آفتابنیوز : آفتاب: ظرفیت منابع آبی و خاکی ایران برای افزایش جمعیت، مهمترین و جدی ترین دلیل مخالفان افزایش جمعیت ایران است. به عنوان مثال، پروفسور پرویز کردوانی، جغرافیدان برجسته ایرانی می گوید ایران بیش از 45 میلیون نفر ظرفیت آبی ندارد.
اما دکتر محمد جواد محمودی، رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه معتقد است ایران در سال 90 و با توجه به منابع آبی فعلی، تا 83 میلیون نفر ظرفیت داشته است.
او دراین باره با حضور در کافه خبر گفت: "من قبول ندارم ایران بیش از 45 نفر ظرفیت ندارد. من مدتی قبل، از سازمان برنامه که بدنه آن عموما راجع به این موضوع دافعه داشتند، خواستم ظرفیت آبی ایران برای جمعیت را برآورد کند. آنها برای سال 90 بر اساس منابع آبی، پیش بینی کردند که 83 میلیون نفر ظرفیت دارد. همچنین دکتر میرزایی، رییس انجمن جمعیت شناسی ایران گفته که ایران می تواند تا200 میلیون نفر هم جمعیت داشته باشد. البته در حال بررسی هستیم که ببینیم ظرفیت بیولوژیکی ایران برای افزایش جمعیت چقدر است."
رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه به زمین های قابل کشاورزی ایران اشاره کرد: "من بر می گردم به برآورد تراکم زیستی که اثبات شده ایران 17.5 میلیون هکتار ظرفیت قابل کشاورزی دارد. با توجه به جمعیت کل کشور در سال 85، که 70 میلیون نفر بود، تراکم بیولوژیک ما 4نفر در هر هکتار می شود. تراکم بیولوژیگ تهران تهران 60 است، اصفهان 11 است. قم 13 است.وقتی بحث توزیع را مطرح می کنیم، می گوییم 150 میلیون نفر را می توانیم داشته باشیم."
او همچنین گفت: "تراکم حسابی ایران برای سال 85، 43 نفر در هر کیلومتر مربع است. تهران 730 نفر در هر کیلومتر مربع است. اما قرار نیست همه بیایند تهران. مشکل ما این است که همه جمع شده ایم در تهران. باید فکری برای آن کرد. می گوییم آب نداریم. من قم را مثال می زنم که تراکم بیولوژیک آن 3 برابر تراکم بیولوژیک کشور است. خب اگر تراکم بیولوژیک همه ایران بشود 13، چقدر جمعیت ما می شود؟ 210 میلیون نفر."
به گزارش خبرآنلاین،دکتر محمودی در پاسخ به کمبود منابع آبی ایران هم گفت: "ما نحوه مصرف درست آب را در ایران بلد نیستیم. نحوه استفاده از آب همان است که یزدی ها استفاده می کنند. مانند کشورهای توسعه یافته است. خب اگر همه مردم دنیا بخواهند مانند آمریکا الگوی مصرف داشته باشند باید 2.5 برابر کره زمین را داشته باشیم."
استاد عزیز ، با نظریه پردازی صرف و تکیه بر شاخصهایی که عمدتا غیر بومی هستند نمی توان توان بیولوژیک یک سرزمین را برآورد کرد.
خواهشا سری به روستاها و شهرهای چهار گوشه کشور بزنید خواهید دید پتانسیل واقعی چقدر است؟
يعني اينكه اينهايي كه تو كوچه و خيابون ميبيني ربطي به ظرفيت مملكت ندارن و فقط حضور دارن
حالا اگه همه هم برن مسووليني كه ميمونن اگه تونستن همديگه رو تحمل كنن تازه ميشه گفت ظرفيت كشور اون قدره.