کد خبر: ۱۹۱۰۹
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۸۴ - ۱۳:۱۰
محسن آرمین:

رفتن به شورای امنيت، يعنی رفتن به كام امريكا

آفتاب‌‌نیوز : تا اتفاق مهم را چه بدانيم. اگر منظور از اتفاق مهم جنگ باشد، فكر نمی‌كنم چنين اتفاقی بيفتد. نه آمريكا اكنون در شرايطی است كه به ايران حمله‌ی نظامی كند و نه شايد نيازی به شدت عملی در اين حد باشد. اما اگر منظور از اتفاق مهم تحريم‌های سياسی و اقتصادی و در نتيجه لطمات جبران ناپذير اقتصادی و سياسی به كشور و بروز بحران‌های شديد در اين زمينه‌هاست كه كشور را برای ساليان دراز در تنگنا قرار دهد و ما را در وضعيتی قرار دهد كه تنها با موافقت آمريكا بتوانيم از آن خارج شويم، بايد عرض كنم آری! چنين اتفاقی در صورت ارجاع پرونده به شورای امنيت سازمان ملل رخ خواهد داد.

آرمین در ادامه احتمال وتوی تصمیمات شورای امنیت توسط روسیه و چین را بسیار کم می داند و معتقد است: چين و روسيه به ما به‌عنوان شريك اقتصادی خوب نگاه می‌كنند نه يك متحد استراتژيك. منافع ملی آنان به هيچ‌وجه ايجاب نمی‌كند كه به‌خاطر ايران روابط خود را با آمريكا تيره كنند. آنان به تكنولوژی و سرمايه و بازار غرب برای كالاهای خود نياز دارند و منافعی كه از اين طريق كسب می‌كنند با منافعی كه از روابط با ايران به‌دست می‌آورند قابل مقايسه نيست.
سخنگوی سازمان مجاهدین در ادامه گفتگو بر این مسئله تاکید می کند که "حاكمان جديد با ارجاع پرونده‌ی هسته‌ای ايران به شورای امنيت رضايت نمی دهند و پيش از اين مرحله، برای حل مشكل تدابيری خواهند انديشيد و روند مذاكرات ادامه خواهد يافت."
اما آرمین معتقد است که "مواضع واكنشی را بايد به حساب بی‌تدبيری، فقدان راهبردی روشن و ناتوانی و ناآشنايی حاكمان جديد با شرايط بين‌المللی گذاشت."

سخنگوی سازمان مجاهدین طبقات محروم جامعه را اصلی ترین قربانی رفتن پرونده هسته ای به شورای امنیت می داند و درباره نفوذ طبقات اقتصادی در جلوگیری از رفتن پرونده ایران به شورای امنیت می گوید:"نه حاكميت نماينده‌ی طبقه‌ی اقتصادی خاصی است و نه خودآگاهی طبقاتی در ايران به حدی رسيده است تا در تحولات داخلی به‌عنوان عاملی تعيين كننده، در جست‌و‌جوی همسويی يا ناهمسويی منافع طبقات و نقش و كاركرد آنان در تحولات باشيم. علی‌رغم يك‌دست شدن حاكميت، بعيد به نظر می‌رسد كه تمامی بخش‌های حاكميت موجود موافق ادامه‌ی اين مسير تا ارجاع پرونده به شورای امنيت باشند. به گمان بنده آرای افراطی در اين زمينه، در حاكميت بسيار اندك است. رفتن پرونده به شورای امنيت می‌تواند به سادگی اتفاق بيفتد، اما خارج ساختن آن از شورا كار چندان ساده‌ای نخواهد بود. هر عاقلی می‌فهمد كه اين‌كار به‌معنای گرفتار آمدن در تور آمريكاست. بنابراين نبايد شعارها را مبنای تحليل قرار داد."
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۸۴/۰۷/۲۴
0
0
چه عجب يك نفر حرف دل مردم را زد!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین