کد خبر: ۱۸۳۳۰
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۳

1300 ایرانی در زندان های عراق

آفتاب‌‌نیوز : محمد شيخ که در ميزگرد تخصصي "همه پرسي قانون اساسي عراق؛ فرصت‌ها و چالش‌ها" در دانشگاه امام صادق (ع) سخن مي‌گفت، با رد دخالت ایران در امور عراق رظهار داشت : دخالت به عنوان ورود سلاح يا مهمات از جانب ايران به عراق وجود ندارد و تنها افرادي هستند كه از ايران به صورت غير رسمي و غير قانوني به عراق وارد مي‌شوند و پس از دستگيري، محاكمه مي‌شوند .

شيخ با بيان اين‌كه جمهوري اسلامي ايران نيز كمك‌هاي فراواني را به ملت عراق كرده است، ادامه داد: ما همواره‌ به خاطر اين كمك‌ها از ايران تشكر كرده‌ايم و توقع‌مان هم از ايران همين است.

همچنین به گزارش ایسناسفير عراق با اشاره به اين‌كه نيروهاي چند مليتي در سقوط صدام كمكي بزرگ به ملت عراق كردند، گفت: در هر حال ملت عراق ملتي نيست كه زير بار اشغال روند و ما امروز مجبور به پذيرش اين راه هستيم.

وي افزود: شايد سوالي در ذهن اغلب ايرانيان باشد، مبني بر اين‌كه چرا ملت عراق به حضور اشغال گران در سرزمين‌شان راضي شدند؟ فكر مي‌كنم اگر دوستان ايراني ما آن‌چه را كه صدام مرتكب شده بود و ما را به صورت برده درآورده بود را مي‌ديدند، راضي مي‌شدند و درمي‌يافتند كه اين نيروها توانستند ملت عراق را از دست صدام نجات دهند.

شيخ ادامه داد: صدام انواع جنايات را در حق ملت ما مرتكب شد و در هر خانه‌اي حداقل يك شهيد بر جاي گذاشت، هر چند كه خانه‌هايي نيز هست كه چندين قرباني داده‌اند؛ از جنايات صدام هيچ كس، نه شيعه، نه سني، نه تركمن و نه كردها در امان نبودند و شايد بسياري از شما از اغلب جناياتي كه صدام انجام داده، بي‌خبر باشيد.

سفير عراق در تهران با اشاره به مواردي از جنايات صدام، اظهار داشت: يكي از اين جنايات، جنگي بود كه رژيم بعث، عليه ايران به راه انداخت و باعث ويراني‌هاي بسيار و كشته شدن جوانان بسياري شد؛ از ديگر جنايات او اعدام 142 تن بي‌گناه در روستايي بود كه به سوي خودروي صدام شليك شده بود و خدا مي‌داند كه در خلال 35 سال چه جناياتي توسط او صورت گرفته است.

وي هم چنين گفت: از ملت ايران سوال مي‌كنم كه در مقابل چنين جناياتي چه بايد كرد؟ در اين‌جا مشاهده مي‌كنيم كه ملت عراق به پذيرش اين راه مجبور شد و همه‌ي ما مي‌دانيم كه ملت عراق ملتي نيست كه به اشغال تن دهد.

شيخ افزود: پس از ورود نيروهاي آمريكايي و چند مليتي به عراق، ما دو راه پيش رو داشتيم: نخست، آغاز انجام عمليات‌هايي عليه اشغال‌گران و ديگر آغاز روند سياسي و شركت در آن؛ در اين ميان آن‌چه كه مورد پذيرش مرجعيت ديني و اكثريت ملت عراق بود، ورود به روند سياسي عراق بود و پس از تشكيل شوراي حكم و در پي آن، ايجاد دولت، در انتخابات، شاهد استقبال گسترده‌اي از ملت عراق بوديم.

سفير عراق در تهران خاطر نشان كرد: عليرغم تهديدات بسيار تروريست‌ها، ملت عراق به پاي صندوق‌هاي راي آمده و آزادي‌اش را به خون خود به دست آورد و راي داد؛ شما مي‌دانيد كه ملت عراق با چه مشكلاتي روبروست. عمليات‌هاي تروريستي كه ضد اين ملت و توسط تفاله‌هاي رژيم قبلي صورت مي‌گيرد، با هدف بازگرداندن عراق به گذشته است ولي آن‌ها در مقصودشان موفق نخواهند شد.

وي تاكيد كرد: به هر صورت ملت عراق به اين راه وارد شده و نمايندگان‌شان نيز امروز به تدوين قانون اساسي اين كشور پرداخته‌اند و ملت ما اين راه را مي‌رود تا نهايتا به عدالت و مساوات دست يابد، به هر حال ملت عراق امروز به جايي رسيده كه پس از سال‌ها توانسته قانون اساسي‌اش را توسط نمايندگان‌اش بنويسد و اين در حالي است كه ما پيش از اين در عراق حتي نمي‌دانستيم كه قانون اساسي چيست.

شيخ با بيان اين‌كه ما به تمام آن‌چه كه مي‌خواستيم، نرسيديم، گفت: اكثر آن‌چه كه ملت عراق، خواهان آن هستند در قانون اساسي وجود دارد و معناي تهيه‌ي اين قانون آن است كه درآمدهاي عراق براي ملت‌اش خواهد بود و نه در دست حاكم يا عده‌اي خاص.

سفير عراق در تهران با بيان اين‌كه نيروهاي چند مليتي ما را در سقوط صدام كمك كردند، اظهار داشت: طبيعي است كه شما از كسي كه كمك‌تان مي‌كند، تشكر مي‌كنيد و در اين خصوص نيروهاي چند مليتي در كنار ما ايستادند و ما را از شر اين رژيم وحشي نجات دادند و لذا ما بايد از آن‌ها تشكر كنيم.

وي با اشاره به اين‌كه بيگانگان حاضر در عراق، ابتدا اشغال‌گر و سپس نيروهاي چند مليتي ناميده شدند، افزود: اين نيروها به عراق و عراقيان كمك‌هاي بسياري كردند، زماني صدام در جلسه‌اي كاغذي را سوزاند و گفت هر كس كه عراق را از من بخواهد، به او خاكسترش را خواهم داد و واقعا هم چنين بود و جاي دارد كه از نيروهاي چند مليتي كه ما را در اين راستا كمك كردند، تشكر نمايم.
وي در پاسخ به سوالي ديگر در ارتباط با آينده‌ي حضور اشغال‌گران در خاك عراق، افزود: بقاي نيروهاي چند مليتي در خاك عراق، به ميزان آمادگي نيروهاي عراقي براي دفاع از امنيت كشور بستگي دارد، چون همان‌گونه كه مي‌دانيد، پس ازسرنگوني رژيم بعث، نيروهاي امنيتي و انتظامي عراق نيز منحل شدند و نيروهاي جديد در حال آموزش و تكميل هستند و به محض رسيدن اين نيروها به سطح مطلوب، براي تدوين جدول خروج نيروهاي چند مليتي از عراق وارد مذاكره خواهيم شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین