کد خبر: ۱۸۰۸۹
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۸۴ - ۱۴:۵۷

مشتی بر دهان امریکا

آفتاب‌‌نیوز : در طول این مدت نیز او در دوره های مختلف شرکت کرد و همگی را باید موفقیت پشت سر گذارد. 

در سال 1964 البرادعی به سرویس دیپلماتیک مصر ملحق شد و کار خود را به عنوان رئیس مسائل سیاسی، قانونی و کنترل تسلیحاتی سازمان ملل مستقر در نیویورک و ژنو آغاز کرد. در سال 1984 او به آژانس بین المللی انرژی اتمی پیوست و پیش از موفقیت هانس بلیکس به عنوان دبیر کل این آژانس در سال 1997 در سمت های مختلف به خدمت پرداخت. سپس او به مقام ریاست این آژانس انتخاب شد و در سال 2001 و 2005 نیز به رغم مخالفت های شدید ایالات متحده مجددا به این سمت منصوب شد.
از هنگامی که او ریاست آژانس بین المللی را به عهده گرفت، البرادعی تلاش های بسیاری را آغاز کرد. او آژانسی را اداره می کند که هدف آن تلاش برای تسریع و بسط هدایت انرژی اتمی صلح آمیز در دنیا است. هدف این سازمان کنترل و نظارت و ایجاد اطمینان است تا دیگر از انرژی اتمی در اهداف نظامی استفاده نشود. در واقع هدف این آژانس ایجاد اطمینان از طریق معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای است. 

در حالی که پنج عضو ثابت شورای امنیت تا دندان مسلح هستند این آژانس باید اطمینان دهد که برنامه خلع سلاح را انجام می دهد.
سرشت تبعیض آمیز رژیم های NPT کاملا مشهود است، زیرا به رغم تلاش های آنها هنوز هم این پنج عضو موفق نشده اند تکثیر فناوری هسته ای را متوقف کنند. گزارش هشدار آمیز اخیرMI5( سازمان جاسوسی انگلیس) این موضوع را مطرح می کند که تلاش های کشورهای منطقه خاورمیانه و آسیا برای توسعه زرادخانه های هسته ای و سایر سلاح های کشتار دسته جمعی بسیاری از درگیری ها را افزایش داده است. این گزارش نشان می دهد که بیش از 360 شرکت خصوصی، بخش های دانشگاهی و سازمان های دولتی در هشت کشور جهان به کسب فناوری هسته ای مشغول هستند. 

واضح است که البرادعی واقعیتNPT را می داند و بیانات او نشان دهنده آن است که او در انجام این وظیفه خطیر باید چهره ای دو گانه داشته باشد.
البرادعی در مسئله جنگ عراق و فعالیت های او در پاسخ به پرونده ایران نشان دهنده مجادله دائمی او با ایالات متحده بوده است. امریکا از نظارت و پشتکاری او به ستوه آمده و او همیشه تهدیدی برای دولت ایالات متحده و بد نام کردن این کشور بوده است. سازمان CIA نیز با شنود تلفن های او درصدد است تا به طرح ها و برنامه های او پی ببرد. 

در چندین گزارشی که البرادعی از گروه تحقیق خود در مورد سلاح های هسته ای در عراق به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده است ذکر شده به رغم آنکه عراق با گروه بازرسان همکاری کاملی نداشته ولی این گروه هیچ سندی را مبنی بر ادامه فعالیت های هسته ای ممنوع شده در عراق پیدا نکرده اند. او بارها از شورای امنیت در خواست کرده تا برای تکمیل پرونده عراق به او وقت بیشتری دهند. دولت امریکا نه تنها به گزارش های البرادعی توجهی نمی کند بلکه در مورد صحت آنها نیز دچار شک و تردید است. البرادعی به شورای امنیت گزارش داد مدارکی که نشان می دهد عراق در تلاش است تا اورانیوم را از نیجر به دست آورد ساختگی هستند. گذشت زمان صحت کار البرادعی و اشتباه دولت امریکا را ثابت خواهد کرد.
دکتر البرادعی که درصدد است تا کار خود را به پایان رساند در مورد پرونده ایران نیز تلاش بسیار کرده تا به اثبات رسان که این کشور به دنبال ساخت بمب هسته ای نیست. 

دولت امریکا که مدعی است هیچ کشور دیگری نباید حق مالکیت سلاح های هسته ای را داشته باشد خود دارای تسلیحات هسته ای است.
کمیته جایزه صلح نوبل در روز 7 سپتامبر 2005 با اهدای این جایزه به طور مشترک به آژانس بین المللی انرژی اتمی و دبیر کل آن، محمد البرادعی، به دلیل تلاش های آنها برای تحت کنترل درآوردن گسترش سلاح های هسته ای مشت محکمی بر دهان امریکا زد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین