آفتابنیوز : آفتاب: در کویت هزاران نفر روز چهارشنبه (۳۱ اکتبر / ۱۰ آبان) به خیابانهای آمدند تا علیه دستگیری رهبر اپوزیسیون، مسلّم البرّاک، دست به تظاهرات بزنند. تظاهراتکنندگان که به سوی زندان در حرکت بودند، با مقاومت پلیس رو به رو شدند. نیروهای پلیس با گاز اشکآور و بمبهای دودزا کوشیدند مانع از ادامه تظاهرات شوند.
تظاهراتکنندگان که به گزارش خبرگزاری فرانسه حدود ۱۰ هزار نفر بودهاند، خواستار آزادی البرّاک هستند. به گفته وکلای این رهبر اپوزیسیون، وی متهم شده که به امیر ۸۳ سالهی کویت اهانت کرده است.
البرّاک که از نمایندگان پیشین مجلس کویت است، روز دوشنبه (۲۹ اکتبر / ۸ آبان) برای مدت ده روز به منظور بازجویی دستگیر شده بود.
این رهبر اپوزیسیون کویت دو هفته پیش در یک میتینگ اپوزیسیون از امیر کویت، شیخ صباح احمد الصباح، انتقاد کرده و از او خواسته بود، از برقراری یک "حکومت خودکامه" پرهیز کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت کشور کویت در این رابطه اعلام کرد که در پی این تظاهرات چندین نفر دستگیر شدهاند. مقامهای کویت مدعی هستند که نیروهای انتظامی "آشوبگران" را پراکندهاند، زیرا آنها خیابانها را بسته و سنگ و بطری به سوی نیروهای پلیس پرتاب کردهاند.
وزارت کشور کویت تهدید کرده است، در صورتی که تظاهرات دیگری در این رابطه رخ دهد، نیروهای انتظامی با شدت تمام با آن مقابله خواهند کرد.
روز سهشنبه (۳۰ اکتبر) نیروهای پلیس مانع از شکلگیری میتینگ حدود ۱۵۰۰ نفر شده بودند. این افراد قصد داشتند به منظور همبستگی با رهبر اپوزیسیون، در برابر کاخ دادگستری اجتماع کنند. این حرکتهای اعتراضی در کویت در شرایط پرتنشی صورت میگیرد.
تظاهرات برای تحریم انتخابات پارلمانی در کویت در ۲۱ اکتبر ۲۰۱۲ به درگیری شدید با پلیس انجامید.
در آستانه انتخابات پارلمانی در کویت که قرار است اول دسامبر (۱۱ آذر) برگزار شود، قانون انتخابات تغییر کرده است.
نیروهای اپوزیسیون کویت معتقدند که حکومت میکوشد امتیازهایی برای ورود نمایندگان طرفدار دولت حاکم به مجلس بوجود آورد. از این رو اپوزیسیون انتخابات را تحریم کرده است.
در اوایل ماه اکتبر سال جاری شیخ صباح احمد الصباح، امیر کویت، فرمان انحلال پارلمان کویت را صادر کرد.
این اقدام امیر کویت راه را برای انتخابات جدید در این کشور باز کرد. مقامهای کویت با برگزاری انتخابات جدید در این کشور امیدوارند که مشکلات سیاسی پیش آمده در کشور نیز پایان یابد.
به گزارش دویچهوله؛ در ماه ژوئن سال جاری دادگاه قانون اساسی کویت اعلام کرد، آخرین انتخابات در این کشور، که در ماه فوریه ۲۰۱۲ برگزار شده بود، غیرقانونی است. به این ترتیب نمایندگان اسلامگرای مجلس برکنار شدند و نمایندگان قدیمی بار دیگر به قدرت رسیدند.