کد خبر: ۱۷۷۳۲۷
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۴

احمد خرم: موفقیت‌های اقتصادی، اوباما را دوباره رئیس جمهور کرد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ماراتن چند ماهه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سرانجام با ابقای نخستین رییس‌جمهور سیاه‌پوست آمریکا در کاخ سفید به پایان رسید تا چهار سال دیگر جهان شاهد همان سیاست‌هایی باشد که چهار سال است با آنها آشناست.

اوباما در نهایت توانست با کسب 303 رای الکترال کالج یک دور دیگر مستاجر کاخ سفید باقی بماند. در این بین بسیاری از کارشناسان انتخاب دوباره اوباما و برنده شدن و تکرار ریاست او را برای صلح جهانی، رشداقتصاد جهانی و بازار‌های مالی مثبت ارزیابی می‌کنند.

احمد خرم وزیر راه دولت اصلاحات با اشاره به این نکته که اوباما در شرایطی که اقتصاد جهان و کشور آمریکا دررکورد به سر می‌برد، کار خود را آغاز کرد،به «آی پسند» گفت: اوباما که در دوره قبل وارث جنگ‌های باقی مانده از دوران جورج بوش بود، این بار در حالی کلید کاخ سفید را در دست می‌گیرد که روند مثبتی در نرخ رشد اقتصادی این کشور مشاهده‌ می شود.

او فضای اقتصادی جهان و روابط بین کشور‌ها را به شدت متاثر از انتخابات آمریکا و پیروزی باراک اوباما در این انتخابات دانست و افزود: مردم سراسر جهان قادر به رأی‌دادن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نیستند، اگرچه نتیجه این انتخابات در زندگی اکثر مردم جهان تأثیر دارد. آنطور که می‌گویند، غیرآمریکایی‌ها مشتاق پیروزی دوباره اوباما بودند نه برنده شدن میت رامنی که این امر محقق شد.

انتخاب اوباما و صلح جهانی
این کارشناس اقتصادی با اشاره به پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برنده شدن و تکرار ریاست او را برای صلح جهانی، رشداقتصاد جهانی و بازار‌های مالی مثبت ارزیابی کرد و گفت: شخصیت آرام و به دور از هر تندی و تیزی او را در جهت ایجاد فضای آرام برای حرکت‌های سیاسی و اقتصادی موثر است از طرفی اساسا ریاست جمهوری آمریکا معمولا دو دوره‌ای بوده است از این رو ریاست یک دوره‌ای اوباما نشان از التهاب داشت که انتخاب ایشان نشان داد که فضای اقتصادی و سیاسی جهان به سمت آرامش در حرکت است.

وزیر راه دولت سید محمد خاتمی با بیان اینکه اوباما طی چهارسال گذشته حرکتی مناسبی را در مسیر بهبود اقتصاد ایالات متحده از خود بروز داده است، دو سیاست جهت‌دار کردن مالیات و بیمه همگانی را از عوامل اصلی موفقیت او در انتخابات ریاست جمهوری این کشور دانست و ادامه داد: در کشوری همچون آمریکا که یک کشور سرمایه‌داری است فشار آوردن بر دهک‌های سرمایه‌داری کاری بسیار سخت و پیچیده‌ای است اما شاهد بودیم که اوباما به قدری دقیق و حساب شده این سیاست را اجرایی کرد که هیچ تحریکی در جامعه ایجاد نشد و اینگونه تعادل و عدالت اقتصادی در این کشور افزایش و دهک‌های پایین و بالا تا حدودی نسبت به گذشته به یکدیگر نزدیک شدند.

خرم در ادامه در رابطه با دیگر دلایل موفقیت اولین رییس جمهور آمریکا می‌افزاید: اوباما اقتصاد ورشكسته و صنايع را بازسازي كرده است، درست است كه بيكاري را صد درصد از بين نبرده است اما به اقتصاد نيمه جان امريكا رمق داده است، در حوزه بيمه‌ها نيز توانسته است پوشش عمومي دهد. به‌طور كلي در بحث رفاه، بيمه و بيكاري تا حدودي موفق ظاهر شده است.

به گفته او، بر اساس گزارشات اعلام شده در آمریکا، درآمد و هزینه‌های اشخاص که می‌تواند تاثیر مثبتی بر مصرف داشته باشد به ترتیب 4 دهم درصد و 8 دهم درصد در ماه میلادی سپتامبر (شهریور ماه) افزایش یافت. همچنین شاخص قیمت مسکن مربوط به 20 شهر بزرگ آمریکا در ماه میلادی اگوست (مرداد ماه) در مقایسه با سال قبل از آن دو درصد رشد داشت که بسیار فراتر از انتظار بود، اما مهم‌ترین خبر در هفته گذشته افزایش 151 هزار نفری اشتغال بخش خصوصی و 171 هزار نفری بخش غیرکشاورزی بود که نشانه‌هایی از تاثیر مثبت سیاست‌های فوق انبساطی فدرال رزرو بر بخش واقعی اقتصاد آمریکا داشت.

وزیر راه دولت خاتمی، بر این باور است که در چهار سال بعدی ریاست جمهوری اوباما اصلاحات دیگر اقتصادی از جمله کاهش نرخ بیکاری در دستور کار اولین سیاه پوش کاخ سفید قرار خواهد گرفت چنانچه در برنامه‌های اقتصادی خود همواره بر ایجاد یک میلیون شغل تولیدی تا سال 2016 به وسیله تشویق شرکت ها به انتقال عملیات خود در ایالات متحده از طریق اقدامات مالی و ایجاد 12 میلیون شغل به وسیله تقویت رشد اقتصادی از طریق مالیت های کمتر ، مقررات زدایی،باز کردن بازارها، و گسترش تولید نفت و گاز آمریکا تاکید کرده است.

خرم همچنین در ادامه‌می افزاید : رییس جمهور فعلی آمریکا تحول بزرگی را در صنعت ساختمان سازی در کشور آمریکا ایجاد کرده است و از آنجایی که این صنعت در تمامی جوامع تاثیر به سزایی در ایجاد اشتغال داشته‌می توان در تحقق کاهش نرخ بیکاری در دوره دوم ریاست جمهوریش داشته باشد.

انتخاب دوباره اوباما و اقتصاد ایران
این کارشناس اقتصادی در رابطه با تاثیر انتخاب اوباما بر رابطه ایران و آمریکا گفت : مشی اوباما مذاکره و ایجاد رابطه با ایران است به طوری که به زعم من چنانچه جمهوری اسلامی ایران در رابطه با انرژی هسته ای به مذاکره تن دهد به طور قطع برخورد مثبتی از او شاهد خواهیم بود.

خرم در ادامه با تاکید بر اینکه مسئولان اقتصادی باید منافع ملی را در رویکرد‌های سیاسی و اقتصادی مورد توجه قرار دهند و با یک برخورد تعاملی وارد مذاکرات پیرامون انرژی هسته‌ای شوند، تصریح کرد: از زمانی که پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت ملی رفته است همواره تحریم‌ها رو به جلو بوده است این در حالی است که با تعامل و مذاکره‌می توانیم جهت‌گیری تحریم‌ها را عوض کرده و به جای رشد و تشدید فزاینده به سرازیری تحریم بیافتیم و در نهایت به یک ثبات اقتصادی دست یابیم.

رویکرد تقابل به جای تعامل
وزیر راه دولت اصلاحات التهابات ارزی در ماه‌های گذشته را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: افزایش قیمت دلار معضل امروز اقتصاد ما نیست بلکه آنچه فعالان اقتصادی و عموم مردم را با مشکل مواجه کرده است نوسان قیمت دلار است. مسئولان باید توجه داشته باشند که در فضای نوسانی قدرت تصمیم گیری کاهش و ریسک سرمایه گذاری افزایش و در نهایت به توقف فعالیت‌های اقتصادی منجر‌می شود.

او معتقد است: رویکرد ما در گذشته تقابل بوده نه تعامل. این در حالی است که اگر جمهوری اسلامی به تعامل با جامعه جهانی نپردازد و توافقاتی را در نتیجه مذاکرات با جامعه بین المللی نداشته باشد به طور قطع با مشکلات بیشتری مواجه خواهد شد.

اوباما مرد عمل نه سخن
خرم در رابطه با ویژگی‌های اخلاقی اوباما نیز گفت : او فردی دموکرات بوده ضمن اینکه عملکرد او بیش از سخن گفتنش بود. بر عکس آقای بوش که بیشترحرف‌می زد و جنجال‌می آفرید اوباما بدون اینکه فضای سنگین کلامی بسازد کار خود را انجام‌می داد .چراکه سیاست‌های صلح طلبانه اوباما نسبت به رامنی در خصوص ایران می تواند سرمایه گذاری در ایران را افزایش دهد . از دیگر سو پیروزی اوباما به معنی تداوم سیاست های انبساطی بانک مرکزی آمریکاست که سبب کاهش ارز دلار و افزایش قیمت فلزات اساسی و طلا می شود.

او در رابطه با میت رامنی نیز گفت: رامنی به‌هرحال یک جمهوری‌خواه بود و هم‌حزبی بوش و نمی‌توانست از اقدامات دولت قبلی آمریکا مبرا دانسته شود به طوری که رامنی تمایل دارد مانند جورج بوش در مسیر راهبردهای نظامی گام بردارد و علیه کشوری اسلامی اقدام نظامی صورت دهد و از آنجایی که جنگ به معنای ویرانی کشور در 50 سال بعدی است انتخاب اوباما به دلیل رویکرد تعاملیش برای ما مناسب‌تر است.

تفکر جنگ تفکر خائنانه‌ای است
این کارشناس اقتصادی معتقد است : هر تفکری که ایران را به سمت جنگ بکشاند تفکر خائنانه‌ای است و باید به هر قیمتی از آن پرهیز کرد.

او در پایان خاطرنشان کرد : تحقق اهداف اقتصادی از جمله کاهش نرخ بیکاری و تورم، رشد و ثبات اقتصادی، در گروه تعامل با دنیا و تعامل در داخل کشور و به کارگیری نیروهای متخصص و کارآمد است هر چند که این نیروها منتقد و معترض دولت باشد.مسئولان باید توجه داشته باشند که بستن رسانه‌ها به دلیل انتقاد هیچ دردی از مشکل اقتصاد رفع نمی‎کند تنها آب به آسیاب دیگران ریختن است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
0
0
100 در 100 موفق بوده که دوباره انتخاب شده . یکی از اشناهای ما اون ور اب هست میگه خیلی مردم دوستش دارند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
0
0
احسنت بر آقای خرم..درود برسیدمحمدخاتمی عزیز


درود بر تفکر وتعقل ایشان

براستی خاتمی ویارانش مردان تعقل وتامل وتعامل بودن وهستن...

8سال در آرامش وآسایش زندگی کردیم...

8سال دزدی ندیدیم.....

8سال دروغ نشنیدیم...

8سال با بشکه ای 8تا 10 دلار مملکت اداره شد...

8سال رونق اقتصادی داشتیم...

8سال خدمت صادقانه خاتمی وهمکاران صادقش را ارج می نهیم واز خدای بزرگ برایشان سلامتی وعزت آرزومندیم.


خدایشان از جمیع بلایا محفوظشان دارد...

آمین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
0
0
جالب اینجاست که همین الان اخبار ساعت 9 میگفت که اوباما الان مشکلش بدهی بسیار بالا ی امریکا هست!!!!
و رکود اقتصادیش!!!!!!!!!!!
اخه تاکی این صداو سیما میخواد مردم و نفهم فرض کنه بابا به کی بگیم میفهمیم نمیدونم.
ناشناس
|
Germany
|
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
0
0
درود بر مردان اصلاحات که عمگرایی خود در تاریخ مانگارشده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
0
0
اتفاقا بزرگترین ایرادی که بهش میگرفتن همین اقتصاد بود
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین