کد خبر: ۱۸۳۷۳۰
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۶

پانه‌تا: آمریکا در قبال امنیت اسرائیل متعهد است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا در دیدار با ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تاکید کرد: آمریکا در قبال امنیت اسرائیل و روابط دفاعی دوجانبه کاملا متعهد است.

جورج لیتل، سخنگوی پنتاگون با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که پانه‌تا و باراک درباره پاره‌ای از مسائل به بحث و گفت‌وگو پرداخته و تاکید کردند، همکاری‌های دوجانبه در مسائل منطقه‌ای حائز اهمیت از جمله سوریه، نوار غزه و ایران ادامه خواهد داشت.

پانه‌تا از تلاش‌های ایهود باراک برای توسعه روابط استراتژیک اسرائیل و آمریکا قدردانی کرد و گفت: تعهد مداوم ایهود باراک نقش مهمی در توسعه روابط استراتژیک اسرائیل و آمریکا ایفا کرده است.

سفر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به واشنگتن در حالی صورت گرفت که پیش از این باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا، «چاک هاگل» را به عنوان جانشین پانه‌تا انتخاب کرد؛ انتخابی که از سوی جمهوری‌خواهان چندان مورد استقبال قرار نگرفت.

برخی از دولتمردان رژیم صهیونیستی چاک هاگل را غیرحامی و یا حتی خصومت‌طلب با این رژیم می‌دانند و معرفی وی به عنوان کاندیدای تصدی پست وزارت دفاع آمریکا آزردگی خاطر آنها را موجب شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ظاهرا مواضع چاک هاگل، سناتور سابق ایالت نبراسکا و کاندیدای تصدی پست وزارت دفاع این کشور با دولت تل آویو تناقض دارد و منتقدان بیم آن دارند که انتصاب وی در مقام وزیر دفاع فشارها بر اسرائیل را به منظور سازش‌کاری‌های ناخواسته افزایش دهد.

انتصاب وی به عنوان وزیر دفاع همچنین می‌تواند باعث گسستگی روابط میان باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل شود که در حال حاضر به سردی گراییده است.

چاک هاگل در گذشته با برخی اظهارات و اقدامات خود موجب نارضایتی مقامات اسرائیل شد که به زعم برخی از آنها اقدامات وی به میزان کافی در حمایت از اسرائیل نبوده‌اند.

هاگل پیش‌تر گفته بود: لابی یهودی در آمریکا بسیاری از مقامات سنا را مرعوب می‌کند و کارهای احمقانه‌ای انجام می‌دهد که برای اسرائیل مناسب نیستند.

وی همچنین اظهار کرده بود: من یک سناتور اسرائیلی نیستیم بلکه یک سناتور آمریکایی هستم.

هاگل همچنین در سخنان دیگری خاطرنشان ساخت: من از اسرائیل حمایت می‌کنم اما نخستین تمایل من این است که من به قانون اساسی آمریکا سوگند یاد کنم، نه به یک رئیس‌جمهور یا حزب و نه به اسرائیل.

شش سال پیش هاگل از امضای نامه‌ای به منظور تحت فشار قرار دادن اتحادیه اروپا برای اعلام نام حزب‌الله لبنان به عنوان سازمان تروریستی خودداری کرد. هاگل در سال ۲۰۰۹ در نامه‌ای خواهان یک رویکرد عملگرایانه در قبال حماس شد که باعث مطرح شدن انتقادها علیه وی گردید. وی در این نامه تقاضا کرده بود تا با حماس به منظور تعدیل کردن رویه خود تعامل شود؛ هر چند که تصریح کرده بود تعامل مستقیم آمریکا ممکن است عملی نباشد. منتقدان با اشاره به این نامه، هاگل را متهم کرده بودند که حامی مذاکره با حماس است.

هاگل که برای کسب تایید سنای آمریکا کار سختی در پیش دارد همچنین در خصوص ایران نیز از بررسی حمله نظامی به ایران از سوی آمریکا یا اسرائیل انتقاد کرده و از تلاش‌ها برای آوردن تهران به پای میز مذاکره بر سر مذاکرات صلح در افغانستان حمایت کرده بود.

با وجود آن‌که این مواضع هاگل از سوی بسیاری در اسرائیل از جمله منتقدان خود نتانیاهو حمایت می‌شود، اما با مواضع نخست‌وزیر اسرائیل متضاد است و ممکن است در صورت پیروزی وی در انتخابات و باقی ماندن در مقام نخست‌وزیر باعث عداوت هر بیشتر او شود.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، پیش از معرفی هاگل به عنوان کاندیدای ریاست پنتاگون، مقامات کاخ سفید تلاش کردند تا این اختلافات را کم اهمیت جلوه داده و بگویند مواضع وی در خصوص اسرائیل و ایران به بدی بیان شده و وی کاملا با رئیس‌جمهور در خصوص این مسائل هم راستا خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین