آفتابنیوز : آفتاب: معمولاً برای مشخص شدن آینده یک ملت که دچار انقلاب شده است باید مدتی صبر پیشه کرد تا گرد و غبار حاصل از تغییرات اعمال شده فروکش کرده و اوضاع حالت عادی پیدا کند تا بتوان با چشم باز واقعیتها را مشاهده کرد و در مورد جهت گیریهای احتمالی سیاسی آن در بعد داخلی و خارجی اظهار نظر نمود.
در این میان برخی افراد به صورت ناشیانه، غیرکارشناسی و در کمال بیتجربگی اقدام به پیش بینی در خصوص آینده انقلاب، جهت گیریهای بعدی و نوع ارتباطات آنها در آینده میکنند که معمولاً و در اکثر مواقع این پیش بینیها با اشتباه مواجه میشوند.
یکی از این موضوعات مرتبط با انقلاب مردم مصر و پس از آن انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و به قدرت رسیدن محمد مرسی میباشد که تمام کارشناسان مسائل سیاسی و بین المللی را در خصوص آینده مصر به پیش بینی واداشت.
برخی مرسی را کاملاً در جبهه مقابل غرب میدیدند و عدهای کاملاً خلاف این نظر را داشتند. وی که کاندیدای اخوان المسلمین برای ریاست جمهوری مصر بود با تکیه بر شعارهای اسلامی و وعده ایستادگی در مقابل زورگوییها و تعهد بر اجرایی کردن اهداف انقلاب و وفاداری به خون شهدا و همچنین پیگیری مجازات سران دیکتاتور رژیم قبل با غلبه بر تنها رقیب خود، احمد شفیق به عنوان رئیس جمهور مصر انتخاب شد.
کشوری که با توجه به همسایگی با شبه جزیره عربستان و سرزمینهای اشغالی به عنوان محل مناقشه اعراب و اسرائیل از اهمیت بالایی برخوردار بوده و میتواند در آینده با تصمیمهایی که توسط سران آن اتخاذ میشود در کانون توجهات چه در سطح منطقه و چه در سطح بین الملل قرار گیرد.
حال بعد از گذشت اندک زمانی از به قدرت رسیدن مرسی مشاهده میشود که او بسیاری از پیش بینیها را عقیم میگذارد و برای اولین سفر خارجی خود عربستان سعودی را بر میگزیند و در دیدار با پادشاه و ولیعهد این کشور از کمکهای مالی عربستان در مدت زمان مبارزه در مصر تقدیر و تشکر میکند و احتمالاً به نحوی قصد جبران کمکها را در آینده خواهد داشت!
وی بلافاصله پس از بازگشت از عربستان، وزیر امور خارجه آمریکا را در مصر پذیرا میشود و در گفتگوهایی که به صورت کاملاً محرمانه و بدون حضور رسانهها صورت میگیرد در خصوص آینده مصر بحث و تبادل نظر میکند.
این دقیقاً همان مسیری است که رژیم قبل البته با غلظت بیشتری آن را میپیمود و به نظر میرسد مرسی که در ابتدای این راه میباشد هنوز از عواقب سران مخلوع مصر به خصوص حسنی مبارک درس عبرت نگرفته است و کماکان به دنبال ایجاد ارتباط با کسانی است که در امتحان حمایت از رژیم قبلی حاکم بر مصر مردود شدند.
این خود میتواند منجر به ظهور یک حسنی مبارک اسلامی که بُعد اسلامی آن نیز دوام زیادی نخواهد داشت در سرزمین اهرام ثلاثه گردد و با در پیش گرفتن سیاستی شبیه به سیاست خارجی رجب طیب اردوغان در ترکیه، هم شعارهای اسلامی سر بدهد و هم درعین حال با تمام کشورها از آمریکا و اسرائیل گرفته تا عربستان ارتباط مسالمت آمیز داشته باشد و در این راستا فقط به منافع خود در سطح منطقه و بین الملل توجه نماید.
به گزارش جهان نیوز،به نظر میرسد رویکرد مصر و مرسی در خصوص مسئله فلسطین همه چیز را در مورد آینده سیاسی و جهت گیریهای این کشوردر سطح منطقه و بین الملل مشخص خواهد کرد.
شما که سیست ندارین نباید دربارهی این موضوعات نظر بدین
خوب الان که یه دیدار رهبران فلسطین رفته یعنی چه ؟