آفتابنیوز : 
ساندرز مدعي بود كه گزارش آژانس در مورد ايران، «فهرست تكان دهنده اي از تلاش هاي ايران براي مخفي كاري و انحراف و به تأخير انداختن» كار بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي را به نمايش مي گذارد زيرا تهران سعي كرده است از معاهدات بين المللي عدم گسترش سرپيچي كرده و آنها را براي ادامه دادن برنامه تسليحات هسته اي خود به كار گيرد.
وي افزود: هيچ چيزي غير از «توقف كامل» فعاليت هاي غني سازي نمي تواند ما را در مورد مقاصد ايران، مطمئن كند.
رئيس هيأت آمريكا در شوراي حكام آژانس همچنين بار ديگر از آژانس خواسته است «سرپيچي» ايران از معاهدات بين المللي را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد گزارش دهد.
در پي افزايش فشار آمريكا بر ايران، سه كشور اروپايي نيز انتقاداتي را عليه ايران مطرح كرده اند و خواهان تعهد ايران به تعليق تمام فعاليت هاي غني سازي در برنامه هسته اي ايران شده اند.
بريتانيا، فرانسه و انگليس در عين حال اعلام كرده اند كه فعاليت هاي پاكسازي و كنترل كيفيت كه از سوي ايران روي اجزاي تجهيزات هسته اي انجام گرفته است، اروپا را دچار «نگراني عميق» و «تأسف» كرده است زيرا اين شرايط نقض تعهدات ايران را به نمايش مي گذارد.
رابرت رايت رئيس هيأت بريتانيا در اين جلسه نيز گفته است: «ما معتقديم كه ايران بايد براساس تعهداتش، تمام فعاليت هاي مرتبط با غني سازي را بدون استثنا متوقف كند. ما از ايران مي خواهيم به اين تعهد داوطلبانه پايبند باشد.»
وي افزوده است: ايران درصدد است ابعاد بازرسي هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي را محدود كند اما اين بازرسي ها براي اثبات صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي ايران ضروري هستند.
در همين حال، محمد البرادعي مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي هم از ايران خواسته است در جهت «شفاف سازي» فعاليت هاي خود، اجازه بازرسي هاي گسترده تر آژانس از تجهيزات هسته اي را كه حتي فراتر از ابعاد معاهده منع گسترش هسته اي قرار خواهند گرفت صادر كند.
برخلاف اظهارات گلداشميت معاون البرادعي كه ايران را به عدم همكاري با آژانس متهم مي كرد، البرادعي گفته است كه توپ در زمين ايران قرار دارد و تهران مي تواند با در پيش گرفتن مواضع شفاف به همكاري با آژانس ادامه دهد.
مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي همچنين ايران را «يك مورد خاص» خوانده است كه به مدت دو دهه مشغول انجام فعاليت هاي هسته اي بوده و اكنون، موانعي در راه اثبات صلح آميز بودن اين فعاليت ها وجود دارد كه بدون همكاري كامل ايران با آژانس، رفع نخواهند شد.
البرادعي از ايران خواسته است اجازه فعاليت هاي مختلف آژانس از جمله انجام بازرسي هاي شفاف، گفت و گو با مردم و دسترسي به اسناد لازم را صادر كند.
وي همچنين گفته است: «اگر سه مسأله مهم در مورد ايران وجود داشته باشد مي توان آنها را «شفافيت، شفافيت و باز هم شفافيت» دانست.
از سوي ديگر، سيروس ناصري رئيس هيأت ايران در جلسه شوراي حكام آژانس نيز به اتهاماتي كه در مورد عدم همكاري ايران با آژانس به خصوص درمورد بازرسي مجدد از مجموعه پارچين مطرح شده پاسخ داده است.
وي اظهارات گلداشميت را مربوط به جزئيات فعاليت هاي ايران در زمان پيش از آغاز همكاري ايران با سه كشور اروپايي دانسته و گفته است: ايران وظيفه ندارد اجازه بازرسي در محدوده فراتر از اختيارات آژانس را صادر كند و در عين حال، ايران قصد ندارد غني سازي را به طور دائمي به حال تعليق درآورد.
ناصري همچنين نگراني ايران از افشاي اطلاعات محرمانه به دست آمده از بازرسي هاي آژانس و استفاده از آنها در طرح ريزي حمله احتمالي به تجهيزات هسته اي ايران را مورد توجه قرار داده است كه نكته جديدي را در مورد ممانعت احتمالي ايران از بازرسي هاي گسترده تر آژانس مطرح مي كند.