آفتابنیوز : آفتاب: دکتر «محمدرضا رضایی» منطقهی آذربایجانغربی، اظهار کرد: ضرورت شناخت پایگاه اجتماعی و طبقه افراد، خانواده، تواناییها و استعدادها، امکانات، احساسات، اهداف و برنامهها، نقاط قوت و ضعف مسوولیتها، آرزوها، انتظارات، اعتقادات و باورها، فرهنگ و رفتار و وابستگیها و پیوندهای طرفین با دیگران به عنوان پیش شرط ازدواج جوانان و کسب این اطلاعات از طریق اینترنت یا سایر شبکههای در دسترس رسانهای کمتر حاصل میشود.
وی با بیان اینکه شناخت لازم برای ازدواج باید از طریق ارتباط رو در رو، گفتوگو و ملاقات با نظارت خانواده انجام شود، افزود: افزایش زمینههای تخیل و توهم نسبت به آینده، نمایش ناسازگاری در مقابل تفاهم و یکرنگی، اعتماد کاذب و وابستگی عاطفی و انحرافات اخلاقی از مخاطرات آشناییهای اینترنتی است.
این متخصص هوش هیجانی خاطرنشان کرد: بررسیها نشان میدهد دوستیها و آشناییهای اینترنتی تعهدی میان افراد به وجود نمیآورد و میتواند خیلی زود به جدایی منجر شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر شناختی که از این طریق شکل میگیرد چندان کامل و حتی مناسب نیست و ازدواج باید با آگاهی و درک عمیق باشد اما آشناییهای اینترنتی اگرهم به قصد ازدواج انجام شود عقلانی و منطقی نخواهد بود.
رضایی گفت: با ایجاد ساختاری صحیح و برنامهی استرتژیک برای پاسخگویی به نیازهای جوانان از طریق اینترنت، ایجاد نظام ارزشی و انگارههای دینی و ملی در تولید محتوای اینترنتی، ایجاد فضای جذاب و پرنشاط در خانواده برای طرح راحتتر خواستههای جوانان، افزایش سطح کنترل و نظارت توسط متولیان برای طرح معقول و منطقی خواستههای جوانان میتواند به انتظارات این نسل در دسترسی به فضای مجازی سمت و سوی عقلانی و منطقی دهد.
این مدرس دانشگاه یادآور شد: آشناییهای اینترنتی زمانی میتواند به یک آشنایی سالم تبدیل شود که با بلوغ هیجانی هر دو فرد، نظارت موسسات ذیصلاح در این امر و بهرهگیری از متخصصان و مشاوران در حوزههای دینی و ازدواج همراه شود.
به گزارش ایسنا،این روانشناس یادآور شد: مهمترین آسیب انتخاب همسر از طریق اینترنت افزایش سطح انتظارات جوانان از ازدواج و زندگی مشترک و نمایش ناسازگاری در مقابل تفاهم و یکرنگی است.