کد خبر: ۱۷۶۸۷۰
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۱ - ۰۱:۰۲

پیشتازی اوباما در ایالت‌های مهم آمریکا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سه روز پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا، نظرسنجان این کشور شانس باراک اوباما را برای انتخاب دوباره زیاد می‌بینند. طبق نظرسنجی فرستنده‌ی تلویزیونی "ان.بی.سی." و "وال‌استریت ژورنال" اوباما بویژه در ایالت‌های اوهایو و فلوریدا که در آن‌ها رقابت تنگاتنگی در جریان است از رقیب‌اش میت رامنی پیش افتاده است.

طبق این نظرسنجی اوباما در اوهایو با ۵۱ درصد به ۴۵ درصد از رامنی پیش افتاده است و در ایالت فلوریدا با ۴۹ درصد به ۴۷ درصد. دو رقیب در سراسر کشور شانه به شانه حرکت می‌کنند. به گزارش روزنامه‌ی "واشنگتن پست" و فرستنده‌ی "ای.بی.سی." اختلاف اوباما با رامنی تنها ۰۷ /۰ درصد است.

در آمریکا انتخاب رئيس‌جمهوری به صورت مستقیم صورت نمی‌گیرد بلکه توسط نهادی از انتخاب‌کنندگان صورت می‌گیرد. هر ایالتی در این نهاد شماری رای دارد که آن آرا در بیشتر ایالت‌ها به برنده‌ی آن ایالت تعلق می‌گیرد.

پیروزی مضاعف در ایالت‌های با رقابت شدید اوهایو و فلوریدا به این معناست که عملا می‌توان اوباما را برنده‌ی این انتخابات تلقی کرد. البته نظرسنجی‌های دیگری هم بوده‌اند که در فلوریدا رامنی را جلوتر از اوباما دیده‌اند.

اوباما و رامنی در روزهای گذشته تحت تاثیر توفان "سندی" کارزار تبلیغاتی شدیدی به راه انداختند. رامنی تصمیم دارد روز شنبه (۳ نوامبر) در نیوهمپشایر، آیووا و کلرادو و روز یکشنبه در پنسیلوانیا، اوهایو و ویرجینیا در برابر هوادارانش به روی صحنه رود.

اوباما قصد دارد روز شنبه در اوهایو، آیووا و ویرجینیا سخنرانی کند و روز یکشنبه در نیوهمپشایر، فلوریدا، کلرادو و بار دیگر در اوهایو.

هر دو نامزد انتخابات روز جمعه تلاش کردند گزارش مربوط به داده‌های بازار اشتغال را آنگونه که خود می‌فهمند تفسیر کنند. در ماه اکتبر با ایجاد ۱۷۱ هزار فرصت شغلی تازه انتظارات برای این ماه کاملا برآورده شد. با این همه نرخ بیکاری با تغییری اندک به ۹ /۷ درصد افزایش یافت.

اوباما این گزارش را نشانه‌ی اعتلا در بازار کار و ایجاد فرصت‌های شغلی تازه ارزیابی کرد و در مقابل رامنی آن را نشانه‌ای از پایداری رکود اقتصاد آمریکا خواند.

اوباما در یک سخنرانی انتخاباتی در اوهایو از اظهارات رامنی درباره‌ی صنایع خودروسازی آمریکا انتقاد کرد. رامنی اخیرا کمپانی‌های "جنرال موتورز" و "کرایسلر" را متهم کرده بود که فرصت‌های شغلی را در آمریکا نابود و آن‌ها را به چین منتقل می‌كنند. اوباما این ادعا را نادرست خواند و گفت که داده‌‌ها و کنسرن‌های خودروسازی چنین گزارشی را تکذیب می‌کنند.

اوباما در سخنرانی خود گفت: «من می‌دانم که ما در آستانه‌ی انتخابات ایستاده‌‌ایم، ولی این یک بازی نیست. موضوع بر سر شغل انسان‌ها و زندگی انسان‌هاست و نباید آمریکایی‌هایی را که سخت کار می‌کنند به خاطر کسب چند رای بیشتر ترساند».

رامنی نیز متقابلا اوباما را متهم کرد که در چهار سال گذشته به کنگره بی‌توجهی و به آن تعرض کرده است. نامزد جمهوریخواهان گفت: «او هرگز کشور را رهبری نکرد، هرگز از مرزهای حزبی خود فراتر نرفت، هرگز نفهمید چطور باید برای اقتصاد فرصت‌های شغلی ایجاد کرد».

به گزارش دویچه‌وله؛ رامنی خود را شخصی خواند که می‌تواند مانع رکود اقتصادی در آمریکا شود و با کنگره همکاری خواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین