آفتابنیوز : آفتاب: كشاورزان خوزستاني و بهبهاني طي جلسهاي مشكلاتشان را به فرماندار اين شهرستان اعلام كرده و خواستار برطرف كردن آن شدند.
به گزارش ايسنا، سازمان نظام صنفي كارهاي كشاورزي شهرستان بهبهان و 150 نفر از نمايندگان كشاروزان اين شهرستان مسائل توليد را از فرماندار خواستار و توجه جدي دولتمردان و مسولان بخش كشاورزي به مشكلات كشاورزان را خواستار شدند.
تقاضاي تجديدنظر درخصوص تعيين نرخ مصوب شده خريد گندم با توجه به افزايش بيش ازحد هزينههاي بخش از قبيل سم، كود، بذر، سوخت، هزينه كارگري، برق، ادوات كشاورزي، آب بها از موارد مطرح شده در اين جلسه بود كه بر اين اساس كشاورزان خواستار حضور نمايندگانشان در كميتههاي تصميمگيري نرخهاي مصوب شدند.
واقعي شدن نرخ خريد شير از دامداران از ديگر درخواستهاي كشتورزان از فرماندار بود.
همچنين كاهش نرخ بهاي برق مصارف كشاورزي و اختصاص سهميه كافي سوخت يارانهاي براي ادوات و ماشينآلات كشاورزي، چاههاي آب كشاورزي، مرغداريها و دامداريها، حمايت يارانهاي دولت در بخش كشاورزي، تهيه و تامين و توزيع نهادههاي كشاورزي يارانهاي به ويژه انواع كودهاي شيميايي مورد تقاضاي كشاورزان بوده است.
علت تفاوت شديد قيمت انواع كود شيميايي از در كارخانه تا دست مصرف كننده سوال دستاندركاران اين بخش از مسئولان است.
در اين جلسه كشاورزان همكاري براي جمعآوري، حمل ونقل، ترابري، محصول گندم از مرزعهها تا مركز خريد گندم را خواستار شده و اظهار كردند: بذور گندم تامين شده توسط جهاد كشاورزي از شركتهاي توليد بذر از يك كيفيت بسيار پاييني برخوردار است.
بر اساس گفته گندمكاران اين منطقه، هزينه كارشناسي توليد گندم در واحد سطح 14 ميليون ريال برآورد شده كه با توجه به متوسط عملكرد 3.5 تن در هكتار توليد منطقه متوسط قيمت خريد 4050 ريال در ازاء كيلوگرم، 14 ميليون و 175 هزار ريال كل درآمد برآورد شده كه تفاوت هزينه توليد و درآمد 175 هزار ريال در هكتاري است.
از سوي ديگر درحوزه جنوبي شهرستان بهبهان كه متوسط عملكرد به 2.5 تن در هكتار ميرسد، حدود 40 درصد زير هزينههاي انجام شده كشاورزي متضرر ميشود.
در پايان جلسه، فرماندار قول داد كه اين مسائل و مشكلات مطرح شده را پيگيري كند.
انتهاي پيام