آفتابنیوز : آفتاب: یک استاد حوزه علمیه میگوید حبس کردن افراد یک عقوبت و بلای بزرگی است.
به گزارش آفتاب به نقل از جماران، آیتالله مصباح یزدی ضمن بیان این سخنان با اشاره به امیال انسانی و دستورالعملهای عرفا برای کنترل این امیال گفت: در مسائل اجتماعی معاشرت کردن با دیگران فطرت انسان است. انسان از تنهایی رنج میبرد فرضا انسان اگر یک روز نتواند از خانه بیرون بیاید و کسی را نبیند و محبوس شود بلای بزرگی است. بزرگترین شکنجه برای انسان این است که او را از دوستانش جدا کنند و نگذارند با کسی ملاقات کند. حبس کردن خودش یک عقوبت است. و محروم کردن از خواستههای فطریست.
آیت الله مصباح یزدی در همایش امام خمینی(س) و تعلیم و تربیت اسلامی که در سالن شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، ضمن قدردانی از برگزاری این همایش اظهار داشت: با برگزاری این گونه همایشها، علاوه بر این که فرمایشات حضرت امام(س) درباره تعلیم و تربیت اسلامی تبیین میشود، باید تحلیل هم شود. سیره تعلیم و تربیت امام خمینی(ره) و رفتار ایشان در خانواده، کشور و در عرصه بینالملل باید مورد بررسی قرار گیرد و به همگان ارائه گردد.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به تفاوتهای موجود میان سیره امام خمینی(ره) در عرصه تعلیم و تربیت اسلامی با سایر صاحبنظران در این عرصه ادامه داد: تعلیم و تربیت برای این است که استعدادهای نهفته در افراد، شکوفا و به فعلیت برسد که در این راه، اساتید مربوطه،دیدگاههای متفاوتی دارند.
این شاگر امام خمینی با اشاره به اهمیت بررسی افکار و اندیشه های حضرت امام افزود: از همان اوایل رحلت حضرت امام در این زمینه کارهایی انجام گرفته و ما از دست اندرکاران موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی به سهم خومان تشکر می کنیم که در این زمینه زحمت های خوبی کشیده اند و خدمات خوبی ارائه داده اند و راه را برای تحقیق دیگران باز کرده اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در فرقههای مختلف و مدعی عرفان، عدهای هستند که به خلوت و دوری از اجتماع تأکید دارند و توجیه آنها نیز این گونه است که افراد برای رشد عرفانی، نیاز به تمرکز دارند، که حضور در اجتماع سدی در برابر این تمرکز است.
ایشان با بیان این که عدهای هم در کنار اینها، نه تنها بر اجتماعی بودن تأکید دارند، بلکه نسبت به کنارهگزینی از جامعه مخالفت میکنند، گفت: امام خمینی(ره) جزو این گروه بودند و نه تنها با گرایش نخست مخالف بودند، بلکه بیشترین فردی بودند که فعالیتهای اجتماعی داشتند و این را به دیگران نیز توصیه میکردند.
عضو خبرگان رهبری یادآور شد: این مسئله در سیره پیامبر اسلام وائمه معصومین(علیهمالسلام) نیز وجود داشت، چون،اگر آنها تنها مشغول ذکر و عبادت بودند، دلیلی برای به شهادت رساندن آنها نبود.
ایشان با بیان این که امام خمینی(ره) در برخی موارد، کنارهگیری از اجتماع را مانند ترک نماز میدانستند، افزود: هدف از آفرینش انسان این است که در تمامی ابعاد روحی رشد یابد که این رشد با کنترل نگاه، کلام، قلب و... انجام میشود،حال اگر کسی به کنارهای رفت و تنها مشغول ذکر و عبادت شد،درست است که از نظر روحی رشد مییابد،ولی از ابعاد دیگر باز میماند؛ چنین مسئلهای، هدف اصلی آفرینش انسان نیست.
آیتالله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: تربیت درست اسلامی این است که تمامی ابعاد روحی انسان رشد یابد و تأکید کردن بر یک مسئله و فراموش کردن مسائل دیگر، با تربیت درست اسلامی سازگاری ندارد.
وی با بیان این که امام خمینی(ره) در تمامی عرصههای روحی "رشد یافته" بودند، گفتند: امام(ره) در این عرصه با تربیت خود، جامعه را نیز به این تربیت آشنا نمود.
حضرت امام(ره) انزوای غیرمعقول افراد را مانع رشد و تربیت می دانست و خود ایشان هم بیشترین فعالیت های اجتماعی را داشته و به دیگران نیز توصیه می کرد. توجه به زندگی ائمه(ع) نیز نشان می دهد، آنان در عرصه های مختلف زندگی اجتماعی حضور داشتند. مقام خلیفة اللهی به معنای عمل به همه دستورات شرع مقدس اسلام است که قسمت اعظم آن مربوط به زندگی اجتماعی است و حضرت امام(ره) اینگونه بود.
وی با بیان اینکه نزدیک شدن به خدا اوج یک مخلوق است ،ادامه داد: انسان با تمرکز و حفظ همه ی اعضا و جوارح خود از گناه و دیدن جلوه الهی در همه چیز به درجات عالی معنوی می رسد. وظیفه همه انبیای الهی نیز هدایت انسان ها به قله خوبی هاست به گونه ای که حتی فرشتگان الهی نیز خادم او شوند.
وی بر توازن در افعال، رفتار و گفتار تاکید کرد و اضافه کرد: آنچه مطلوب است این است که انسان در مسایل مختلف رعایت اعتدال را کرده و فقط در یک بعد ترقی نکند.