آفتابنیوز : آفتاب: با نزديك شدن به زمان نشست بزرگ روز چهارشنبه براي اعلام نتايج دانشمندان در مورد ذره گريزان و اسرارآميز بوزون هيگز، باورها بر اين است كه دانشمندان سرن از كشف آن سخن خواهند گفت.
به گزارش ايسنا، پنج فيزيكدان نظری پیشرو به نشست بزرگ روز چهارشنبه دعوت شدهاند كه به گمانهزنيها در مورد كشف بوزون هيگز دامن زده است.
پژوهشگاه دانش هاي بنيادي هم كه مركز ايراني فعال در سرن است در نمابري با تصريح اين مطلب كه قرار است روز چهارشنبه خبر كشف علمي مهمي از سوي آزمايشگاه سرن اعلام شود از خبرنگاران علمي دعوت كرده در نشست مطبوعاتي كه ظهر چهارشنبه همزمان با نشست مطبوعاتي مركز تحقيقات هسته يي اروپا(سرن) در محل اين پژوهشگاه برگزار مي شود حضور يابند.
انتظار ميرود كه دانشمندان برخورددهنده بزرگ هادروني سرن از 99.99 درصد قاطعيت در مورد كشف اين ذره سخن بگويند كه به سطح «چهار سيگما» نيز معروف است.
فيزيكدانان ابتدا در 48 سال پيش به پيشبيني وجود ذره زيراتمي بوزون هيگز پرداختند.
پيتر هيگز از دانشگاه ادينبورگ، استاد بازنشسته فيزيك كه اين ذره به نام وي نامگذاري شده است، در ميان استاداني قرار داشته كه براي نشست خبري روز چهارشنبه در سوئيس دعوت شدهاند.
مديريت سرن ميخواهد كه دو تيم از دانشمندان با نتايج خود به سطح سيگماي پنج از قاطعيت رسيده و 99.99995 درصد اطمينان از نتايج را به دست بياورند.
تام كيبل، استاد بازنشسته 79 ساله فيزيك در امپريال كالج لندن نيز يكي ديگر از دعوت شدگان به بوده كه قادر به شركت اين مراسم نيست.
وي در گفتوگو با روزنامه ساندي تايمز اظهار كرد: حدس من اين است كه احتمالا نتايج بسيار مثبتي وجود داشته كه از ما براي شركت در اين مراسم دعوت كردهاند.
ذره بوزون هيگز به عنوان يك كليد در درك جهان محسوب ميشود. فيزيكدانان كار آن را اعطاي ذراتي به اتمها براي ساخت جرم آنها خواندهاند.
بدون اين جرم، اين ذرات ممكن است با سرعت نور از ميان كيهان عبور كرده و قادر به پيوند به يكديگر براي شكلدهي به اتمهاي سازنده همه چيز در جهان از سيارات تا انسانها نباشند.
برخوردهنده هادروني كه در يك تونل 29 كيلومتري دفن شده در زير زمين در نزديكي مرز سوئيس و فرانسه واقع شده، به برخورد پرتوهاي ذرات زير اتمي پروتون به يكديگر در سرعت نزديك به نور پرداخته و شرايط موجود در كسري از ثانيه پس از انفجار بزرگ را بازسازي ميكند.
اگر نظريه فيزيكدانان درست باشد، چند ذره بوزون هيگز بايد در ميان هر چند تريليون برخورد پيش از تجزيه سريع آنها، ساخته شوند.
اين تجزيه در پشت يك نشانه باقي خواهد ماند كه مانند يك برآمدگي در نمودارهاي دانشمندان نمايش داده خواهد شد.
با اين حال باوجود 1600 تريليون برخورد ايجاد شده در اين تونل، كمتر از 300 ذره احتمالي هيگز وجود داشته است.
اكنون تصور ميشود كه دو تيم مجزاي دانشمندان كه به اجراي آزمايشات مستقل در حالت مخفي از يكديگر پرداخته، هردو به شواهدي از اين ذره دست يافتهاند.