کد خبر: ۱۶۲۳۴۸
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۹
توسط محققان دانشگاه تگزاس انجام شد

رخنه به یک هواپیمای بدون سرنشین

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: گروهی از محققان دانشگاه تگزاس آمریکا موفق شدند در اقدامی آزمایشی، وارد سیستم هدایت کننده یک هواپیمای بدون سرنشین شوند و کنترل آن را به دست گیرند. این آزمایش برای نشان دادن نقاط ضعف سیستم های این هواپیماها به وزارت امنیت داخلی آمریکا انجام شده است. 

تاد هامپفری، استاد دانشگاه تگزاس و رییس گروهی که این پروژه آزمایشی را انجام داده است به بی بی سی گفت سقوط هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا در ایران او را به فکر جستجوی روشی انداخت که ایرانی ها برای این کار از آن استفاده کرده بودند.

از سوی دیگر، کنگره آمریکا به اداره هوانوردی فدرال اجازه داده که تا سال ۲۰۱۵، هواپیماهای بدون سرنشین وارد قلمرو هوایی این کشور شوند. 

آقای هامپفری می گوید: "ما با خودمان فکر کردیم اگر قرار است هزاران فروند از این هواپیماها بالای سر ما به پرواز دربیایند، باید مطمئن شویم که امکان رخنه به سیستم آنها وجود ندارد. بنابراین تصمیم گرفتیم آزمایش کنیم و آزمایش ها به ما نشان دادند چنین کاری ممکن است." 

هامپفری در توضیح نحوه رخنه تیمش به سیستم هواپیماهای بدون سرنشین گفت، معمولا دو نوع سیستم موقعیت یاب جهانی یا جی پی اس، در این هواپیماها وجود دارد. یکی از آنها کاربرد نظامی، و دیگری کاربرد غیرنظامی دارد. او می گوید سیستم های جی پی اس نظامی، رمزگذاری شده اند و ورود به آنها کار آسانی نیست، اما ورود به سیستم های هواپیماهای غیر نظامی، کار ساده تری است. 

اخیرا شرکت های خصوصی در آمریکا به فکر استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین بزرگتر برای مقاصدی چون باربری افتاده اند. به همین دلیل است که آقای هامپفری می گوید باید تلاش بیشتری برای تقویت سیستم امنیتی این هواپیماها صورت گیرد. 

او می گوید به دلیل مشکلات اقتصادی در آمریکا، تحقیق درباره این هواپیماها در اولویت قرار ندارد. 

اما، به دست گرفتن سیستم های جی پی اس هواپیماهای بدون سرنشین نیز دو گونه است. یکی با ارسال پارازیت، و دیگری با آنچه آقای هامپفری و تیمش، حمله های گمراه کننده می نامند. 

در حمله های گمراه کننده، سیگنال های ماهواره‌ای که به هواپیما کمک می کند مسیر خود را پیدا کند، هک می شود و اینگونه هدایت آن به دست فرد هکر می افتد. 

آقای هامپفری می گوید: "هنوز سوالات زیادی درباره اینکه چطور این هواپیما به دست ایرانی ها افتاد، وجود دارد. به احتمال قوی این هواپیما از سیستم جی پی اس نظامی استفاده می کرده است و ایران با ارسال پارازیت، موفق شده آنرا به دست آورد و از حمله های گمراه کننده استفاده نکرده است." 

بحث های زیادی درباره استفاده آمریکا از این هواپیماها هم در داخل کشور و هم از سوی کشورهای خارجی، همچون پاکستان مطرح است. 

با این وجود، روز گذشته روزنامه ال ای تایمز آمریکا، در گزارشی، از درخواست شرکت های پیمانکار نظامی از دولت آمریکا برای فروش این هواپیماها به کشورهای خارجی خبر داده است. 

با پایان جنگ های آمریکا در عراق و افغانستان، این شرکت ها به دنبال به دست آوردن بازارهای جدید هستند. آنها می گویند کشورهایی این هواپیماها را ساخته و به چندین کشور از جمله آذربایجان، هند و اکوادور می فروشند و آمریکا از این بازار عقب مانده است. 

اما به گفته روزنامه ال ای تایمز، مخالفان گسترش تسلیحات می گویند فروش این هواپیماها در بازارهای خارجی، خطرات زیادی را به همراه دارد. 

تاد هامپفری می گوید امیدوار است با آزمایشی که انجام داده، توجه دولت را به خطرات این هواپیماها برای کشور جلب کند و باعث شود بودجه بیشتری برای تحقیق درباره آنها اختصاص داده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین