کد خبر: ۱۷۶۹۶۲
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۲

اوباما پیروز انتخابات آمریکا است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: کارشناسان مسائل آمریکا با اشاره به پیشی گرفتن "باراک اوباما" در نظرسنجی ها و آرای الکترال از رقیب جمهوریخواه خود، پیش بینی کردند نامزد دمکرات در انتخابات هفته آینده این کشور پیروز خواهد شد.

به گزارش مهر،دکتر "فواد ایزدی" کارشناس مسائل آمریکا و استاد دانشگاه تهران و "حسین هواسی" کارشناس ارشد مسائل بین الملل به گمانه زنی در مورد آینده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداختند.

پیش بینی شما از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ششم نوامبر چییست؟

"فواد ایزدی":
در نظرسنجی ها اختلاف "باراک اوباما" و "میت رامنی" بسیار اندک است و در حد یک درصد است با این حال در آرای الکترال اوباما از رقیب خود پیشی گرفته است و به این ترتیب اگر طی روزهای آینده اتفاق خاصی رخ ندهد، اوباما پیروز انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.

توفانی که هم اخیرا در آمریکا رخ داده می تواند در نتیجه انتخابات تاثیرگذار باشد یعنی اگر دولت اوباما در مواجهه با این بحران عملکرد خوبی نداشته باشد و این مسئله به انتقادها علیه دولت وی بیانجامد، ممکن است کفه ترازو را به نفع جمهوریخواهان سنگین کند.

مناطقی که در توفان سندی صدمه دیده است مناطق شمال شرق است و دیگر مناطق آمریکا آسیبی ندیده است. به همین دلیل گمان نمی رود که این حادثه تاثیری در روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری داشته باشد. از سوی دیگر معمول نیست در آمریکا که بخاطر حوادثی از این دست، انتخابات تعطیل شود.

"حسین هواسی":
می توان پیش بینی با ضریب اطمینان بالایی کرد که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با درنظر گرفتن آرای الکترال به نفع آقای اوباما تمام شود. مگر این که وضعیت غیرقابل پیش بینی رخ دهد که با توجه به فرصت اندک باقی مانده، احتمال چنین چیزی بسیار اندک است.

نکته قابل ذکر این است که توفان سندی منطقه ای را که تحت الشعاع قرار داده، منطقه ای است که رای جمهوریخواهان رای مناسبی در آنجا است و از این رو آنها می توانند از این مسئله به عنوان عاملی برای افزایش تبلیغات خود علیه اوباما استفاده کنند.

مواضع نامزدهای انتخابات آمریکا در مورد ایران چیست و برنده شدن کدامیک از آنها برای ایران ترجیح دارد؟

ایزدی:
هیچیک از این نامزدها ارجحیتی برای ایران ندارند چرا که رقابت آنها در حوزه فشار بر ایران است و از این رو تفاوتی برای ایران نمی کند که کدامیک از آنها رئیس جمهور شود. هم رامنی و هم اوباما بر افزایش تحریم ها علیه ایران پافشاری می کنند، شاید از آنجا که جمهوریخواهان در ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران ضعیف تر هستند، شدت سیاستهای رامنی کمتر باشد اما این که هر دو طرف بدنبال افزایش فشار به ایران هستند، قطعی است.


در نهایت در ساختار سیاست خارجی آمریکا هم کنگره حرف اول را می زند نه رئیس جمهور و از آنجا که کنگره هم تحت نفوذ و تاثیر لابی صهیونیستی است، فشارها بر ایران در هر صورت ادامه خواهد یافت چون قرار نیست ترکیب کنگره تغییر کند. رئیس جمهوری آمریکا هم در نهایت از قوانینی پیروی می کند که کنگره تصویب می کند.

هواسی:
بحثی که در آمریکا مطرح می شود تقسیم بازها و کبوترها در حوزه سیاسی است. این قابل تسری به حوزه نظامی و اقتصادی هم هست. چیزی که مشخص است این است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و طی 34 سال گذشته نوعا فعالیتهای روسای جمهوری آمریکا بدون در نظر گرفتن نوع نمایندگی یعنی از حزب دمکرات یا جمهوریخواه مکمل هم بوده است و بیشتر ابزار اعمال نظر دو حزب متفاوت است.

به نظر می آید بصورت سنتی جمهوریخواهان علاقمند به برخوردهای پربرخوردتر و پرتنش تری نسبت به دمکراتها باشند ولی هر دو از این ابزارهای متفاوت برای تحمیل سیاستها و نظرات کلی آمریکا در قبال ایران استفاده می کنند. به همین دلیل انتخاب هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تغییری در برخورد خصمانه آنان با ایران ایجاد نخواهد کرد.

اسرائیلی ها علاقمند بودند که با یک نوع اعمال فشار متفاوت، هر دو نامزد انتخابات را به سمتی پیش ببرند که منافع آنها را به بیشترین میزان مورد تایید و حمایت قرار بدهند یعنی نوع مدیریت اسرائیل در برخورد با انتخابات آمریکا به نحوی است که رقابتی بین دمکراتها و جمهوریخواهان برای حمایت از منافع این رژیم و فشار به ایران در بگیرد
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین