آفتابنیوز : علي سرافراز يزدي، نماينده مشهد در مجلس هفتم با بيان اين مطلب گفت: قانون، وزير كشور را ملتزم به مشاوره با مجامع نمايندگان براي انتصابات اين وزارت خانه نكرده است اما اين بحثي بود كه از سوي خود وزرا از جمله پورمحمدي قبل از دريافت راي اعتماد مطرح شد كه در انتخابات با هماهنگي و تعامل با نمايندگان مجلس گام بردارند.
سرافراز يزدي، ادبيات و لحن وزير كشور را در انتقاد از گلههاي اخير برخي از نمايندگان مجلس، روش مناسب و لحن خوبي ندانست.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس هفتم با بيان اين كه طرح مشاوره پيشاپيش از سوي خود وزير كشور مطرح شده است، خاطرنشان كرد: در شرايط فعلي بسياري از نمايندگان به انتصابهاي صورت گرفته در استان خودگله مند هستند.
همچنین یک عضو دیگر ائتلاف آبادگران در مجلس هفتم، گفت: انتخاب استانداران توسط وزير كشور به دليل قولهايي كه در گذشته به نمايندگان داده بود مساله ساز شد .
حسين نجابت؛ عضو هيات رئيسه مجلس هفتم و سخنگوي فراكسيون اصولگرايان در گفت و گو با "ايلنا"، در واكنش به انتقادات و ابراز نگراني برخي نمايندگان به انتخاب استانداران توسط وزير كشور، گفت: آقاي پورمحمدي هنگام كسب راي اعتماد در مجلس وعده هاي به نمايندگان دادند كه درحد هماهنگي با آنها خوب بود ولي بيشتر از آن مساله ساز ميشد كه متاسفانه شد.
نماينده تهران در خصوص اظهارات پورمحمدي مبني بر اين كه عدهاي موضوع انتخاب استانداران با هماهنگي نمايندگان ملجس را مطرح كردند در صورتي كه قانون وزير كشور را به چنين چيزي ملزم نكرده است، تصريح كرد: نصب استانداران وظيفه وزير كشور است و هيچ كس نبايد تعيين تكليف كند.
وي افزود: اين كه آقاي پورمحمدي در اظهارات خودهنگام راي اعتماد در مجلس عنوان كردند استانداران را با هماهنگي نمايندگان و ايمه جمعه انتخاب ميكنند، بهترين حالت است تا بدون هماهنگي انتخاب كنند.
وي در عين حال تصريح كرد: اگر اختلافي بين وزير كشور و نمايندگان و ايمه جمعه بر سر انتخاب استاندار صورت بگيرد اين وظيفه و حق وزير كشور است كه استانداران را نصب كند اما نمايندگان ناراضي نيز حق سوال دارند و او بايد پاسخ گو باشد.
عضو ائتلاف آبادگران با توجه به اظهارات پورمحمدي هنگام كسب راي اعتماد در مجلس درخصوص هماهنگي با نمانيدگان د رانتخاب استاندران، گفت: وزير كشور بايد ميگفت نظر نمايندگان را ميپرسم و مشورت آنها را در نظر ميگيرم .
نجابت افزود: اين مشكل فقط مربوط به استانداران نيست در بحث مديركلها نيز همين مشكل پيش آمده است.
عضو هيات رئيسه مجلس هفتم در خصوص بخش ديگري از اظهارات پورمحمدي مبني بر اين كه "انتقادات مربوط به استفاده از مسولان اطلاعاتي را در مناصب مختلف كاملا بيجا وي ميدانم و چه اشكال دارد كه مسوولان اطلاعاتي بيايند و در مناصب مختلف قرار گيرند"، گفت يكي از انتقاداتي كه به وزير كشور هنگام راي اعتماد وارد بود و باعث شد برخي به ايشان راي منفي دهند اين بود كه ممكن بود به لحاظ سابقه و دوستان اطلاعاتي كه دارند در وزارت كشور بچههاي وزارت اطلاعات به كار گرفته شوند.
وي افزود: استفاده از نيروهاي وزارت اطلاعات ذاتا داراي مشكل نيست، مشكل اين است كه رويكرد وزارت كشور اطلاعاتي ميشود.
نجابت خاطرنشان كرد: من هنوز نشنيدهام هيچ فرد اطلاعاتي در پست استانداري نصب شده باشد.
وي در خصوص انتقاد برخي نمايندگان به انتخاب افراد اطلاعاتي در برخي استانداريها، گفت: تا آنجا كه من اطلاع دارم اين قضيه منتفي شده است.
وي در عين حال در خصوص انتخاب رئيس حوزه وزارتي پورمحمدي از ميان نيروهاي اطلاعاتي، تصريح كرد: در اين حد اشكالي ندارد اما ترجيحي نيست كه از ميان نيروهاي اطلاعاتي در وزارت كشور استفاده ميشد امابايد صبر كنيم ببينيم چه تعداد از استانداران از ميان اين افراد انتخاب ميشوند .
وي با تاكيد بر اين كه تعداد افراد اطلاعاتي استفاده شده براي استانداري ها مهم است، گفت مثلا اگر از بين 25 استاندار 2 استاندار اطلاعاتي باشد جاي انتقاد باقي نميماند.