کد خبر: ۱۷۶۷۵۲
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۳۵

استقرار جنگنده‌های انگلیس در امارات

کاهش شدید تجارت ایران و دبی
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» با انتشار گزارشی مدعی شده دولت انگلیس قصد دارد شماری از هواپیماهای جنگنده خود را در منطقه خلیج فارس مستقر کند.

به نوشته این روزنامه، این تصمیم در پی تقاضای امارات متحده عربی از انگلیس برای تقویت حضور انگلیس در منطقه انجام می شود تا از اثرات منازعه ایران و اسرائیل بر سر برنامه هسته ای و نیز تنش های ناشی از انقلاب های عربی و اوضاع سوریه مصون بماند.

به نوشته این روزنامه، تصمیم نهایی درباره اعزام یا عدم اعزام این جنگنده ها در این زمان حساس، توسط «دیوید کامرون»، نخست وزیر انگلیس و پس از مذاکره بیشتر با حاکمان دوبی و ابوظبی اتخاذ خواهد شد و اعلام رسمی آن نیز در آینده ای نزدیک خواهد بود.

در همین راستا، «فیلیپ هوماند»، وزیر دفاع انگلیس روز گذشته اعلام کرد دولت های اروپایی باید آماده باشند تا نقش مهمتری در رابطه با خاورمیانه و شمال آفریقا بر عهده بگیرند. در همین حال، ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده به طور کامل از این تصمیم دولت انگلیس آگاه بوده و از آن حمایت می کند.

روزنامه ایندیپندنت اشاره می کند که دولت انگلیس تاکنون اسرائیل را به خویشتنداری درباره برنامه هسته ای ایران دعوت کرده؛ اما یکی از اهداف این دولت از اعزام نیروی هوایی خود به خلیج فارس، تدارک دیدن تدابیر احتیاطی برای شرایطی است که ایران اقدام به بستن تنگه هرمز کند.

با این حال، وزارت دفاع انگلیس در بیانیه ای رسمی اعزام این هواپیماها را صرفاٌ بخشی از تبادلات نظامی عادی با امارات و نشانگر تعهد انگلیس به امنیت این شیخ نشین دانسته و هرگونه ارتباط این موضوع با مسئله هسته ای ایران را رد کرده است.

در این بیانیه آمده است: «این تحولات به سبب نگرانی ما از برنامه هسته ای ایران انجام نمی پذیرد. ما همچنان آشکارا بیان می کنیم که دولت انگلیس اعتقاد ندارد اقدام نظامی علیه ایران، در این زمان مسیر مناسبی باشد. با این حال، هیچ گزینه ای از روی میز کنار نرفته است».

به هر حال، هدف از این اقدام هر چه که باشد، نشانگر این است که بر خلاف گزارش های هفته گذشته مبنی بر اینکه انگلیس دیگر تمایلی به وارد شدن به درگیری ها در منطقه خاورمیانه ندارد، این کشور همچنان به شیوه های مختلف در حال دنبال کردن برنامه های مداخله جویانه خویش است.

به گزارش تابناک؛ علاوه بر این، ذکر این نکته نیز ضروری است که از سال ها پیش تاکنون، دولت های غربی همواره از بزرگنمایی «تهدید ایران» به منظور متقاعد کردن دولت های عرب منطقه به پذیرش مداخلات خود استفاده کرده اند. این بار نیز به نظر می رسد دقیقاً در همین راستا، دولت انگلیس سعی دارد در زمانی حساس که منطقه پتانسیل تحولات متعددی را در خود دارد، بار دیگر نسبت به افزایش حضور در آن اقدام کند.

خروج ایران از فهرست مهم ترین شرکای تجاری دبی 

آمارهای جدید نشان می دهند ایران از فهرست کشورهای دارای بالاترین میزان مبادلات بازرگانی با دبی خارج شده است.

به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه سعودی الاقتصادیه، براساس جدیدترین آمار رسمی گمرک دبی درباره ماه ژوئیه گذشته (تیر - مرداد) حجم تجارت خارجی غیرنفتی دبی در این ماه به 99 میلیارد درهم رسید.

در سال های اخیر بارها رسانه های خارجی گفته بودند در سایه تحریم ها علیه تهران، دبی هم اکنون در نقش واسطه تجاری میان ایران و طرف های بازرگانی اش نقش ایفا می کند.

دبی در ماه گذشته نیز به دلیل ادامه واردات میعانات گازی (نوعی نفت بسیار سبک و مرغوب) از ایران به شدت از سوی آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته بود. ایران میعانات گازی را به رقمی ارزان تر از بازار، به دبی می فروشد به همین دلیل مقامات این منطقه بر ادامه واردات این کالا از ایران پافشاری می کنند.

گزارش های دیگری هم از تبدیل شدن دبی به مرکز صادرات و بازصادرات طلا به ایران به دنبال تحریم ها و کاهش ارزش واحد پول ایران حکایت می کنند.

آمارهای رسمی گمرک دبی نشان می دهد ایران از صدر شرکای تجاری دبی کنار رفته و هند جایگزین آن شده است.

هند با رقم 12 میلیارد درهم حدود 12 درصد از کل تجارت خارجی غیرنفتی دبی را به خود اختصاص داد و جایگاه شریک تجاری اول دبی را کسب کرد.
بعد از هند ، چین با 9.4 میلیارد درهم حدود 10 درصد از تجارت خارجی غیرنفتی دبی را تشکیل می دهد. هر دلار آمریکا معادل سه و نیم درهم امارات است.

مهمترین شرکای تجاری غیرنفتی دبی و حجم تجارت آنها در مدت مورد بررسی به این ترتیب است.

1- هند: 12 میلیارد درهم (12 درصد از کل تجارت خارجی غیرنفتی دبی)
2- چین: 9.4 میلیارد درهم (10 درصد)
3- ترکیه: 8.3 میلیارد درهم (8 درصد)
4- سوئیس: 8.1 میلیارد درهم (8 درصد)
5- آمریکا: 4.8 میلیارد درهم (5 درصد)

همچنین بازرگانان در بازار معروف طلای دبی گفته اند به دلیل کاهش ارزش ریال ایران، بازرگانان ایرانی مقیم و مسافر امارات تلاش می کنند حجم زیادی شمش و قطعات طلا خریداری و در معاملات خود استفاده کنند.

مقامات اماراتی تاکنون سعی کرده اند تحریم های شورای امنیت و آمریکا علیه ایران را عملی کنند. بانک مرکزی امارات قبل از این با صدور بخشنامه ای، محدودیت هایی را برای تعاملات با شخصیت های حقیقی و حقوقی ایران و بانک های این کشور وضع کرد.

پیش از این شماری از رسانه های خارجی از تغییر تمرکز شرکت ها و بازرگانان ایرانی از دبی به ترکیه خبر داده بودند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین