آفتابنیوز : آفتاب: رییس مجلس شورای اسلامی، امروز ۲۵ آبان ماه در آیین افتتاح دارالقرآن علامه آیت الله طباطبایی در قم که با حضور آیات عظام مکارم شیرازی، سبحانی و جوادی آملی برگزار شد، با اشاره به علاقه علامه طباطبایی به بحث های قرآنی، تصریح کرد: این بیت نورانی کانون و اوج تأملات مرحوم علامه طباطبایی را تشکیل می دهد.
وی با تاکید بر ویژگی های زندگی علمی و عملی علامه طباطبایی، خاطرنشان کرد: کانون اصلی توجه ایشان در زندگی پرفراز و نشیبی که داشتند، تفسیر المیزان بود که نگارش آن ۲۰ سال طول کشید.
لاریجانی ادامه داد: تقرب ایشان در تفسیر المیزان، تقرب عقلانی است که متناسب با تأملات قرآنی است، نه تقرب فلسفی.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز اگر بخواهیم دریافت درستی از سنت فکری علامه طباطبایی داشته باشیم، باید متن رفتار فردی و اجتماعی ما رجوع به قرآن باشد، یعنی جدای از حفظ و تلاوت قرآن، متن برنامه زندگی خود را برپایه قرآن قرار دهیم.
وی با اشاره به این که علامه طباطبایی یک پژوهنده واقعا حقیقت جو بود و در این راه زحمت زیادی را متحمل شدند، گفت: ایشان در زندگی نامه خودنوشتی دارند و مینویسند"تمام غربت ها و زحمت ها را به خود بار کردم تا به دانش و حقیقت دسترسی پیدا کنم و از مقدار اندکی از خوراک و خواب بهره جستم تا از علم و دانش بهره گرفتم".
لاریجانی افزود: اگر کسی در کسب دانش جدیت نداشته باشد از طریق خواندن کتاب ها فیلسوف و عالم نمی شود؛ انسان باید خودش تلاش کند و مسائل را حل کند.رییس مجلس شورای اسلامی همچنین رفتار اخلاقی علامه طباطبایی را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: رفتار ایشان متواضعانه و اخلاقی بود، ایشان همیشه مراقب بودند و به این کار سفارش می کردند، برخی می گویند هیچ گاه از ایشان سخن ناشاسیتی درباره کسی نشنیدیم.
به گزارش خبرآنلاین؛ وی ادامه داد: ما اگر در جمهوری اسلامی به دنبال سبک زندگی اسلامی هستیم، نقطه کانونی این سبک در اخلاق اجتماعی و فردی است؛ ما امروز بیش از هر زمان دیگری به الگوگیری از اخلاق علامه طباطبایی نیازمندیم. لاریجانی با اشاره به این که بداخلاقی ها هیچ نسبتی با سنت اخلاق اسلامی ندارد، گفت: نظام اخلاق اسلامی را باید به درستی شناخت و در جامعه پیاده کرد.