آفتابنیوز : آفتاب: حدود 1میلیون نفر از کل بیکاران کشور را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند، با این حال بالاترین تعداد بیکاران در رشتههای صنعت و فرآوری، کامپیوتر، هنر و روزنامهنگاری قرار دارند.
یکی از مهم ترین معضلات و مسائل کشور در مورد بیکاری جوانان، عدم موفقیت افرادی است که پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی امکان راهیابی به بازار کار را ندارند و در این بخش با مخاطرات و مشکلات فراوانی مواجه می شوند.
به عبارتی، درصدی از جمعیت فعال جامعه که به دلیل افزودن بر دانش و تخصص خود راهی دانشگاه ها می شوند و این مسئله باعث تاخیر چندساله آنها در ورود به بازار کار می شود، به جای اینکه بتوانند پس از فارغ التحصیلی ورود بهتری به بازار کار داشته باشند، به درب های بسته بنگاه ها و واحدهای اقتصادی کشور بر می خورند.
تاخیر دانشگاهیان در ورود به بازار کار
بر پایه این گزارش، اگر بخواهیم تاخیر چند ساله اغلب کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی در ورود به بازار کار از زمان آغاز تحصیلات عالیه تا تاخیرهای پس از فارغ التحصیلی و جستجوی شغل را در نظر بگیریم، به عنوان نمونه ممکن است فردی برای اتمام دوره کارشناسی در یک رشته 4 سال در دانشگاه و بین 2 تا 4 سال نیز در جستجوی کار باشد.
این مسئله باعث ایجاد نوعی انباشت تقاضا در بازار کار به ویژه در مورد فارغ التحصیلان دانشگاهی شده است؛ موضوعی که حداقل یک دهه گریبانگیر کارجویان دانشگاهی شده و به گفته مقامات دولتی نرخ بیکاری آنها را تا 10برابر سایر گروه های متقاضی شغل افزایش داده است!
علاوه بر موارد فوق، ناهمگونی و بی ارتباط بودن آموزش ها و آموخته های تئوریک دانشگاه ها با نیازهای واقعی بازار کار نیز خود به معضلی حیاتی در روند اشتغال به کار فارغ التحصلان دانشگاهی تبدیل شده است.
تفاوت آموزش در دانشگاه و نیاز کارفرما! به عبارت دیگر، امروز افرادی که از مسیر دانشگاه به سمت بازار کار حرکت می کنند، با نوعی تفاوت اساسی در دانش تئوریک و نیاز بازار کار مواجه می شوند که این مسئله باعث سخت تر شدن پذیرش متقاضیان کار توسط کارفرمایان می شود.
در سال های اخیر تلاش هایی برای جبران خلاء آموزش های دانشگاهی و نیاز بازار کار از طریق ارائه آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای صورت پذیرفته و به گفته مقامات فعال در حوزه فنی و حرفه ای، این آموزش ها توانسته مشکلات ورود به بازار کار، کارجویان دانشگاهی را تا 90 درصد حل کند.
نگاهی نیز به تغییرات نرخ بیکاری 12.9 درصدی بهار امسال نشان می دهد که تعداد بیکاران در فاصله بهار 90 تا بهار امسال به میزان 6 دهم درصد افزایش یافته اما نسبت به 14.1 درصد زمستان سال گذشته، به میزان 1.2 درصد کاهش یافته است.
1 میلیون بیکار زن و 2.2 میلیون مرد با تمام طرح ها و منابعی که از سوی دولت در سال های اخیر به منظور حل مشکل اشتغال کشور در نظر گرفته شد، اما هنوز هم بیش از 3 میلیون و 100هزار نفر در کشور بیکار هستند که از این تعداد 1 میلیون نفر زن و 2 میلیون و 200 هزار نفر نیز مرد هستند.
مسئله بالا بودن آمار بیکاران جوان کشور به نوعی دیگر در بررسی بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله نیز مشهود است چرا که بیشترین درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی در سنین 20 تا 30 سال قرار می گیرند. این گروه سنی در بهار امسال نرخ بیکاری 28.6 درصدی را تجربه کردند.
مردان تا 24 سال در فصل اول سال 25.8 درصد و زنان 39.5 درصد بیکاری را تجربه کردند. البته 852 هزار زن در بهار امسال در بخش صنعت اشتغال داشتند، 1 میلیون و 48 هزار نفر در کشاورزی و 1 میلیون و 800 هزار نفر نیز در خدمات فعال بوده اند.
این وضع به دلیل کمبود نسبی فرهنگ کاری است.
کامپیوتر و صنایع جزو رشته هایی هس که بیکاری توش خیلی کمه
عجب آماااااااااااااااااااری
طبق امار بالاترین بیکاری رو کشاورزی و حقوق دارن
و کمترین بیکاری رو در کنار بعضی از رشته های پیراپزشکی رشته های کامپیوتر و حسابداری دارن!
خسته نباشید!
تمامی فارغ التحصیلان زمین شناسی بیکارن یا اگر کار دارند مرتبط با رشته شون نیس:(
من یک فوق لیسانس زمین شناسی هستم
1- آینده بازار کار
2- محدود نبودن شغل با مناطق یا صنایع خاص
3- امکان راه اندازی شغل با تخصص بوجود آمده در نبود شغل در محیط دولتی یا خصوصی که در حال حاضر بسیار سرنوشت ساز است
4- روحیات فرد در تعامل با دیگران
5-وضعیت حقوق و درآمد در بازار کار
مشکل هم از وجود دانشگاههای پیام نور و غیر انتفاعیه.وقتی امسال با رتبه ی 120 هزار مهندسی صنایع قبول شدن دیگه چه توقعیمی شه ازشون داشت
اما استخدام هستم.
اما واقعا از ادامه تحصیل نامید شدم. ترجیه میدم توی کارم پیشرفت کنم که برام بمونه تا اینکه درس بخونم و یه با سواد بیکار باشم
یا اینکه بری فوتبالیست بشی
چند سال درس خوندم در شرایط اب و هوایی بد احداث شبکه برق انجام دادم
ولی اخرش چی چون بند پ رو نداشتم نتونستم جای خوبی برم
در عوضش یکی از دوستانم با داشتن بند پ و با دیپلم گرافیک توی ستاد مرکزی برق تهران کار میکنه و به من خوب خندید
پیدا میکنی
برا شغلای غیر مرتبط هم که میرم میگن ما نمیتونیم به یه مهندس بگیم فلان کارو بکن فلان کارو نکن :(