آفتابنیوز : آفتاب: شرح دعای روزهای ماه مبارک رمضان به قلم حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی
1ـ در ماه مبارک رمضان برای هر زمان «صبح، ظهر، شب و سحر» دستوری و آدابی و دعائی یاد شده که این ماه را از هر جهت غنی و بارور میسازد و امتیاز این ماه از جمله فراوانی دعا میباشد. مرسوم همه مساجد و نمازجماعتهای برپاشده در این ماه، قرار دادن ادعیه هر روزه در برنامه میباشد، بدین وسیله آفتاب در برنامه فرهنگی و رویدادها، توضیح کوتاهی درباره دعای هر روز که یادگاری رسول خدا و خاتم پیامبران میباشد، تقدیم مینماید:
2ـ دعای روز اول: اللهمَّ اَجعَل صِیامی فیهِ صِیامَ الصائِمین، وَ قِیامی فیهِ قِیامَ القائِمین، وَ نَبِّهنی فیهِ عَن نَومَةِ الغافِلین، وَ هَب لی جُرمی فیهِ یا اِلهَ العالَمین، وَاعفُ عَنّی یا عافِیاً عَنِالمُجرِمین مفاتیح الجنان».
در این فراز کوتاه دعا، پنج موضوع اساسی در این ماه ویژه، مطرح شده است، نخست اینکه روزه روزهداران، روزه جوهردار و جاندار و حقیقتدار باشد، فقط خودداری از آشامیدن و خوردن از طلوع فجر تا مغرب نباشد «که هستند بسیاری در ایران و جهان که بطور جدّ چیزی برای خوردن و آشامیدن ندارند و در طول سال با این تورّم و گرانی، با این فاصله طبقاتی، با این بیکاری عدّهای و بیخیالی عدّه دیگر، روزه دارند» بلکه امام چهارم فرمود: «اذا صمت فلیَصُم سمعک و بصرک و جلدک و کل شی منک» در روزهداری، همه ابزار وجودی تو، چشم و گوش و پوست و بقیه اعضاء، روزه باشند.
دیگر اینکه، شب زندهداریام، شب زندهداری شایسته و بایسته باشد و به جان و روح و اندیشه و ایده روزهدار انرژی ببخشد که در روز با نشاط و شادابی خدمتگزار باشد.
نکته سوم اینکه خداوندا مرا در این روز روزه، از خواب غافلان، بیدارم گردان، که برخی بیدارند و زندهاند، ولی حالت مرده و مردن را دارند، و در برابر منکرات حساس نیستند و برای معروفات شور و شوق و شعاری ندارند، بیتفاوت و بیخیال و بیعار و بیحرکت، همه اینها ثمره «غفلت» میباشد.
چهارم اینکه: خداوندا جرم مرا در این روز ببخش، ای معبود جهانیان، که سبک شدن از جرم و گناه در این ماه دستاوردی سنگین و گرانقدر میباشد.
والنهایه در این روز از خداوند میخواهم که مرا مورد عفو و بخشش قرار دهد که وی عفوکننده مجرمان میباشد.
3ـ در حقیقت «روزه حقیقی داشتن و شبزندهداری عمیق داشتن و بیداری از غفلتها و بخشوده شدن جرم و خطا و بخشودگی همه جانبه» درخواست روزهدار از خداوند کریم و رحیم و غفور و واهب و عَفُّو میباشد.
به کجا ، چنین شتابان ، هدف خاک است . مگر شتاب در ، ایمان و نزدیکی به خالق هستی بخش و انجام کارهای خیر . انشاءالله .
منظور از 2 وعده غذا خوردن ، این است که وعده سوم را به نیازمندان ، بخشیده و هدف نهایی ، پرورش و اراده روح انسان در جهت بخشش و کمک به مستضعفین و خدمت به مردم و جامعه میباشد.