محققان موسسه تحقیقات اسکریپس در کالیفرنیا با توجه به نتیجه بخش بودن آزمایش واکسن ضد ایدز بر روی موش های معتاد به هروئین، امیدوارند که بزودی فاز تحقیقات بالینی بر روی انسان را آغاز کنند.
به گزارش ایسنا نتایج تحقیقات اولیه اثربخشی واکسن ضد هروئین در سال 2011 حاکی از نقش موثر این دارو در پیشگیری از اعتیاد موش ها به این ماده مخدر بود.
در ادامه تحقیقات این واکسن بر روی موش های معتاد مورد آزمایش قرار گرفت که توانست از رفتار گرایش مجدد به هروئین پیشگیری کند.
چند ثانیه پس از تزریق واکسن به موش های معتاد، هروئین به سرعت به ترکیبی موسوم به استیل مورفین-6 یا (6-AM) تبدیل می شود و سپس مورفین با ورود بداخل مغز، به گیرنده های مواد مخدر متصل شده و اثرات رونگردان ایجاد می کند.
این واکسن با تولید آنتی بادی هایی که به هروئین متصل و وارد جریان خون می شوند، از ورود آنها به مغز و تجربه لذت مصرف مواد جلوگیری می کند.
دکتر «جورج کوب» مدیر گروه تحقیقات اعتیاد در موسسه تحقیقات اسکریپس (TSRI) تأکید می کند: این واکسن مانند اسفنج درون جریان خون قرار گرفته و با گرفتن مولکول های هروئین، اقدام با پاکسازی یا تخریب مولکول ها می کند.
محققان با انجام تغییرات اندکی در واکسن هروئین، این دارو را برای آزمایشات بالینی بر روی انسان آماده می کنند.
نتایج دستاورد محققان در مجله Priceedings of the National Academy od Sciences منتشر شده است.