آفتابنیوز : آفتاب: در حالي كه آمريكا با توسل به پروژه ايرانهراسي تلاش ميكند هر چه بيشتر به كشورهاي منطقه سلاح بفروشد، هيلاري كلينتون با تكرار اتهامات غرب مبني بر نظامي بودن برنامهي هستهيي ايران، مدعي شد كه دستيابي ايران به سلاح هستهيي يك رقابت تسليحاتي منطقهيي را به وجود خواهد آورد كه موجب بيثباتي در خاورميانه خواهد شد.
به گزارش ايسنا، هيلاري كلينتون، وزير امور خارجهي آمريكا در يك گفتوگوي مشترك با حضور جيمز بيكر، وزير امور خارجهي پيشين اين كشور كه روز چهارشنبه با برنامهي تلويزيوني چارلي رز انجام شد، با تكرار اتهامات غرب مبني بر نظامي بودن برنامهي هستهيي ايران، مدعي شد: اگر ايران به يك سلاح هستهيي دست يابد اين امر چالشهاي دشواري را براي ما و اسراييل و همهي دوستان و شركايمان به وجود خواهد آورد.
به گزارش شبكهي خبري سيبياس نيوز، كلينتون در بخش ديگري از اظهاراتش مدعي شد: من فكر ميكنم همه و بهويژه مقامات ايران بايد بدانند كه ما دربارهي اينكه آنها اجازه ندارند سلاح هستهيي داشته باشند جدي هستيم.
مقامات ايران بارها اعلام كردهاند كه برنامه هستهيي ايران فقط اهداف صلحآميز دارد و مقام معظم رهبري توليد و استفاده از سلاح هستهيي را حرام اعلام كرهاند.
وزير امور خارجهي آمريكا مدعي شد: مساله فقط ايران و اهداف ايران نيست، مسالهي اصلي رقابت تسليحاتي است كه با نتايج غيرقابل پيشبيني در منطقه به وجود خواهد آمد.
به گزارش روزنامهي يديعوت آحارونوت، كلينتون در بخش ديگري از اظهاراتش مدعي شد كه «يك مناظره شديد در داخل گروه تصميمگيرنده ايران جريان دارد»؛ در حالي كه برخي در ايران ميگويند كه حمله به اين كشور، ايران را متحد ميكند و به آن اعتبار ميبخشد «كساني هم هستند كه ميگويند تحريمها واقعا تاثير گذاشته است و ما به پيشرفت اقتصادي كه بايد داشته باشيم دست نيافتهايم و اگر بگوييم كه سلاح هستهيي نخواهيم داشت و يك رژيم قابل راستيآزمايي را براي نشان دادن آن به كار گيريم چيز زيادي را از دست نميدهيم».
وزير امور خارجهي آمريكا در پاسخ به سوالي دربارهي اهداف واقعي جمهوري اسلامي گفت كه در طول هر ديداري با ايران، آمريكا تلاش ميكند «ببينيم چه تعهداتي را ميتوانيم از آنها بگيريم. در حال حاضر چنين تعهداتي را نداريم و من نميتوانم بگويم اگر چنين تعهداتي را روزي به دست آوريم چگونه خواهند بود اما به همين دليل است كه ما بايد اين مساله را ملاقات به ملاقات دنبال كنيم و با نهايت توان در جستوجويش باشيم».
علاوه بر آن به گزارش رويترز، كلينتون در بخش ديگري از اظهاراتش مدعي شد كه چين قصد دارد واردات نفتياش از ايران را كاهش دهد.
آمريكا تعدادي از كشورها را از تحريمهاي جديد نفتي كه از 28 ژوئن عليه ايران اجرايي ميشود مستثني قرار داده است. چين كه به تنهايي حدود يك پنجم صادرات نفت خام ايران را خريداري ميكند هنوز از قاعدهي تحريمها مستثني نشده است، اما كلينتون به طور غيرمستقيم گفت كه اين امر ممكن است بهزودي اتفاق بيفتد.
وزير امور خارجهي آمريكا در گفتوگو با برنامهي چارلي رز گفت: ما شاهد بودهايم كه چين آهسته دست به اقداماتي زده است. من طبق قوانين آمريكا بايد تاييد كنم كه آيا كشوري خريد نفت خام از ايران را كاهش داده است يا خير و توانستهام تاييد كنم كه هند، ژاپن و كره جنوبي اين كار را كردهاند و بر اساس جديدترين اطلاعاتمان فكر ميكنيم كه چين هم در همين مسير حركت ميكند.
غير از 27 كشور عضو اتحاديه اروپا كه از ماه ژوئيه واردات نفت از ايران را ممنوع كردهاند، برخي خريداران ديگر نفت خام ايران نيز تحت فشار تحريمها قول كاهش خريد نفت ايران تا يك پنجم را دادهاند. تركيه، كره جنوبي، تايوان، مالزي و سريلانكا نيز قرار است از تحريمها مستثني شوند و 10 كشور عضو اتحاديه اروپا نيز در ماه مارس از اين قاعده مستثني شدند.
تحليلگران معتقدند كه باراك اوباما، رييسجمهور آمريكا با موقعيت حساسي در زمينهي تشديد تحريمها عليه ايران از يك طرف و افزايش فشارها به تامين نفت جهاني كه ميتواند اقتصاد آمريكا را دچار ركود مجدد كند از طرف ديگر روبهرو است.