کد خبر: ۱۷۰۱۶۰
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۵

اعمالی که مرگ ناگهانی را رقم می‌زنند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش انتخاب نقل از فارس، با توجه به نزدیک شدن به سالروز شهادت پیشوای فقه جعفری حضرت امام جعفر صادق(ع) هر روز یک حدیث از این امام همام با شرح آن توسط آیت‌الله مجتبی تهرانی از اساتید برجسته اخلاق منتشر می‌شود.

روی عن الصادق علیه السلام قال:

«یَعِیشُ النَّاسُ بِإِحْسَانِهِمْ اَکْثَرَ مِمَّا یَعِیشُونَ بِاَعْمَارِهِمْ وَ یَمُوتُونَ بِذُنُوبِهِمْ اَکْثَرَ مِمَّا یَمُوتُونَ بِآجَالِهِمْ.» (بحارالانوار ج5 ص 140)

قبل از این‏که روایت را معنا کنم، مطلبی را تذکر می‏دهم. در معارفمان داریم: هر عملی که از ما صادر می‏شود، اثر وضعی دارد برای انسان. ولو اینکه خود انسان هم نفهمد.

برایتان مثالی می‏زنم: اگر شما یک مایعی که در ظرفی است و خیال کردی آب است و تشنه بودی و خوردی و بعد معلوم شد آب نبود بلکه خمر و مشروب الکلی بود، دانستن و ندانستن تو روی این اثری ندارد و مست می‏شوی؛ این مستی را اثر وضعی می‏گویند. چه بدانی، چه ندانی، این خوراک، این اثر را دارد. البتّه احکام شرعی بحث دیگری است و چون نمی‏دانستی جهنّم ندارد. این مطلب ‏را گفتم تا بدانید اثر وضعی یعنی چه؟

هر عملی که در این عالم انجام می‏دهیم، اثر وضعی دارد و روی عمر ما اثر می گذارد، مهم این است. یک سنخ اعمال روی عمر انسان اثر می‏گذارند. چطور؟ این سنخ اعمال تقدیرهای عمر، که خدا تقدیر فرموده را تغییر می‏دهند. این‏ حرف‏ها بسیار مهم‏ند. در روایات داریم که یک سنخ از اعمال، موجب طول عمر می‌شوند. پای منبرها شنیده ‏اید دیگر. حالا من می‏خواهم کامل برایتان توضیح دهم. مثلاً فرض کنید صله رحم مستحب است، روایات می‏گویند: طول عمر می‏آورد. اگر عمر من مشخّص است، طول عمر یعنی چه؟ معلوم می‌شود، با عمل خودم تغییر می‏کند. می‏توانم با یک سنخ اعمال طولانی‏اش کنم و از آن طرف می‏توانم کوتاهش کنم. چگونه؟ مثال می‌زنم. در روایات داریم، نعوذ بالله، «زِنا» موت فُجأه می‌آورد. بسیاری از سکته‏ها به خاطر چیست؟ رواج زنا در جامعه.

حالا می‏روم سراغ روایت. «یَعِیشُ النَّاسُ بِإِحْسَانِهِمْ اَکْثَرَ مِمَّا یَعِیشُونَ بِاَعْمَارِهِمْ»، طول عمر زندگی مردم به سبب اثر وضعی احسان‏ها و نیکوکاری‏هایی که می‏کنند، بیشتر است از طول زندگی آن‏ها به اعمار؛ یعنی مقدّراتشان در عمر. «وَ یَمُوتُونَ بِذُنُوبِهِمْ اَکْثَرَ مِمَّا یَمُوتُونَ بِآجَالِهِمْ»، از آن‏طرف مرگ انسان‏ها به سبب گناهانشان بیشتر است از مرگ آن‏ها به سبب مقدّراتشان.

یعنی زندگی‏هایی که در دنیا به سبب عمل نیک می‏شود و مرگ‏هایی را که به سبب عمل زشت و گناه به وجود می‏آیند، بیشترند از آن چیزی که از نظر عمر برایت مقدّر شده است.

دیگر امیدوارم بترسید از این‏که گناه عمرتان را کوتاه کند از آن‏طرف، امیدوار شوید که اطاعت و احسان، عمرتان را طولانی کند. ان‏شاء‏الله که مطلب معلوم شده باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
0
1
پس با این حساب می توان گفت در کشورهای پیشرفته که طول عمر زیاد است گناه کمتر است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
1
0
با عرض احترام ، .... ، ایشان یک نگاه به جامعه بی اندازند میبینند که اصولا برعکس فرمایشات ایشان است ، اکثر کسانی که ظلم میکنند برقرار هستند و نه تنها آسیبی نمیبیینند بلکه رشد هم میکنند وغالب صدمه دیدگان ، قشر ضعیف و مظلوم هستند ، کسی که حق الناس را میخورد سکته نمیکند ، اما آنکه بواسطه ظلم اقتصادی و سیاسی دیگران دچار خسارت میشود ، سکته میکند. و ... ، اما یک نکته میخواهم بگویم برای طول عمر بیشتر نه گناه تاثیر دارد و نه کار خوب ، نداستن و کمتر فهمیدن راز طول عمر است ، اگر یک شخص در طول عمر خود فقط یک کار را کند ( درست و غلط ان مهم نیست ) و برایش وقایع اطراف مهم نباشد ( اقتصادی و سیاسی و اجتماعی ) ، بعبارتی خود را در حصاری بپوشاند و در همین حصار رشد کند ، علاوه بر لذت بردن از زندگی ( در همان حصار) دارای طول عمر بیشتر نسبت به سایرین هم میشود .
,........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
0
0
به نام خدا ، تمامی کسانی که در هر لباسی ، اعم از مسئول ، مردم عادی و کلیه اقشار مردم ،به نوعی ظلم کنند ، حتما" تقاص خواهند دید. اتفاقات ناگوار در زندگی انسانها ، به دو صورت است .
یا داریم عواقب کارهای زشت خود را پس می دهیم و یا اینکه داریم آزمایش می شویم . ولی خودمان پیش خودمان و خدای خودمان ، بایدآنقدر مطمئن باشیم که هر اتفاق بدی را آزمایش
بدانیم و نه اینکه تقاص کارهای زشت خودمان .
مضافا" اینکه کلیه امور خیریه و صدقه دادن به نیت کمک به
بی بضاعتان ، جلوی خیلی از نفر ین ها و موجهای منفی
کارهایمان را می گیرد .
گناهانی که بخشیده نمی شوند ، خیانت به حق مردم ( حق الناس ) ، مخلوق آزاری ( به معنی آزاردادن همنوعان خود و
آزار به حیوانات و ضرر رساندن به محیط زیست می باشد )
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
0
1
سلام ، دوست عزیزی که نوشته ندانستن و کمتر فهمیدن ، کمتر عواقب دارد ، کاملا" درست است و خداوند به یکسان از تمامی انسانها توقع معنویت و کمال و انسانیت را ندارد . ولی کسانی که ادعای فهم بیشتر ، کمال بیشتر و ایمان بیشتر دارند و در عوض ، حساب بانکی با مال بیشتر ، زندگی های تجملاتی به هر قیمتی ، بی عدالتی و ظلم و علی الخصوص ، دزدی از بیت المال را دارند ، آنها تقاص پس خواهند داد . و باز هم خیلی هایشان می فهمند و خیلی ها هم ، بازهم نمی فهمند .
از خداوند بخواهیم که یک آن کوچک به خودمان وانگذارد و مارا اسیر دست شیطان ، از طریق مال ، شهوت و فرزند نکند . و
علی الخصوص مسئولین که امانتدار میز و مقام و بیت المال ،
هستند . انشاءالله .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
0
0
اگر چنین است چطور در بقول آقایان بلاد کافرستان !!! متوسط طول عمر پایین نمی آید ؟؟؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین