کد خبر: ۱۹۴۴۹
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۸۴ - ۱۶:۴۰
محسن رضایی:

به جاي نفت بايد كار و توليد را به خانه مردم ببريم

آفتاب‌‌نیوز : محسن رضايي با اشاره به اين كه ايران در دو سال اخير به سمت شفاف‌‏سازي و اعتمادسازي كار خود را با كشورهاي اروپايي آغاز كرده است، تصريح كرد: هدف ايران در اين دو سال آن بود تا تمام تلاش خود را براي اعتمادسازي انجام دهد. 

رضايي ادامه داد: ايران دو سال پيش جهت اعتمادسازي اعلام كرده است كه به غني‌‏سازي سه و نيم درصدي رسيده‌‏ايم و همواره با تقاضاي آژانس براي بازرسي حتي مراكز نظامي موافقت كرده است و كليه اطلاعات را چه از طريق بازرسي و چه از طريق گزارش به اروپايي‌‏ها ارايه كرده است. 

وي خاطرنشان كرد: در بعد اعتمادسازي نهايت همكاري را انجام داده‌‏ايم و پروتكل الحاقي را پذيرفتيم. در اجلاس سعدآباد، پاريس و بروكسل توافقاتي را امضا كرديم، ولي متاسفانه اروپايي‌‏ها به اين توافقات عمل نكردند؛ آنها از ما امتياز مي‌‏گرفتند بدون آنكه امتيازي بدهند. 

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ابهام‌‏گويي و تأخير در اعلام آنكه ايران از مسير صلح‌‏آميز منحرف نشده است را از اقدامات اروپايي‌‏ها عليه ايران دانست و گفت: اروپايي‌‏ها بايد پرونده ايران را از جلسات حكام خارج مي‌‏كردند و اعلام مي‌‏كردند كه ما با شروع غني‌‏سازي موافقيم، اما آنها اين موضوع را دير اعلام كردند و تنها پرونده ايران را از شوراي حكام خارج نكردند، حتي ايران را تهديد كردند تا پرونده ايران را به شوراي امنيت بفرستد كه اين خلاف توافقات انجام شده بود. 

وي خاطر نشان كرد: اروپايي‌‏ها در يكي از جلسات خود اعلام كردند كه ما با شروع غني‌‏سازي ايران موافقيم، اما منتظر يك تضمين عيني از سوي ايران هستيم. اروپايي‌‏ها پيشنهادهايي به ايران دادند كه اين پيشنهادها فاقد اين مساله بود كه آنها با شروع غني‌‏سازي موافق هستند، با اين كه ايران نهايت شفاف‌‏سازي و اعتمادسازي را انجام داده است اما آنها نتايج بررسي‌‏هاي خود را با ابهام اعلام كردند و ايران را تهديد به رفتن شوراي امنيت كردند. 

وي با بيان اين كه اروپايي‌‏ها منكر اين حق مسلم ايران هستند، اظهار داشت: دولت, ملت و نخبگان ايران در مقابل يك آزمون مهم قرار دارند كه آيا آنها براي كشور اين فناوري را مي‌‏خواهند يا خير؟ 

وي افزود: اروپا و آمريكا نمي‌‏خواهد بگذارند ايران به چرخه سوخت هسته‌‏اي دست يابد. آنها نگران بمب اتم نيستند، آنها نگرانند تا ايران با بدست آوردن انرژي هسته‌‏اي تبديل به يك قدرت در منطقه شوند.
رضايي خاطر نشان كرد: ايران با انرژي هسته‌‏اي، باعث خواهد شد تا نفوذ غربي‌‏ها در منطقه كاهش يابد. 

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين كه مسوولان نظام بايد در دفاع از حقوق ملت تلاش كند، تصريح كرد: روساي تمامي مسوولان معتقدند كه بايد در حفظ دستاوردهاي هسته‌‏اي تلاش كنيم و از اين حق و سرمايه ملي دفاع كنيم. 

وي با تأكيد بر اين كه بايد با ديپلماسي از اين چالش عبور كنيم، خاطر نشان كرد: يك ديپلماسي دقيق و همراه با مجارت‌‏هاي لازم مي‌‏تواند كمك كند تا ما از اين چالش عبور كنيم و نيازي به اقدام ديگري نيست. اگر تمام ملت, دولت و نخبگان دست‌‏به‌‏دست هم دهند، از اين چالش عبور مي‌‏كنيم. 

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام دومين چالش ايران را چالش اقتصادي دانست و اظهار داشت: چند سال است كه ايران با بيكاري و تورم مواجه است كه اين مساله معلول اقتصاد سياسي است. پيامد چنين اقتصادي، رانت‌‏خواري, انحصارگرايي سرمايه و پول و عدم تعادل‌‏هاي منطقه‌‏اي و تبعيض ميزان امكانات در هر منطقه است. 

وي اقتصاد رها شده را يكي ديگر از مشكلات كشور دانست و تصريح كرد: آزادسازي اقتصادي به معني رهاشدن در اقتصاد نيست، در حالي كه ما از دولت اقتصادي خارج مي‌‏شويم بايد به سمت اقتصاد آزاد برويم، البته اقتصاد آزاد به معني بي‌‏صاحبي در اقتصاد نيست. 


رضايي پيشنهاد داد تا شوراي عالي توسعه زير نظر رئيس‌‏جمهوري و با حضور كارشناسان برجسته و دانشمندان اقتصادي تشكيل شود تا سياست‌‏هاي راهبري كلان اقتصاد ايران را تدوين كنند. 

وي تمام مشكلات اقتصادي را ناشي از عملكرد دولت ندانست و گفت: اين مشكلات هم در گذشته وجود داشته و اگر اين روند ادامه پيدا كند، در آينده نيز ما شاهد اين مشكلات خواهيم بود. 

وي اظهار داشت: اقتصاد سياسي بايد به اقتصاد اجتماعي تبديل شود. مدل اقتصادي فعلي در كشور، ما را به جايي نمي‌‏رساند. ما به جاي اين كه نفت را بر سر سفره بياوريم، بايد كار و توليد را به خانه مردم ببريم. 

رضايي ادامه داد: عدالت‌‏خواهان امروز سوار ماشيني شده‌‏اند كه منحرف شده و ما را به هدف نخواهد رساند و بايد اصلاح شود. اقتصاد سياسي باعث شده است تا اتومبيل اقتصاد كشور چپ كند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین