کد خبر: ۱۵۹۳۱۲
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۹

این همه پول نفت کجا رفته است؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: "این همه پول نفت کجا رفته است؟"؛ این سوالی است که مردم در هنگام مواجهه با رکود اقتصادی و گرانی ها و مشکلات معیشتی روزافزون ، مدام مطرح می کنند و گاه درآمدهای ارزی کشورمان را با برخی کشورهای عربی مقایسه می کنند که "آنها چگونه این درآمدها را مدیریت می کنند و ما چگونه؟!"

عصر ایران نوشت: هر چند برخی سوء استفاده ها و اختلاس های کلان، مشخص کننده تکلیف بخشی از درآمدهای کشور است اما امروز ، احمد توکلی با آمار تکان دهنده ای که در صحن علنی مجلس ارائه کرد ، خواسته یا ناخواسته ، به این سوال جواب داد که "این همه پول نفت کجا رفته است؟"

بخوانید: « مصرف سرانه ارز به قیمت های ثابت در دوران جنگ به ازای هر ایرانی ۶۰۸ دلار بود و این رقم در زمان دولت بعدی به ۳۸۴ دلار به ازای هر ایرانی به طور سالانه رسید؛ در دولت قبل از دولت احمدی نژاد به ازای هر ایرانی ۳۶۴ دلار سالانه اختصاص یافت و در دولت احمدی نژاد این میزان ارز به ازای هر ایرانی ۸۲۴ دلار شد. »

اعداد را یک بار دیگر بخوانید:

- در دوران دفاع مقدس ، به ازای هر ایرانی ، 608 دلار در سال ارز از کشور خارج می شد. وضعیت جنگی کشور و نیاز به خریدهای تسلیحاتی و نیز واردات اقلام عمومی این رقم را توجیه می کرد.

- در دوران سازندگی که هاشمی رفسنجانی ریاست جمهوری را عهده دار بود ، برغم آن همه ساخت و ساز و بازسازی مناطق جنگی و ایجاد کارخانه و سد و نیروگاه و ...، میزان خروج ارز به نحو قابل ملاحظه ای مدیریت شد و کاهش یافت به گونه ای که از 608 دلار سرانه به 384 دلار رسید.

- در زمان ریاست جمهوری خاتمی نیز روند مدیریت خروج ارز از کشور همچنان ادامه یافت و به ازای هر ایرانی در سال ، 364 دلار ارز از کشور خارج و صرف واردات شد تا بقیه در آمدهای ارزی ، در حساب ذخیره ارزی پس انداز و صرف امور زیربنایی شود.

- اما روند کاهشی مصرف ارزی کشور ، در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد ، ناگهان منفجر شد و مصرف سرانه ارز ، حتی از شرایط جنگی هم بیشتر شد و به عدد بی سابقه 824 دلار به ازای هر نفر رسید!

معنی کاهش خروج ارز از کشور ، این است که چرخه اقتصاد ملی ، قادر به تأمین عرضه و تقاضا در داخل است و نیاز کمتری به واردات وجود دارد.

اما هر گاه مدیریت کلان اقتصادی کشور دچار ضعف شود ، نظام تولید و توزیع در داخل آسیب می بیند و نمی تواند نیازهای معیشتی مردم را برآورده کند.

در چنین شرایطی ، دولت برای حفظ آبروی خود و کتمان سوء مدیریتش ، به ذخایر ارزی کشور دست درازی می کند و با فروش سرمایه ای به نام نفت ، "سیل" واردات را به سمت کشور هدایت می کند و البته در مقابل "سونامی" خروج ارز از کشور را رقم می زند!

همین اعداد و ارقام به تنهایی خط بطلانی است بر همه آنچه ماشین عظیم تبلیغاتی دولت می خواهد به مردم القا کند و این باور را به وجود بیاورد که هم اکنون کارآمدترین دولت تاریخ ایران بر سر کار است!

نکته تلخ ماجرا این است که برغم این همه خروج ارز از کشور و این همه واردات ، اوضاع اقتصادی کشور به حدی نامناسب است که معیشت مردم ، در مقایسه با دوره های قبل ، نه تنها بهبود نیافته ، بلکه قدرت خرید نیز همچنان سیر نزولی به خود گرفته است.
به بیان دیگر ، اگر با این همه ولخرجی ارزی ، وضع مردم بهتر می شد ، باز می شد موضوع را توجیه کرد ولی قضیه این است که هم پول مملکت ار دست رفته و هم اوضاع اقتصادی مردم درست نشده است!

"این همه پول نفت کجا رفته است؟" ؛ جواب مشخص است: به چاه بی تدبیری مسوول دولتی ریخته شده است ؛ چاهی که اگر برای ملت ایران آب نداشته ، برای مافیای واردات و البته برای چینی ها و اماراتی ها و دیگران ، عجب نان های خوش خوراکی داشته است!
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
0
0
به نام خدا ، شفافیت ، شفافیت ، شفافیت ، چیزی که مردم
ایران ، در جهت سیاست ، اقتصاد ، درآمد نفت وخیلی چیزهای دیگر ، به آن نیاز دارند . اگر میشد که احزاب با هدفهای مردمی و حقیقت جوئی و عدالت خواهی ، اجازه فعالیت داشته و همچنین مطبوعات ، با پایه ریزی درست ، جهت برخوردمنطقی با شایعات
درست و نادرست و گفتن حقایقها و پیشنهادات سازنده وانتقادات بدون مرض و غرض ، امکان فعالیت داشتند ، دیگر این سوالها جائی نداشت و هیچ کس نمی توانست چشم زخمی به بیت المال داشته باشد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
0
0
اگراین مملکت پیشرفت کندبه هیج عنوان نبایدهیج آموزش پرورشی واردپست های ریاست جمهوری واقتصادی شودعاقبتش این میشودیک معلم بایددرکلاس درس بدهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
0
0
360 و 380 دلار در دولت های آقای هاشمی و خاتمی با وجود کار و تولید که عسلویه یک نمونه آن بود و حال با حالت نیمه تعطیل صنایع، مصرف سرانه 824 دلار اگر به صنایع نرفته است، به کجا رفته است؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۹
0
0
پول نفت آمد سر سفره ها.....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۹
0
0
همه ی اینها نشانه ی ناکارآمدی و ... مدیران و مسئولان کشور ماست که فقط حرف های عامه پسند می زنند ولی در عمل چیزی در چنته ندارند .... مسئولان کشور ما در سطح جاده ها که دره و تپه شده بیمارستان ها و .... که شلوغ و ناکارامد است مدارس و دانشگاه ها که نمره و مدارک غیر واقعی ارائه می دهد و اختلاس های وحشت ناکی که رو می شود.......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۹
0
0
درود
اين همه فشار اقتصادي تورم تحريم
مردم آه در بساط ندارند
سياستمداران هم همش دارن حرف ميزنن
" تحريم ها هيچ اثري بر مردم نكرده وباعث پيشرفت ايران شده"?
....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین