کد خبر: ۱۸۹۹۲۶
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۷

سال 91 بر بازار طلا، سکه و ارز چگونه گذشت؟

سال 91 سال افزایش قیمت انواع ارز، طلا و سکه بود. همچنین به اعتقاد برخی از فعالان اقتصادی در این سال نرخ ارز واقعی شد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: از اردیبهشت و خرداد سال 91 بود که رفته رفته بازار طلا، سکه و ارز روند صعودی با شیب تند را تجربه کرد، تا جایی که دلار از 2500 تومان تا مرز نزدیک به 4000 تومان نیز پیش رفت. ولی آنچه از همه بیشتر مورد توجه قرار گرفت نوسان قیمت‌ها در این بازار بود. گاهی شاهد بودیم قیمت دلار طی یک هفته از 3200 تومان تا 3800 تومان در نوسان بود.

به گزارش ایسنا در تحلیل اتفاقاتی که طی سال گذشته در بازار طلا، سکه و ارز رخ داد رییس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا، جواهر، نقره، سکه و صراف استان تهران معتقد است که سال 91 سالی پرنوسان و پر تنش بوده ‌است.

احمد وفادار در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت بازار طلا، سکه و ارز در سال 91 اظهار کرد: از اردیبهشت 91 بحران طلا و سکه آغاز شد و هر ماهه ما با نوسانات زیادی روبرو بودیم.

وی ادامه داد: در خرداد ماه سال پیش نوسانات نیز تا مرز بحران پیش رفت و این بحران ظرف چندین سال گذشته بی سابقه بود.

وفادار با بیان اینکه تحریم‌ها نوسانات و افزایش بی سابقه نرخ دلار که تا مرز 4000 تومان نیز پیش رفت که در قیمت طلا وسکه تاثیرگذار بود، گفت: در اوایل بهمن‌ماه پارسال وضعیتی که از اردیبهشت و خرداد آغاز شده بود رو به ثبات رفت.

وی ادامه داد: نوسانات جزیی نیز وجود دارد که به دلیل این بحران نبوده و می‌توان گفت دلایل جهانی و گاهی نوسانات نرخ ارز باعث تغییرات جزیی در قیمت‌ها می‌شود.

رییس اتحادیه طلا، جواهر، سکه و صراف استان تهران در پاسخ به این سوال که از بین بازارهای جهانی و نوسانات نرخ ارز کدام یک بیشتر بر بازار طلا و سکه تاثیر گذاشت، اظهار کرد: بازارهای جهانی برقیمت طلا و سکه زیاد تاثیر نگذاشت. ازاین رو 95 درصد از نوسانات قیمت در بازار طلا وسکه در رابطه با نوسانات قیمت ارز و قیمت‌های داخلی است.

وفادار با تاکید بر اینکه در سال گذشته 30 درصد افزایش قیمت در بازار طلا، سکه و ارز داشتیم، ‌تصریح کرد: بر همین اساس دلار از 2500 تومان به نزدیک 4000 تومان، سکه تمام تا یک میلیون و 800 و یک میلیون و 900 هزار تومان و هر گرم طلا نیز به 150 هزار تومان افزایش داشت.

وی اظهار کرد: در کشور ما در سال گذشته با افزایش قیمت انواع ارز قیمت سکه و طلا نیز افزایش یافت.

رییس اتحادیه طلا، جواهر، سکه و صراف استان تهران در پاسخ به این سوال که با توجه به تفاوت قیمت طلا در بازارهای داخلی نسبت به بازارهای جهانی آیا با افزایش قیمت‌ها این فاصله جبران شده است ‌بیان کرد: مدتی قیمت‌ها در ایران نسبت به قیمت‌های جهانی تفاوت داشت و به همین دلیل طلا از کشور خارج و به دلار تبدیل می‌شد. این موضوع دست سوداگران را باز گذاشته بود که البته با افزایش قیمت ارز بازار به تعادل رسیده و دیگر خروج طلا و تبدیل آن به دلار مقرون به صرفه نیست.
وفادار درباره تاثیر پیش فروش سکه بر قیمت آن در بازار آزاد بیان کرد: پیش فروش سکه هیچ تاثیری نداشت و البته استقبالی هم از آن نشد. قیمت‌های پیش فروش به نحوی نبود که مردم تمایلی به خرید آن از بانک‌ها و فروش آن در بازار آزاد داشته باشند.

وی درباره پیش بینی خود از بازار طلا و ارز درسال 92 گفت: در بازارهای جهانی ثبات نسبی وجود دارد مگر آنکه بحران‌های منطقه‌ای مثل قبرس به وجود آید و در بین آن قیمت طلا افزایش یابد.

رییس اتحادیه طلا، جواهر، سکه و صراف استان تهران با تاکید بر اینکه در مجموع بازارهای جهانی از تعادل برخودار است، خاطرنشان کرد: در مورد بازار داخلی نیز باید منتظر نتیجه نشست‌های 1+5 بود. اگر این نشست‌ها و اعضای آن حقوق ایران را به رسمیت بشناسند قطعا قیمت ارز کاهش می‌یابد و به عبارتی با کاهش تحریم‌ها نرخ ارز در کشور و به تبع آن قیمت طلا و سکه نیز کاهش می یابد.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا با افزایش بهای طلا صنف طلا و جواهر سود زیادی برده است یا خیر گفت: با کاهش قیمت‌ها فروش افزایش می یابد و سود صنف نیز در گرو فروش بیشتر است، ولی در شرایط فعلی که فروش کاهش یافته قطعا میزان سود نیز کم می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین