کد خبر: ۱۹۰۷۱۴
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۳

خسارت جبران‌ناپذیر به بقایای اسرارآمیزترین تمدن باستانی

خطوط اسرارآمیز نازکا یکی از مهمترین میراث دنیای باستان است. اما اکنون و در اثر فعالیت ماشین‌آلات سنگین یک شرکت استخراج معدن، خساراتی جدی به بخشی از این خطوط باستانی ارزشمند وارد شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: خطوط نازکا یکی از اسرارآمیزترین معماهای دنیای باستان است. خطوط نازکا مجموعه‌ای از خطوط طولانی است که در صحرای نازکا بر روی زمین ایجاد شده‌اند؛ خطوطی که توسط تمدن باستانی نازکا در محل پرو امروزی خلق شده است. در میان این خطوط چندین شکل منحصر به فرد وجود دارد که از نظر پیچیدگی، از خطوط ساده تا مرغ مگس‌سان، عنکبوت، میمون و مارمولک را در بر می‌گیرد. از آنجایی‌که شکل کلی این خطوط جز از ارتفاع بسیار زیاد قابل تشخیص نیست، حدس زده می‌شود که مردم نازکا هرگز نتوانستند کاری را که خلق کرده‌اند را به صورت منسجم ببینند؛ هرچند هستند افرادی که معتقدند این آثار مربوط به تمدنی است که مردمانش می‌توانستند پرواز کنند و از ارتفاع بالا بر ساخت این آثار نظارت داشته باشند.

به گزارش روزنامه پرویی El Comercio، فعالیت ماشین‌آلات سنگین متعلق به یک شرکت معدن‌کاوی که به استخراج سنگ آهک از منطقه مشغول است، باعث وارد شدن خساراتی جدی به مرزهای بیرونی این خطوط باستانی ارزشمند شده است.


خطوط آسیب دیده در نزدیکی بزرگراه پان‌آمریکانا واقع شده‌اند و ناحیه مجاور آنها نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. تا کنون، خسارات غیرقابل مرمتی به تعدادی از این خطوط که طول آنها بالغ بر 150 متر است وارد شده و به همراه آن ذوزنقه‌ای به قاعده تقریبی 60 متر نیز نابود شده است.

ارزیابی‌های باستان‌شناسی که چهار ماه قبل در منطقه انجام شده بود، نسبت به ادامه خسارات وارده به این خطوط هشدار داده است و تاکید کرده است که این خسارات، دگرگونی جدی در چشم‌انداز فرهنگی منطقه ایجاد خواهد کرد. گزارش مذکور اشاره می‌کند از آنجایی که این ناحیه باستانی در منطقه‌ای حفاظت شده قرار دارد، باید تحت قانون حفاظت و پاسداری از میراث فرهنگی جهانی قرار داشته باشد.


ادواردو هران گومز دلاتوره، رئیس مرکز تحقیقاتی Ojos de Condor می‌گوید: «مسئول استخراج سنگ آهک از سوی مقامات محلی نه مورد تایید و حتی نظارت قرار نداشت؛ علی رغم اینکه آنها در چنین ذخیره‌گاه باستان‌شناسی مهمی مشغول کار بودند.» بعید است که دولت پرو بتواند در مقابل این خسارت جدی به میراث جهانی ثبت شده یونسکو کاری انجام دهد.


منبع: خبرآنلاین/ محمود حاج‌زمان 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین