲۴ ساعته اوضاع مصر را رصد میکنند و طرحهایی را برای محو تاثیر نامزدهای اسلامگرا در مصر پیشنهاد میکنند.
دو اتاق فوق همچنین در راستای حمایت از نامزدهای وابسته به رژیم سابق به ویژه عمرو موسی که واشنگتن و تل آویو، وی را فردی مطمئن برای باقی ماندن مصر در محور همپیمانان آمریکا میدانند تلاش میکنند. همچنین آنها وی را فردی که حامی معاهده کمپ دیوید و برقرار کننده رابطه حسنه با آنهاست، مناسب میدانند.
رادیو اوستن میافزاید: انگلیسیها نیز روزانه تحولات مصر را دنبال میکنند و با آمریکاییها هماهنگ هستند و تلاش هر دو ممانعت از پیروزی نامزدهای اسلامگرا در مصر است.
اوستن ادامه داد: آمریکاییها همچنین رایزنی مستمری با سعودیها دارند که نامزد مورد حمایتشان حافظ پیمان کمپ دیوید، مدافع روابط مصر با اسرائیل و مخالف موضوع فلسطین باشد.
منابع اروپایی مذکور همچنین احتمال دادند: دوحه و ریاض با بهره گیری از جریان سلفی همپیمان با عربستان آرای اسلامگرایان را بشکنند تا نامزدهای اسلام گرا از جمله محمد مرسی عضو اخوان و عبدالمنعم ابو الفتوح نامزد مستقل نتوانند کاری از پیش ببرند.
این منابع بیان کردند: قرار است پول و رسانههای سعودی، قطری و اماراتی به طور مستقیم و غیر مستقیم در جهت گیری افکار عمومی مردم مصر ایفای نقش کنند و شبکههای العربیه و الجزیره و دیگر رسانهها آرای اسلام گرایان را ضعیف کنند.
به گزارش مهر،این منابع بیان کردند: تلاش این کشورها حمایت از عمرو موسی و پیروز کردن وی به هر قیمتی است و هدف آنها این است که نامزدهای اسلامگرا برنده نشوند و در این راه سلاح تقلب را نیز مد نظر دارند.