آفتابنیوز :
آفتاب: خبرگزاری فرانسه و خبرگزاری «شین هوا» چین، واکنش آمریکا به توافق ایران و آژانس را بازتاب داده اند. در این رابطه، «جی کارنی»، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده توافق میان ایران و آژانس، گامی رو به جلو است؛ اما تنها بر اساس رفتار عملی ایران می توان در این مورد قضاوت کرد. «ویکتوریا نولند»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در این باره گفته: «اعلام توافق یک چیز است، اما آنچه ما به دنبال آن هستیم، اعمال این توافق است».
روزنامه «تایمز اسرائیل» نیز اظهارات «دنیس راس»، از مشاوران دولت اوباما در امور خاورمیانه را منتشر کرده که گفته رسیدن به موفقیت امکان پذیر است؛ اما ملاقات ها میان ایران و 1+5 باید بیشتر و فشرده تر باشد. وی همچنین گفته به نظر وی این مذاکرات به نتیجه ای فوری منجر نخواهد شد، اما می تواند دربردارنده نشانه هایی برای فهم این موضوع باشد که آیا رسیدن به توافقی در آینده نزدیک ممکن است یا خیر.
اما از سوی دیگر، مقامات رژیم صهیونیستی همچنان بر موضع منفی خود نسبت به توافق در مورد برنامه هسته ای ایران اصرار می ورزند. در آخرین مورد، «یدیعوت آحارانوت» گزارش داده «آویگدور لیبرمن»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی که به انگلیس سفر کرده بود، روز گذشته با «ویلیام هیگ»، همتای انگلیسی خود دیدار کرده و در این دیدار، نسبت به توافق ایران و آژانس اظهار بدبینی کرده است. وی همچنین مدعی شده اهداف ایران همچنان مثل گذشته است و ایران همچنان در صدد دستیابی به بمب هسته ای است.
روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» نیز جدیدترین اظهارات «ایهود باراک»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را منتشر کرده که نشان می دهد سخنان پیشین وی در مورد حمایت این رژیم از توافق ایران و غرب، شعاری بیش نبوده است. ایهود باراک نیز ضمن اظهار بدبینی نسبت به نتیجه مذاکرات، اظهار داشته که ایران در پس القای «فریب پیشرفت» در مذاکرات است تا از فشار بین المللی بر روی خود بکاهد.
اما این بدبینی تنها به مقامات اسرائیلی محدود نمی شود. «رابرت رایت»، تحلیلگر نشریه آتلانتیک نیز امروز با انتشار مطلبی، نسبت به نتیجه بخش بودن مذاکرات بغداد اظهار تردید کرده؛ اما به نظر می رسد تردید وی بر خلاف صهیونیست ها از پایه ای منطقی برخوردار باشد. وی می نویسد بر اساس گزارش ها، قرار نیست در مذاکرات امروز، کاهش تحریم ها از سوی غرب، بخشی از برنامه مذاکرات باشد و همین امر می تواند عاملی منفی برای طرف ایرانی به شمار برود.
به باور وی، در صورتی که امروز در مورد موضوع کاهش تحریم ها صحبتی نشود، در بهترین حالت می توان انتظار توافق دو طرف بر سر برگزاری دور جدیدی از مذاکرات را داشت که دربرگیرنده تحریم ها نیز باشد.
«جفری گولدبرگ»، دیگر تحلیلگر این نشریه نیز از منظری دیگر به مذاکرات امروز می نگرد. به ادعای وی، هرچند توافق ایران و آژانس می تواند به عنوان نکته ای مثبت تلقی شود، اما این امر تنها در صورتی اثبات می شود که ایران در عمل تعهد خود به رعایت موارد موردنظر آژانس را نشان دهد و به این ترتیب، هنوز برای سخن گفتن از توافق میان دو طرف زود است.
به گزارش تابناک،در نهایت، روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» با انتشار تحلیلی، از رفتار رژیم صهیونیستی و موضع گیری این رژیم نسبت به توافق ایران و آژانس انتقاد کرده است. این روزنامه می نویسد اسرائیل به واسطه مخالفت با این توافق، خود را بیش از ایران منزوی می کند.