کد خبر: ۱۷۹۵۵۷
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۹

مرگ و میر ناشی از موادمخدر بالاترین عامل پس از تصادفات

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: براساس آمار، مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در کشور رتبه دوم بعد از مرگ و میر ناشی از تصادفات را دارد. 

بابک دین پرست ظهر پنجشنبه در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان که در استانداری تشکیل شد، اظهار داشت: چرخه تولید و تجارت مواد مخدر چرخه ای بسیار سودآور و وسوسه انگیز است که باندهای مافیایی با ترفندهای مختلف در این عرصه فعالیت می کنند و آسیب های و معضلات آن گریبانگیر مردم جامعه می شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۴۳ هزار نفر متخلف در عرصه مواد مخدر دستگیر شده اند، گفت: در بحث فرهنگ سازی و پیشگیری مبارزه با مواد مخدر، همراهی و همگامی و مشارکت مردم نقش بسزایی در موفقیت طرح ها و برنامه های مبارزه با مواد مخدر خواهد داشت.

وی افزود: تشکیل گروهی با شرکت ائمه جماعات، نمایندگانی از کسبه، آموزش و پرورش، بهزیستی و سازمان های مردم نهاد و سیاست گذاری این گروه جهت حل معضلات حوزه مواد مخدر در هر محله می تواند تاثیر مثبتی در کاهش آسیب های ناشی از معضلات مواد مخدر داشته باشد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: اجرای برنامه های کوتاه مدت و اورژانسی متناسب با فرهنگ و سنت های این منطقه در کنار اجرای برنامه دراز مدت الزامی است.

وی گفت: هدف از برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر ارتقاع سطح درمان معتادین، بازگشت به جامعه و اشتغالزایی برای این افراد است.

وی افزود: دولت در سال گذشته قوانینی را در جهت حمایت از معتادین بهبود یافته مصوب نمود که از جمله آن می توان به شمول معتادین بهبود یافته از خدمات بیمه ای، آموزش ۲۵ هزار نفر معتاد بهبود یافته توسط فنی و حرفه ای در سال و شمول معتادین بهبود یافته برای استفاده از مسکن مهر را نام برد.

به گزارش مهر، دین پرست همچنین از اشتغال ۶۳۲ نفر معتاد بهبود یافته در سطح کشور خبر داد و اظهار داشت: این تعداد براساس برنامه های ستاد از خدمات اشتغالزایی استفاده کرده اند.

وی گفت: در سال های اخیر الگوی مصرف مواد مخدر به سمت مصرف مواد صنعتی تغییر کرده و روی آوردن جوانان و حتی بانوان به مواد مخدر صنعتی بسیار تاسف برانگیز است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین بیان داشت: دو مرکز درمان معتادین پرخطر در آینده نزدیک در سیستان و بلوچستان به بهره برداری می رسد.

وی گفت: این دو مرکز یکی در منطقه تل سیاه در ۴۵ کیلومتری شهر زاهدان و دیگری در شهر ایرانشهر با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصد در حال اجرا است که با بهره برداری از این مراکز گام بزرگی در جمع آوری و درمان معتادین پرخطر و کارتن خواب و کاهش آسیب های ناشی از حضور این افراد در اجتماع برداشته خواهد شد.

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان به سبب همسایگی و مرز طولانی با دو پاکستان و افغانستان که ۹۰درصد مواد مخدر جهان در آن کشورها تولید می شود، با مشکلات و معضلات جدی در بحث مواد مخدر روبرو است.

در این جلسه ایجاد مرکز تحقیقاتی در استان به صورت پایلوت و همچنین ایجاد مرکز خدمات اجتماعی در منطقه شیرآباد زاهدان مورد تصویب قرار گرفت.

سه هزار و ۵۰۰ نفر معتاد پرخطر در سیستان و بلوچستان وجود دارد که زیرساخت های درمانی استان متناسب با این تعداد نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۹
0
0
سلام ، اعتیاد و مصرف مواد مخدر ، یکی از زشت ترین و کریه ترین معضلات و منکرات این جامعه می باشد و متاسفانه
آگاهی های لازمه از طریق رسانه ها ، نسبت به عمق فاجعه ،
خیلی خیلی کم است و بازهم متاسفانه بی توجهی بسیاری از
مسئولین و مراجع ، نسبت به این منکرات ، و حرام ندانستن این
عادت زشت و فاجعه بار ، روز به روز ، فساد بیشتری در جامعه
ایجاد کرده و خیلی از جوانان مارا به کام خود فرو برده است .
امير
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
0
0
مگر تعداد مرگ و مير سالانه ، ناشي ازاعتياد چند نفر است؟به نظرم اين مقايسه آماري صحيح نيست .چرا عدد و رقم ذكر نكرده اند؟
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین