کد خبر: ۱۷۱۱۶۴
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۱ - ۲۲:۲۲

علم‌الهدی مطرح کرد: ماجرای دستور رهبری به احمدی‌نژاد در مورد حوزه‌های علميه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: امام جمعه مشهد با تأكيد بر عدم وابستگي حوزه‌هاي علمیه به دولت، به ماجراي دستور رهبري به رئيس جمهور در عدم قبول درخواست ائمه جمعه براي كمك به حوزه‌ها در سفرهاي استاني اشاره كرد. 

خبرگزاری دانشجو نوشت: آيت الله سيداحمد علم‌الهدي عصر امروز در مراسم اختتاميه بيست و دومين همايش مديران مراكز خدمات حوزه علميه سراسر كشور با تأكيد بر عدم وابستگي حوزه‌ها به جريان‌هاي اقتصادي و حتي دولت تصريح كرد: در سفر اول رئيس جمهور به خراسان رضوي درخواست كردم كه بودجه‌اي براي ساخت و ساز مدارس حوزه علميه در اطراف حرم رضوي كه مورد تأكيد رهبري است اختصاص داده شود از آنجايي كه رئيس جمهور آمادگي نداشت مبلغ ناچيزي مصوب شد كه البته با همان هم كارهاي خوبي انجام شد.

وي با اشاره به سفر دوم رئيس جمهور به خراسان رضوي و بيان اينكه استاندار قبل از سفر درخواست‌ها از رئيس جمهور را جمع‌آوري مي‌كرد و از امام جمعه نيز سوال كرد گفت: من اين را مطرح كردم كه بودجه سفر قبل بسيار ناچيز بود بنابراين در اين سفر رقم مناسب‌تري به حوزه‌هاي علميه اختصاص داده شود در جلسه هئيت دولت رئيس جمهور همه بودجه‌ها را قبول كرد جز درخواستي كه من داده بودم.

امام جمعه مشهد افزود: در جلسه هيئت دولت با گلايه اين مسئله را تذكر دادم رئيس جمهور اما جوابي نداد بعدا به صورت خصوصي به من گفت؛ من خودم رقم بيشتري را براي حوزه‌ها در نظر داشتم اما رهبري دستوري دادند كه مجبور شدم بر درخواست شما خط قرمز بكشم رهبري فرمودند در سفرهاي استاني هر مقام و ائمه جمعه كه براي حوزه‌ها درخواستي مطرح مي‌كند عمل نكن و تمام اين مطالبات به‌ صورت متمركز از قم مطرح شود.

آيت الله علم‌الهدي بيان داشت: آنجا بود كه فهميدم كه اشتباه فكر مي‌كردم و چقدر مقام معظم رهبري حكيمانه ديدند كه حوزه‌ها و طلبه‌ها حتي به دولت هم وابسته نشوند و اگر هم قرار است كاري انجام شود به صورت متمركز باشد.

وي افزود: وابستگي حوزه‌ها خلاف اصول فرهنگي رسول الله است و تنها تشكيلاتي كه مي‌تواند براي طلبه‌ها كاري بكند مراكز خدمات حوزه‌هاست.

امام جمعه مشهد در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به آيات قرآن و ماجراي مراجعه عده‌اي از ثروتمندان به پيامبر در حالي كه اصحاب و عامه مردم در اطراف ايشان بودند خاطرنشان كرد: اين عده به پيامبر پيشنهاد دادند كه اگر مردم فقير از اطراف پيامبر دور باشند و به جاي آنها ثرومندان مورد مشورت سياسي قرار بگيرند از پشتيباني اقتصادي و مالي آنها نيز استفاده مي‌شود در همان زمان آيه‌اي نازل شد كه پيامبر جواب عملي به اين پيشنهاد را دادند و در ميان اصحاب نشسته و گفتند من از اين افراد جداشدني نيستم.

آيت الله علم‌الهدي با بيان اينكه ذات مقدس خداوند در اين آيه كه در سوره كهف آمده سه اصل فرهنگي براي تبار رسول الله مشخص كرده كه در طول تاريخ، روحانيت به عنوان تبار پيامبر بايد آنها را در زندگي اجتماعي حفظ كند گفت: اولين اصل مسئله فرهنگ اقتصادي و معيشتي روحانيت است ژست روحانيت در فرهنگ زندگي بايد ژست يك انسان متوسط رو به پايين باشد.

وي در خصوص اصل دوم بيان داشت:‌ اصل دوم فرهنگي اين است كه هر كس به‌عنوان روحاني و عالم پيامبر بخواهد زندگي متجملانه داشته باشد با فرهنگ قرآني پيامبر سازگاري ندارد اين مسئله بايد از طلبگي تا اوج مرجعيت حفظ شود.

امام جمعه مشهد ادامه داد:‌ اصل سوم فرهنگي اين است كه روحانيت و تبار پيامبر نبايد وابسته به جريان‌هاي سرمايه‌دار و اقتصادي باشد.

آيت الله علم‌الهدي با تأكيد مجدد بر عدم وابستگي روحانيت به هيچ جرياني اظهار داشت: در عرصه زندگي اگر روحانيت و حوزه مي‌خواهد به اين آيه شريفه قرآن و سه اصل فرهنگي عمل كند بايد مقدمات لازم را در ساختار حوزه در نظر گرفت.

وي افزود: با اين كيفيت مراكز خدمات حوزه‌ علميه قبل از آنكه تشكيلات امدادي باشد تشكيلات تربيتي و فرهنگ ساز براي طلاب است.

امام جمعه مشهد با بيان اينكه اگر يك نگرش عميق داشته باشيم عناصري كه در روحانيت ظهور و برخلاف اين سه اصل زندگي كرده‌اند منشأ اصلي‌اش عقده‌ها و مشكلات دوران طلبگي بوده است، افزود: در گذشته با چهره‌هايی برخورد كرديم كه در عرصه روحانيت وابسته به دربار و جريان‌هاي ستمشاهي مثل ساواك شده بودند از آنها وقتي علت را مي‌پرسيدم به‌طور نمونه يكي از آنها مي‌گفت در دوران طلبگي در حجره‌اي كه زندگي مي‌كردم رفيقم از شدت گرسنگي مرد و اين برايم عقده‌اي شده بود در مقابل هم نمي‌توانستم روحانيت را رها كنم اما اين عقده مرا در مسير وابستگي به دربار گذاشت.

آيت الله علم‌الهدي ادامه داد:‌ علت طغيان بعضي از افراد كه در سطح علمي بالا بودند و دچار انحراف سياسي شدند نداشتن بصيرت و غفلت نبوده است بلكه به‌ خاطر فقر شديد عرصه طلبگي و روحانيت بوده است.

وي با بيان اينكه فرزند يكي از دانشمندان علم رجال عنوان برجسته‌ترين مهره‌هاي كمونيستي در عراق گرفته بود و علتش هم فقر خانوادگي در زندگي بوده تصريح كرد: يكي از بزرگ‌زادگان مراجع حوزه‌علميه نجف كه پدرش استاد سيروسلوك بوده است دچار بعضي انحرافات خاص شد خودم از او شنيدم كه مي‌گفت در خانه ما يك لحاف بيشتر نبود و ده بچه زير آن مي‌خوابيدند.

عضو مجلس خبرگان رهبري با تأكيد بر اينكه زندگي طلبگي بدون تشكيلات حمايتي باعث انحراف از اصول فرهنگي روحانيت و تبار رسول الله مي‌شود گفت: اين انحراف از اصول فرهنگي در طول تاريخ ضربه‌هاي سنگيني به دين و اسلام وارد كرده است.

آيت الله علم الهدي در ادامه خطاب به مسئولين حوزه‌ها بيان داشت: كساني كه مسئوليت مراكز خدمات حوزه‌ها را دارند بايد با اين ديدگاه مديريت كنند كه صرفا يك تشكيلات امدادي نيستند.

وي ادامه داد: مركز خدمات يك تشكيلات تربيتي براي حفظ اصول فرهنگي رسول الله در عرصه معيشت زندگي روحانيون به‌عنوان تبار پيامبر است.

عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه نبايد يك دستگاه بي‌دين از روحانيون براي فسق و كفر استفاده كند و طلبه‌ها نبايد جز حوزه به جايي ديگري وابسته شوند اذعان داشت: اشتغال طلبه‌ها به كارهاي غيرحوزوي و سطحي يك آفت قطعي تحصيل مي‌باشد اگر قرار شد در مديريت صحيح به جريان معيشتي طلبه‌ها تأمين شود از اين اشتغالات فاسد بر حذر مي‌مانيم مديريت مراكز خدمات حوزه بايد با اين رويكرد باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین