آفتابنیوز : آفتاب: محمدرضا صنم یار در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آموزش ارتباط موثر تصریح کرد: داشتن مهارت برقراری ارتباط موثر به ویژه برای جوانان میتواند آنان را در برقراری ارتباط صحیح و دریافت شناخت مناسب و اصولی کمک کند.
وی هدف این دوره آموزشی را ارتقاء مهارت ارتباط موثر جهت برقراری و داشتن ارتباطی سالم، موثر و دوسویه با اطرافیان عنوان کرد و ادامه داد: ارتباط موثر مستلزم داشتن مهارت در برقراری صحیح ارتباط با دیگران و همچنین آشنایی با نحوه استفاده بهینه از انواع شیوههای ارتباطی است.
این مشاور و فعال در حوزه ازدواج و خانواده گفت: بسیاری از مشکلات بینفردی انسانها مربوط به اشکال در برقراری ارتباط درست است که حل این اشکالات نیاز به آموزش و دریافت اطلاعات دارد.
وی با بیان اینکه توانایی برقراری ارتباط موثر و درست یک مهارت است، بیان کرد: هیچ فردی با چنین مهارتی به دنیا نمیآید، بلکه افراد در طی دوران زندگی خود به تدریج این مهارت را میآموزند، بنابراین افرادی در این راستا موفقتر هستند که بتوانند کمبودهای خود را در این زمینه شناخته و در جهت رفع آنها و یادگیری روشهای بهتر اقدام کنند.
صنم یار تنها وسیله انتقال اطلاعات بین افراد را داشتن ارتباط موثر معرفی و اظهار کرد: برقراری ارتباط موثر تنها وسیله انتقال صحیح اطلاعات، دریافت اطلاعات، نشان دادن احساسات به دیگران و همچنین بهترین راه تصحیح و رفع سوء تفاهمها است.
وی با اشاره به سه عامل ارتباط موثر، خاطرنشان کرد: استفاده درست از کلمات، زمان مناسب برای بیان درخواستها و همچنین چگونگی بیان واژهها، سه عنصر ضروری در برقراری یک ارتباط موثر محسوب میشوند.
این مشاور و فعال در حوزه ازدواج و خانواده خطاهای شناختی را به ۱۵ دسته تقسیم بندی کرد و گفت: وجود برخی خطاها در ممانعت از برقراری ارتباط موثر میان افراد نقش پررنگی ایفا میکند که از آن جمله میتوان به تعمیمدهی و برداشت نامناسب از حرف دیگران، تفکر خطی یا تفکر صفر یا صدی، استفاده از کلمات نامناسب مانند بایدها و نبایدها، همچنین استفاده از کلمات تداوم دار منفی مانند همیشه و هرگز اشاره کرد.