کد خبر: ۱۷۹۷۰
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۸۴ - ۲۳:۵۴

ایران هسته ای عامل ثبات در منطقه

آفتاب‌‌نیوز : حامیان موضع هند در وین دیدگاه خود را در رویکردی چند جانبه مطرح می کنند. در ابتدا آنها ادعا می کنند که ایران دوستی نسبتا خوب برای هند به شمار می رود هرچند همیشه در مورد مسأله کشمیر از پاکستان حمایت کرده است. سپس ایران و هند به یک اندازه به یکدیگر نیاز دارند و دلایلی اصلی آن نیز این مسأله است که هند مشتری دائمی نفت ایران به شمار می رود و در نتیجه نقش مهمی در تأمین درآمد ایران دارد.
سومین دلیل، احساس می شود که هند از پذیرفتن ایران هسته ای خوشحال نخواهد شد. زیرا این مسأله غرب آسیا را بی ثبات تر خواهد کرد. همچنین اهمیت آمریکا در نظر هند بیش از ایران مخصوصا پس از خودنمایی آمریکا در رابطه با کمک های استراتژیک و حمایت از هند است.
و در نهایت هند با جانبداری از آمریکا موقعیت خود را در سازمان ملل بهتر خواهد کرد.
ایران همانند سایر کشورهای دنیا به خوبی می داند که هند در مورد کشمیر به جز تداوم مشکلات هیچ سیاست دیگری ندارد. البته حمایت ایران از پاکستان بر سر کشمیر دارای پایه و اساس است.
اگر هند از خرید نفت ایران خودداری کند، تهران به راحتی مشتری دیگری پیدا خواهد کردو حتی مشتری جدید بیش از آنچه که هند می پردازد، خواهد پرداخت.
بنابراین به نفع هند است که رابطه نزدیک خود را با ایران حفظ کند و باید خط لوله پیشنهادی نفت از طریق پاکستان را نیز به خاطر داشته باشیم.
در مورد ثبات غرب آسیا بهترین عامل برای برقراری ثبات فوری در این منطقه ایران مسلح است.
این مسأله سبب می شود تا ایالات متحده از عراق خارج و در پی آن از قدرت در منطقه اسرائیل در منطقه نیز کاسته شود. رئیس جمهور پیشین ایران، محمد خاتمی، رویکردی ملایم نسبت به آمریکا داشت.
هنوز بسیاری از افراد مصاحبه آقای خاتمی با سی.ان.ان را به خاطر می آورند. ولی تلاش های او برای حفظ رابطه دوستانه با آمریکا هنگامی وخیم تر شد که جورج بوش، ایران، عراق و کره شمالی را « محور شرارت» نامید و به تهدیدهای خود در رابطه با این سه کشور ادامه داد.
رئیس جمهور جدید ایران، محمود احمدی نژاد که بسیار واقع بین است و اعتماد به نفس بالایی دارد دریافته است که با نادیده گرفتن محدودیت های زرادخانه های هسته ای همانطور که پیونگ یانگ این کار را کرده است می تواند گستاخی بوش را خنثی کند. هند باید به جای وابسته کردن خود به آمریکا با کنار گذاشتن تعصبات پیشین و حمایت های بی دلیل روابط جدیدی را ایجاد کند.
چین و میانمار اهداف استراتژیک هند به شمار می روند و در نهایت می توانند با حضور روسیه دنیای چند قطبی را شکل دهند.
عملکرد بدون اندیشه هند در وین تاییدی بر آن است که طی 58 سال استقلال سیاست خارجی هند بر اساس رویا و تخیلات بوده و بر درک روابط بین المللی استوار نبوده است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین