کد خبر: ۱۹۰۲۷۵
تعداد نظرات: ۱۶ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۲

خیار گلخانه ای نخرید

مثل آن که دیگر بدن‌مان به خوردن انواع سموم در آب، غذا و هوا عادت کرده است و گویا اصلاً برای‌مان اهمیتی ندارد که خیارهای وطنی خودمان دیرزمانی است که با پوست و گوشت‌شان سمومی را به خوردمان می‌دهند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اگر برخی از اروپایی‌ها با خوردن خیارهای آلوده به ای‌کولای به یک باره دچار بیماری و مرگ شده‌اند، ما آرام‌آرام و به تدریج در اثر خوردن خیارهای سمی مسموم می‌شویم و می‌میریم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران،مشکل اساسی ما در کشت خیار چیست؟اصلی‌ترین مشکل، سم‌هایی است که به بوته‌های خیار زده می‌شود. متأسفانه خیارهای تولیدی کشور ما به خصوص خیارهای گلخانه‌ای که معمولاً در فصول پاییز و زمستان کشت می‌شوند، به بسیاری از آفات و بیماری‌ها حساس هستند. درست است که بوته‌های خیارهای گلخانه‌ای پربارند و محصول بیشتری نسبت به بوته‌های مزرعه‌ای دارند، اما حساسیت این بوته‌ها نسبت به آفات و بیماری‌ها کم است. به همین دلیل کشاورز مجبور می‌شود برای این که محصولش در اثر آفت از بین نرود، قوی‌ترین سم‌های موجود در بازار ایران را که مصرف آن‌ها در بسیاری از کشورهای دنیا ممنوع شده است، به کار ببرد.

چرا این خطر در مورد خیارهای گلخانه‌ای بیشتر است؟


چون محیط گلخانه، بسته است، به همین دلیل وقتی سم‌پاشی با سمی قوی انجام می‌شود، سم وارد شیره گیاه و حتی گوشت میوه خواهد شد. از طرفی سم‌هایی که به بوته‌ها زده می‌شوند، دوره‌ای به نام "کارنس" دارند.

دوره کارنس مدت زمان بین مصرف سم تا زمانی است که اثر سم از گیاه خارج می‌شود. سم‌های قوی معمولاً دوره کارنس 3 هفته‌ای یا 21 روزه دارند. در حالی که زمان ظهور خیار روی بوته تا زمان برداشت آن بیشتر از 10 تا 12 روز طول نمی‌کشد. خیار درختی و گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای 20 تا 30 برابر استاندارد دارای سموم است به طوری که مصرف این محصول میزان سرطان را در کشور دو برابر می‌کند.

یعنی عملاً باقیمانده سم در میوه‌ای است که چیده و وارد بازار می‌شود و ما به راحتی آن‌ها را می‌خوریم و سم‌های باقیمانده در خیار را وارد بدنمان می‌کنیم البته فرد بلافاصله پس از خوردن خیار دچار بیماری و مسمومیت نمی‌شود بلکه این سم‌ها به تدریج در بدن جمع می‌شوند و در نهایت به حدی می‌رسند که بدن نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد و انواع و اقسام مسمومیت‌ها و مشکلات را برای مصرف‌کننده ایجاد می‌کند.

این تجمع سم داخل بدن، خود را با چه علایمی نشان می‌دهد؟ معمولاً فرد دچار حالت تهوع، سرگیجه، افزایش ضربان قبل و اختلال در سیستم گردش خون می‌شود تا جایی که حتی در نهایت ممکن است بستری شود. البته این علایم در بسیاری از بیماری‌های دیگر نیز دیده می‌شود بنابراین تشخیص این که بیمار دچار مسمومیت با سم ناشی از خوردن محصولات کشاورزی شده یا نه مشکل است. ولی اگر فرد سالم باشد و سابقه بیماری نداشته باشد، تشخیص راحت‌تر است و می‌توان با کمک آزمایشگاه‌های سم‌شناسی به آن پی برد

سموم خیار درختی و گوجه گلخانه ای ابتلا به سرطان را دو برابر می‌کند

سموم خیارهای درختی 21 روز ماندگاری دارد! و با اشاره به این که سموم خیار درختی‌های موجود در بازار حتی با شستن و پوست کندن میوه نیز از بین نمی‌رود، اظهار داشت: سمومی که در حال حاضر برای خیارهای درختی استفاده می‌شود، به مدت 21 روز ماندگاری دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
0
37
بهتره هيچي نخوريم ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
21
17
آفتاب جان، این اخبار یا باید به تائید وزارت بهداشت و سازمان دارو غذا برسند یا حداقل از طرف کارشناس خبره و موسسه تحقیقاتی که بر اساس کار پژوهشی و اندازه گیری دقیقی داشتند منتشر شوند تا تکلیف مشخص شود این مطلب الان معلوم نیست منبعش کیه و با چه دلیل و برهانی میگه و ...
بنابراین مثل حرفای الکی تو کوچه و تاکسی میمونه. مطالب این چنینی شخصی نیستند که هر کی هر چی گفت شما درج کنید ماخذ ماخذ و ماخذ معتبر. متشکرم اگه نمایش دهید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
دوست عزیز، مرضی خانم که همه سموم و مضرات را رد می کرد از دور خارج شد. شما انتظار از چه کسانی دارید؟ من این نوشتار را مطالعه کردم و الحق و الانصاف بایستی به سایت وزین آفتاب تبریک گفت و تشکر کرد. خیار یکی از محصولاتی است که تقریبا برداشت هر روزه دارد و خیلی زود قد می کشد و در واقع با این رشد سریع و در محیط بسته گلخانه همه سموم جذب میوه می شود. من در مقوله کشاورزی تجربه شخصی دارم و روی سموم هم شخصا مطالعه دارم و باید بگویم که هیچ نظارتی روی این مقوله مانند بسیاری موارد دیگر در کشور ما نیست. من اطلاع دقیق دارم از اینکه در یکی از کشورهای اروپایی که خود از تولید کنندگان سموم و داروهاست اصلا از سم استفاده نمی شود. هیچ کشاورز و باغبانی نباید میوه ای را که 2 الی 3 هفته به برداشتش مانده سمپاشی کند و اگر رعایت نشود سمی را که تبعات آن معلوم نیست به خورد مردم و خصوصا بچه های معصوم داده است. متاسفانه در جامعه ما درک و تفهیم برخی مسائل به بسیاری از مردم جدا سخت است. من به برخی تولید کنندگان متدین محصولات باغی و کشاورزی گفته ام که خطر برداشت محصول با فاصله کم از سمپاشی خیانت و نسل کشی است، اما آنها کار خود را کرده اند. به همسرم بارها گفته ام که از لیست خرید خیار را در زمستان حذف کند، اما می فرمایند مگر می شود؟!خوب کم بگیر و من هم کم می گیرم ولی زود زود در لیست قرار می دهند و نهایتا به این شعارم بیشتر ایمان می آورم و زیر لب زمزمه می کنم که:
"جهل ریشه بسیاری از مصائب بشری است"
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
2
15
پس چي بخوريم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
دور ازجون شما دردو بلا
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
1
21
من خودم کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز هستم و مطالب فوق مدت هاست ک بحث اصلی ما متخصصهای تغذیست و جالبه ک بالاخره ی جایی رسانه ای شد
تشکر آفتاب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
4
8
خوب چرا وقتی میدونیم پراید آدم میکشه جلوشو نمیگیریم
اینم مثل همون
بعدشم با تحریم خیار آخرین ضربه را به کشاورزی گلخانه ای می زنید
بیچاره ترین قشر ایران کشاورز
مطمئن باشید ضرر خیاردرختی یک صدم آلودگی هوای تهرانم نیس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
راست میگی دوست عزیز، پس شما لطف کن از طرف همه مردم زحمت حفظ کشاورزی گلخانه ای رو بکش.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
1
10
اکثر محصولات کشاورزی آلوده به مواد شیمیایی می باشد .
انواع گوشت مانند مرغ وگاو وماهی و فراوردهای آنهابواسطه خوراکی که به آنها می دهند آلوده است .
هوا که سمی وآلوده است .
آب مصرفیمان بدلیل نیترات بالا آلوده است .
بهداشت روانی بواسطه درگیریهای مختلف ناشی از شهر نشینی نداریم .و....
واقعا تا الان زنده ایم معجزه است .
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۱
درسته.متاسفانه من خودم داخل گلخانه کار میکنم.اگه بدونید چه سم های استفاده میشه هیچ وقتت خیار نمیخورید.
از من یه توصیه داشته باشید هر موقع خیار گلخانه ای خرید کردید حتما خیلی خوب بشورید.
پیمان
|
Germany
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
1
5
مطالبی که در مورد محصولات گلخانه ای بخصوص خیار درختی مطرح است دلیل بر ان نیست که محصولات گلخانه ای با کیفیت نیستند بلکه دلیل اصلی و علمی اشتباه و غلط بودن نحوه ساخت گلخانه ها / پرورش محصولات و بهداشت گلخانه ها است که باید مد نظر قرار گیرند گلخانه هایی که با تجهیزات عالی و کاربردی و علمی طراحی شده باشند و محصولات کشت شده در گلخانه با رعایت کامل و اصولی بهداشت محیط تولید شوند هیچ وقت هیچ نیازی به استفاده از کود های شیمیایی که نا خالصی زیادی دارند برای تقویت گیاهی که افت زده است و همچنین سموم شیمیایی دفع افات که دوره ماندگاری بالایی دارند نیست بلکه با استفاده از کود های طبیعی که تاثیری روی محصولات باقی نخواهند گذاشت و رعایت نکات بهداشتی گلخانه محصولات با کیفیت می توان تولید کرد که حتی می توان صادر کرد
اعظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
0
0
دوستان عزیز من کارشناس ناظر گلخانه خیار هستم. تمام مطالب بالا درسته، باید از نزدیک ببینید که چطور در گلخانه ها بدون هیچ نظارتی سم استفاده میشه حتی سمومی که دور کارنس بالایی دارند. بدون اینکه خیارها هنگام برداشت از نظر باقی مانده سم مورد آزمایش قرار بگیرند وارد بازار می شوند، اصلا اهمیتی نداره که چقدر سم قراره وارد بدن من و شما بشه، باور کنید هیچ نظارتی بر گلخانه ها وجود نداره. من به چشم خودم دیدم در گلخانه ها سمومی مصرف می شود که سالهاست مصرف آنها به دلیل سرطان زایی ممنوع شده است. من حتی با وارد شدن به این گلخانه ها حالت تهوع و سرگیجه پیدا میکنم وقتی هم به مقامات مسئول شکایت می کنیم هیچ جوابی نمیشنویم. هیچ بهایی به کنترل بیولوژیک در ایران داده نمیشه و معدود حشرات مفید هم از کشور های خارجی وارد میشود در حالی که ایران خود تنوع بالایی در حشرات شکارگر دارد و قابلیت پرورش این حشرات را دارد. کاش روزی برسد که به جای استفاده از سموم با استفاده از کنترل بیولوژیک بتوانیم آفات را کنترل کنیم و دیگه خبری از سموم پرخطر نباشه.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
0
0
روزانه صدها تن از همین خیارهای گلخانهای از طریق میادین میوه وتره بار که زیر نظر شهرداری ونهایتا شورای شهر ودولت توزیع میشود وبا این حساب مردم دیگه میبایستی بکی پناه ببرند اگه این مطالب درست باشه پس با این حساب وای برما نمیدونیم هم گرونی را تحمل کنیم هم سم را.
حجت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۶
0
0
باسلام
بنده خودم گلخانه دار هستم برخلاف مطالب گفته شده بذر خیارهای گلخانه‌ای اصلاح شده بوده و در مقابل آفات مقاوم میباشند در نتیجه در گلخانه از سموم کمتری نسبت به کشت فضای باز استفاده میشه بنده خودم از محصولات شرکت بایر کراپ آلمان استفاده میکنم که دارای دوره کارنس یک روز میباشند, گلخانه یک محیط بسته است و کمتر در معرض آفات قرار داشته در نتیجه استفاده از سموم نیز کمتر است
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
0
0
سلام به سایت برید و نحوه مصرف دقیق کودها رو ببینید اگه ادم با سوادی تولید کنه هم با کیفیت بالا تولید میشه و هم عملکردش بالاست و سلامتی خیار هم استاندارد میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
0
0
وزارت کشاورزی مرده
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین